Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Crocus - krokus (szafran) 17:29, 03 gru 2021

Do góry
Przedstawiam odmiany Blue Pearl, Ruby Giant, Golden Yellow oraz Jeanne D'Arc
Sezon 2017 u Hanusi 12:13, 03 gru 2021

Do góry
Basiu, Jolu, Elisko, Edytko, Aniu leca latka, lecą, cóż na to poradzisz, swiat idzie naprzód i się zmienia. To co było ważne kiedyś, dziś już nie ma znaczenia.
Trzymajmy się chociaż swoich zasad. Przynajmniej to jest do ogarnięcia. Nowe prawa i nowe znaki już nie dla mnie.
Niech się tym zajmują młodzi, ktorzy mają nadzieję, że zmiany wg ich metod mają szanse zrealizować się.

A my żyjmy wg prawideł matki natury, zima, wiosna, jesień, zima. To jest pewne i chociaż mało stabilne, i czasowo nie zawsze punktualne, ale zawsze jest, jeszcze jest. Tak było jeszcze w ub. tygodniu. Dziś już śniegiem przykryte, na 5 cm.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:58, 03 gru 2021

Do góry
Dziś jakoś smutno i cicho, przestało wiać ale jest zimno, dla ocieplenia trochę koloru, widok z mojego okna na wczorajsze zachodzące słoneczko

była to dosłownie chwila

biały storczyk nazywa się Dendrobium

Bawarka 11:31, 03 gru 2021

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 11:25, 03 gru 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Świątecznie zacznę robić od niedzieli, jutro 18-tka u wnuka. A potem Mikołajki, Łucja, i ta gwiazdka!

Ech, jak ten czas leci, i co rok mniej laurek na dzień Babci. Ale ważne, że są i pamitają, tak jak ja o nich.
Miłego grudniowego!

Pięknie i kolorowo w twoim oknie.
Masz rację pamięć dzieci i wnuków bezcenna
Pozdrówka
Znowu na wsi 11:22, 03 gru 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Na północy lekka zima od tygodnia

Pozdrawiam z ciepłego domku.
Jolu jak pięknie i nostalgicznie u ciebie i cały czas pruszy...
u nas na razie nie pada, wiatr ucichł a temperatura oscyluje koło 0
widząc twoje zimowe dekoracje, pomyślałam, że warto i u mnie coś zmienić
miłego weekendu
Sezon 2017 u Hanusi 09:35, 03 gru 2021

Do góry
Świątecznie zacznę robić od niedzieli, jutro 18-tka u wnuka. A potem Mikołajki, Łucja, i ta gwiazdka!

Ech, jak ten czas leci, i co rok mniej laurek na dzień Babci. Ale ważne, że są i pamitają, tak jak ja o nich.
Miłego grudniowego!

Znowu na wsi 08:46, 03 gru 2021

Do góry
Na północy lekka zima od tygodnia

Pozdrawiam z ciepłego domku.
Działeczka w dużym mieście 22:51, 02 gru 2021

Do góry
no to i u mnie plany daliowe
Szykuję sobie 2 rabaty- część dali mam (i liczę, że się przechowają do następnego sezonu) a reszta jest już zamówiona
Rabata w warzywniku:

I drugi zestaw, tu muszę zainwestować trochę więcej

W sumie zmówiłam 6 odmian
Sezon 2017 u Hanusi 22:20, 02 gru 2021

Do góry
Heej ho, heejho! Zima daje znaki!
U mnie ledwie sypnęło nocą,
teraz szyby od deszczu pocą.
Cóż grudzień się zaczął byle jaki.

Ale się rozkręci, daję słowo!
I śniegu przybędzie,i mrozu.
Będzie i u mnie typowo zimowo,
Kalendaż nie kłamie,O,zgrozo

Furtkę onegdaj zamknęłam.'
Klucz położyłam na blacie.
Barszcz zakisiłam,
piernik zagniotłam,
Mięśnie swe ćwiczę znów w chacie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:04, 02 gru 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Sadzisz czasami pęcherznice? Mam na myśli nowsze, bardziej kompaktowe i ładniej wybarwiające się odmiany np. Little Devil. Czasami widuję je w szkółkach i mi się podobają. Ale to młode okazy więc nie wiem jak mogą wyglądać za kilka lat.

