Jako, że pogoda zupełnie się popsuła, a eM będzie tylko jutro, to na razie zrobiłam sobie sama zdjęcia. Wybaczcie, że nie widać więcej, ale nie potrafię zrobić sobie dobrego zdjęcia.
Najpierw było trochę za ciemno, a z lampą wychodziły bardzo naświetlone...
Buty są bardzo wygodne, ale trochę czasu trzeba poświęcić na zakładanie i zdejmowanie
Jest od razu mówię, że ta część jeszcze robocza bardzo. Trzeba ogarnąć fundament i płytę, przyciąć studnię…
Ale już sama ścianka jest taka jak chciałam
Witaj Beata
Uwielbiam tę Kocimiętkę za to że tak pięknie u mnie rośnie
Na pierwszym zdjęci po pierwszym kwitnieniu przycięta do ziemi i tak fajnie z niej zielone kule są .
Na drugim zdjęciu już drugie jej kwitnienie.
Ja też lubię rozmnażać rośliny fajnie się patrzy potem jak rosną.
Co do obwódek to właśnie w zeszły weekend posadziłam ją z wyhodowanych przez siebie bukszpanów .
Mam też ze 30 kul bukszpanowych.Na razie ćmy nie zauważyłam ale obserwować mus.
Niedawno sadzone rdesty Golden arrow zakwitły pierwszym kwiatkiem w moim ulubionym kolorze- fuksji ,piekny kolor lisci i kwiatów ....już uwielbiam te rdesty
Pada od wczoraj ciągle ,więc wykorzystałam dziś pogodę na rozsypanie jesiennego nawozu na trawnik... deszczyk go fajnie rozpusci
Kilka fotek zrobiłam w deszczu ..
Miskanty Memory poległy,mus podwiązać jak przestanie padać, jak się nie podniosą
Szerokie kadry,które lubię najbardziej
Horki nawet po ciągłym deszczu nie leżą w końcu w tym roku,hurra !
Jeżówki już straciły na urodzie, rdesty za to tloczą bez przerwy,uwielbiam je
Beatko, ja też u Ciebie dawno nie byłam . Z wielką przyjemnością obejrzałam Twój ogród, jest pięknie.
Jest i busz na rabatach i bardziej uporządkowane rondo. Pięknie Ci wszystko ładnie kwitło/kwitnie .
Wiąz zachwyca
Danusia i Witek, ale szczególnie Danusia znani są z dbałości o detale.
Te detale składają się na tę szczególną, unikalną całość Ogrodowiska
Dlatego tak bardzo chciałam zobaczyć w naturze dzieło ich życia - tę Ich Anglię, to Ogrodowisko, które ciągle jest dziełem nie skończonym, bo czyż ogród może być skończony? Wszyscy wiemy, że tak nie może być. Wszyscy ciągle zmieniamy, modernizujemy i przekształcamy nasze ogrody
Fajnie się czyta o Twoich sprawach ogrodowych, widać że cieszą Cię nowe nasadzenia A tutaj gdzie robisz rewolucję jeśli by o mnie chodziło to zrobiłabym najprościej czyli trawnik Ale wiem że Ty masz już hortensjowe plany, więc na pewno będzie ładnie zagospodarowane
A na duże areały to nawet nie spoglądam
Zdaje się, że jest nas tutaj więcej tortujących widziałam u kogoś też malowany. U mnie właśnie się zbliża tortowy czas w roku. Wrzesien, listopad i grudzien - miesiace urodzin moich dzieci. Właśnie się zorientowałam, że nie mam wymyślonego tortu dla młodego!