Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

tulucy 12:22, 06 maj 2022

Co to ja chciałam... Sprawdź sobie jeszcze pajęcznicę. Jest podobna odrobinę w stylu do gaury, a lepiej zimuje

I jeszcze zobacz dzwonki kremowe. U mnie zimują.

Jeśli będziesz przedłużać pod brzoskwinie, które kwitną na mocny róż, to możesz tam chyba już trochę pomieszać kolorami. To znaczy dać biały i różowy... Może z akcentem ciemnego fioletu czy bordo.
Są floksy białoróżowe.

A pionowe możesz co roku dawać mieczyki
Rojodziejowa 12:54, 06 maj 2022

tulucy napisał(a)
Co to ja chciałam... Sprawdź sobie jeszcze pajęcznicę. Jest podobna odrobinę w stylu do gaury, a lepiej zimuje

I jeszcze zobacz dzwonki kremowe. U mnie zimują.

Jeśli będziesz przedłużać pod brzoskwinie, które kwitną na mocny róż, to możesz tam chyba już trochę pomieszać kolorami. To znaczy dać biały i różowy... Może z akcentem ciemnego fioletu czy bordo.
Są floksy białoróżowe.

A pionowe możesz co roku dawać mieczyki

Jesteś niesamowita cały katalog bylin w głowie
Pajęcznica piękna.

Kurczę… ja jak zwykle niezdecydowana jestem. Cała na biało byłaby ładna, ale taka ciut zmieszana byłaby łatwiejsza w skomponowaniu… chyba Caradonna np. nawet przekwitnięta wygląda fajnie.
Już mi chodziły po głowie takie akcenty jak piszesz. Czarny irys… właśnie Caradonna, gaurę różowa już mam i przezimowała…
Rojodziejowa 13:24, 06 maj 2022

Codzienna przebieżka po szkółce…
Orange dream, ad ciut wieksze niz ze w B…
olciamanolcia 13:35, 06 maj 2022

To na pewno Orange? Moje Orange maja troszkę inny kolor i obwódki na listkach a Twoje to takie soczyście zielone
olciamanolcia 13:36, 06 maj 2022

Asia jak chcesz wpleść czern w rabatę to może orlika?
Rojodziejowa 13:42, 06 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
To na pewno Orange? Moje Orange maja troszkę inny kolor i obwódki na listkach a Twoje to takie soczyście zielone

Mają obwódki ale cieniuteńkie. Metki im wiszą, więc chyba to one
Rojodziejowa 15:25, 06 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
Asia jak chcesz wpleść czern w rabatę to może orlika?

A może. Na białego patrzyłam też, ale teraz znów, to co przemyślane trzeba na nowo rozważać
Wiaan 15:42, 06 maj 2022

Asia one są dużo większe od tych B... mój dostał następnego dnia obwódkę jak postał na dworze
Rojodziejowa 15:54, 06 maj 2022

Wiaan napisał(a)
Asia one są dużo większe od tych B... mój dostał następnego dnia obwódkę jak postał na dworze

No sporo większe i cena całkiem spoko. Jak wchodziłam do gość wyjeżdżał z 3 takimi. Zagadałam go i się okazało, że on z tych drzew robi jakieś takie kompozycje, że sadzi różne odmiany po dwa/trzy drzewka i kolory im tak jakby piętrowo robi. Jedna gałąź nagięta z jednej odmiany w jedną stronę, druga innego koloru w drugą - taka fantazja, rzekłabym wręcz ułańska!
Teraz te klony siedziały pod namiotem u nich, może ja postoją to faktycznie złapią obwódkę.
Jakbym tylko miała, gdzie go posadzić, to bym wzięła. Ale u mnie nie ma zacisznego miejsca :/
Wiaan 16:12, 06 maj 2022

Poluję na Shirasawanum aureum i jutro są u mnie targi ogrodnicze, może się uda kupić. W zeszłym roku pan miał sporo, ale nie byłam zdecydowana gdzie posadzę. Teraz też jeszcze nie wiem gdzie go posadzę, ale będzie do tego czasu na tarasie Po prostu bardzo mi się podoba.
Ten pan jest każdego roku więc liczę na niego