Nawet nie czasami, a dużo. W ogrodzie różanym mam z nich poprzeczne żywopłociki. Dużo mam pęcherznic, także po ogrodzie, nad jeziorkiem. One teraz cały czas mają liście i kwiaty. Dają lepszy kolor niż wajgele i teraz z wajgeli będę rezygnować. Lubię bordowy kolor liści. Żurawki odeszły w cień, ich miejsce zajmują berberysy (nowe) i inne krzewy o bordowych liściach.

Wilczy ogród 21:28, 02 gru 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Wszyscy mają wianki mam i ja ..... samochwała w kącie stała .....
może za cudny ,to on nie jest ,ale pierwsze koty za płoty ,czy jakoś tak się mówi ..

Madziu, kolejna umiejętność: wianki.
Bardzo mi się podoba
Basia - Mój Świat 20:39, 02 gru 2021

Do góry
Zmiana klimatu.

Nogi jeszcze, bo za chude...
Sałatka pokrzywowa 20:01, 02 gru 2021

Do góry
Na deser wszystko razem

Diana's z Franzem

Bukiet z Bacardi

Baron, G. Beatrice, Cafe, Franz, Bacardi

Zadaję sobie pytanie - czy ja potrzebuję nowych dalii?
Sałatka pokrzywowa 19:56, 02 gru 2021

Do góry
NN, której Nicol znalazła imię - ale mam je zapisane na biurku w pracy (!) Mam ją od lat, parę sztuk zmarnowałam zimą, mam nadzieję, że znów będzie jej więcej, bo chciałam obdarować osobę, od której ja dostałam, a która też ją straciła.

Pozostałe dalie, z różnych powodów - braku słońca lub zbyt dużej konkurencji w donicy, kwitły słabiej, ale wszystkie były piękne i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będą jeszcze piękniejsze

FANSY PANTS

LAMBADA

Sałatka pokrzywowa 19:51, 02 gru 2021

Do góry
WIZARD OF OZ - trafiła mu się najdalej wysunięta miejscówka, gdzie docierało mniej słońca i nieco gorsza ziemia. Śliczny, chociaż nie kwitł oszałamiająco, w przyszłym roku powinien trafić na lepsze miejsce.

FRANZ KAFKA - miałam chwalić, więc powiem, że się starał, ale coś było nie tak z tą karpą, widać cętki na liściach, przypuszczam, że to jednak bardzo udana odmiana, chętnie kwitnąca, a mi się trafił zawirusowany egzemplarz.

Sałatka pokrzywowa 19:44, 02 gru 2021

Do góry
GEERLING'S BEATRICE - moja smocza dalia, patrząca okiem
Posadzona do donicy i nieuszczykiwana, w lepszych warunkach na pewno będzie jeszcze piękniejsza. U mnie po raz pierwszy, już ją bardzo lubię

Sałatka pokrzywowa 19:40, 02 gru 2021

Do góry
SMOKEY - fajna, bogato kwitnąca, średniej wielkości, zgrabny krzaczek. Spodziewałam się, że te paseczki będą bardziej wyraziste, ale i tak bardzo dobra odmiana.

Sałatka pokrzywowa 19:36, 02 gru 2021

Do góry
Diana's Memory - u mnie nowa, ale zostaje Śliczne, ciut mniejsze kwiatki w moim ulubionym kształcie lilii wodnej. Ogólnie niewysoka dalia, bardziej nadająca się do donicy, niż do bukietu.

Poniżej druga od lewej - widać, że jest niewysoka

Sałatka pokrzywowa 19:31, 02 gru 2021

Do góry
CAFE AU LAIT
Piękna, smukła, bardzo wysoka, wytwarza sporo pąków, nie wszystkie dają radę się rozwinąć do końca, natomiast te, które się rozwiną, są zjawiskowe. Kolor nie do opisania inaczej jak coś słodkiego, jadalnego, deserowego Mniam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies