Byliny, bylinami, ale brakuje na tle ciemnej ściany wyższych akcentów typu trzmielina na pniu. Rabaty są wąziusieńkie, więc nic większego się nie zmieści.
Chyba że róże również pnące rozwieszone łukami na ścianach.
Może hortensje na pniu, ja sadzę takie hortensjowe drzewka.
Oj, prawda, Danusiu, fajny
Miałam nadzieję, że indzisiaj coś więcej porobię ale wieje u mnie okropnie, wszystko co lekkie, lata po ogrodzie
Jak w przysłowiu: p..i jak w kieleckim
Danusiu, zakwitł jeden krokus i kwitną wrzośce przykryte jedliną..., ale pozostałe krokusy tuż, tuż. Wiosnę jednak widać, trawnik już po wertykulacji, trawy i berberysy przycięte, ptaki szaleją w "zalotach", tulipany wyłażą z ziemi, cisy zaczynają pąpić - oby tylko zapowiadany powrót zimy nie był zbyt intensywny...
Dzisiaj dla Was, drogie panie, śpiew szpaka - słychać?
Tempo Danusiu miałam narzucone, ale co tam ważne, że zdążyliśmy
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba
Wiesz to nie wyścigi, choć Kasia z czasem jeszcze do kwietnia się ściga, ale zdąży na pewno
Wiosna już się u nas rozkręca dość mocno, wczoraj jeszcze bratki dosadzałam i dziś jeszcze planuje dokupić do donicy przed Gospodą....tylko nie wiem jeszcze jaki kolor. Coś podobno strasza powrotem grudnia, ale one raczej twarde nic im nie powinno być
Fajnie, że Iryski jednak wychodzą i u Ciebie
Po załatwieniu się suczki należy zlać to miejsce dużą ilością wody, wtedy mocz się rozcieńczy i tak nie pali, a użyźnia.
Trawa tu będzie dużo bujniejsza
A gdy są placki wypalone, to jedyne co możesz zrobić, to wydrapywanie trawy pazurkami, posiewanie ziemią i nasionami. Będzie trochę łaciaty, ale takie są jego uroki przy suczce. Życzę zdrówka suczce.
Haniu, napędziłaś mnie do wpisu na FB z okazji Dnia Kobiet. Byłabym zapomniała
Przylaszczki bardzo przypominają mi Mamę, bo rozsadzała je po ogrodzie. Było niebiesko w marcu. Dziękuję.