Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 16:01, 30 lis 2014

Zapraszam, kończą się... znowu Chociaż główny pożeracz drożdżówkowy został odebrany... Gabi niepocieszona... przydałby się starszy brat

Rench 17:02, 30 lis 2014

Ooo, jakie pyszności
Wyczytałam u Małej_mi że się martwisz liliami
Nie ma potrzeby,one tak mają. Teraz przemarzną,a na wiosnę wypuszczą nowe liście i zakwitną
Ja ich nigdy nawet nie obsypuję.
popcorn 17:43, 30 lis 2014

Dzięki!! Zdziwiłam się, że one takie dorodne i wyrośnięte, bo wszystkie inne moje lilie to suche patyki albo same cebule pod ziemią.. Byle do wiosny! Będzie dobrze

pozdrawiam!
Anita1978 21:44, 01 gru 2014

U ciebie jak zwykle młyn! Drożdżówki pychotka! Ale ty chudziutka jesteś to i drożdżówki jeść możesz.....
Anita1978 21:45, 01 gru 2014

U ciebie jak zwykle młyn! Drożdżówki pychotka! Ale ty chudziutka jesteś to i drożdżówki jeść możesz.....
gardney 00:27, 02 gru 2014

Mniam o tej godzinie mi smaka zrobiłaś na drożdżówkę, dobrze że w domu nie mam bo bym teraz chyba zjadla po takiej zachęcie a linię trzeba odzyskać, więc wiesz, kusisz kusisz
A z tym ochranianiem roślin to mnie zadziwiasz, będę musziała się jutro zapuścić do ogrodu i też pookrywać a tam takie zimno i ja też wymiękam jak wychodzę to mi się włącza wsteczny
Kasya 05:27, 02 gru 2014

popcarol napisał(a)
Zapraszam, kończą się... znowu Chociaż główny pożeracz drożdżówkowy został odebrany... Gabi niepocieszona... przydałby się starszy brat

Drzdzowki wyglądają pięknie
Podawalas gdzieś przepis ?

Ze starszym bratem może być trochę problem, ale młodszego możesz jej zapewnić
popcorn 08:00, 02 gru 2014

Anitko, jeść mogę, ale było sporo chętnych i szybko zniknęły hihi

Przepis jest banalny - robi się ciasto drożdżowe (z ok. 500-600g maki), rozwałkowuje i zawija w nie masę serowa - jak roladę. Tnie sie te roladę na 2cm kawałki i do pieca, można posypać kruszonka a do sera dodać namoczone rodzynki. Na masę serowa 300-400g sera białego, 4 łyżki cukru i 1 żółtko (ja dałam 1 jajko bo ser miałam zbity).

pozdrawiam!!

Magda, mnie tez się wsteczny włącza hihi W piątek będę miała auto, to skocze po worek ziemi albo lepiej dwa, żeby pokopczykować ostatnie róże. I wsio zrobione

Kasia, starszy brat mile widziany, żeby zapewnić młodszego... nie mam siły ani zdrowia

pozdrawiam!!
popcorn 19:51, 02 gru 2014

Bosz czy ja zawsze muszę coś zmajstrować...
znalazłam dzisiaj 100zł na podłodze w markecie. Stałam akurat na końcu kolejki. I zamiast je wsadzić do kieszeni, jak głupia oddałam kasjerce - myślałam że niedługo ktoś wróci pytając czy się nie znalazła... wymiętolona taka, komuś wypadła z kieszeni. Oczywiście od razu pół kolejki się zgłosiło, że to na pewno ich pieniądze!

Kasjerka się zawinęła i poszła liczyć kasę, a babka która najgłośniej krzyczała (klientka z kolejki) poszła za nią... nie wydaje mi się żeby to była jej kasa, bo miała portfel i z niego płaciła, a 100tka wymiętolona ewidentnie "kieszeniowa"...

Zabrałam się i pojechałam do domu, tylko wcześniej powiedziałam dyrektorce że mam nadzieję że jeśli kasa się zgadza - a musi się zgadzać, bo w imię czego mieliby trzymać kasę na podłodze oddadzą kasę osobie która ją zgubiła... ech.
Pewnie ta raczej nieuczciwa babka wzbogaciła się o 100kę...
Mathildis 23:22, 03 gru 2014

hmm trzeba było przekazać n jakiś cel charytatywny... i sumienie czyste i dobry uczynek spełniony