Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej
13:50, 16 lis 2014
Ja w tym roku długo nie kupowałam nic, bo nie wiedziałam czy zdążę gdzieś posadzić. Tuż przed 1 listopada zrobiłam jednak zamówienie i sadzę. W tym roku 218 szt. tulipana Sapporo, 50 szt. tulipana Turkestanica, 75 szt. żółtych krokusów (rozmaite) i 150 szt. filoetowych w różne wzorki i gładkie. Reszta to pojedyncze drobiazgi na próbę - czosnek Nigrum, czosnek Aflatunense i 3 różne lilie.
Ciekawią mnie efekty ubiegłorocznych nasadzen. Zobaczymy co zostało w ziemi i jak zakwitnie. Ja nie sadzę bardzo gęsto, raczej liczę, że za rok czy dwa wszystko się rozrośnie, bo u mnie takie przestrzenie, że nawet 100 cebulek można nie zauważyć i efektu wielkiego nie ma. Nie dziwię się, ze 300 szt. krokusów to u ciebie mało. Najpierw te ilości wydają się szalone, ale jak rozłoży się to na rabatce, to zawsze mało.
Ciekawią mnie efekty ubiegłorocznych nasadzen. Zobaczymy co zostało w ziemi i jak zakwitnie. Ja nie sadzę bardzo gęsto, raczej liczę, że za rok czy dwa wszystko się rozrośnie, bo u mnie takie przestrzenie, że nawet 100 cebulek można nie zauważyć i efektu wielkiego nie ma. Nie dziwię się, ze 300 szt. krokusów to u ciebie mało. Najpierw te ilości wydają się szalone, ale jak rozłoży się to na rabatce, to zawsze mało.