I co z tymi hostami? Ożyły magicznie czy nawet nie próbowałaś z nimi?
Reklamowałaś? Kurcze nie pamiętam jak to tam było. Coś mi świta ale peselica robi swoje...
Irenko, mam od kilku lat białe bożykwiaty i też jeszcze śpią. Nie ma rady, te będą podpędzone w domu bo do gruntu póki co nie posadzę. Bez szans na przeżycie. Chociaż wczoraj było ciepło i wystawiłam doniczki, niech się hartują
Aniu, to może w tym samym miejscu kupowałyśmy? W sklepie na Be..
Też dałam do doniczek. Swoje trzymasz w domu? Ciekawa jestem czy przeżyją. Póki co nie widzę oznak obumierania.
Witaj Fajnie że misa się podoba. Mam nadzieję że jak obrośnie roślinami to będzie jeszcze przyjemniejszy widoczek. Gratuluję pomysłu z paleniskiem. Załóż wątek i pokazuj swoje osiągnięcia.
Donice z Jyska mam, dwa komplety. Na razie trzymałam w nich doniczki z rdestem himalajskim, bardzo fajnie wyglądały. Pokazywałam fotki ale teraz nie mam ich przy sobie. To są typowe osłonki, więc ja wkładam do nich jeszcze doniczkę taką produkcyjną. No cóż, na zimę roślinę trzeba było zadołować w gruncie a doniczki schować do garażu.
Mirka, dzięki
Ja poprzednie bożykwiaty kupowałam stacjonarnie. Mam białe. Niestety chyba muszę przesadzić bo tam gdzie są, wcale się nie rozrastają. A nawet jedna kępa znikła. Ciekawe co robię źle.
A jakie masz doświadczenia ze swoimi? Pokażesz, please
Najpierw posadziłam na stanowisku słonecznym, ciągle więdły mimo że miały wilgoć, w następnym roku przesadziłam pod iglaka, są w cieniu prawie cały dzień ale znow muszę pilnować żeby miały mokro.
One są wrażliwe na upał i susze. Muszą mieć cień i zimne nogi w/g mnie.
Też się nie rozrosły a tak jak u Ciebie wręcz zmniejszyły kępę. Mam typowy kolor, różowo fioletowy, jakoś taki Zobaczę czy w tym roku po przesadzeniu będą silniejsze, ale to roślinka która mnie trochę zawiodła, żeby dobrze się czuła musi być schowana przed moim wzrokiem, a chciałam ją mieć na widoku
takie mam tu jeszcze na słońcu, z tego miejsca ją zabrałam.
wydaje się że jest w cieniu innych roślin, ale ta rabata jest patelnią, więc tu jest gorąco
Te szczypiorki przebiśniegów zanikają, podobnie jak liście tulipanów i narcyzów. Dlatego najlepiej je dzielić i przesadzać zaraz po kwitnieniu.
Glediczja to krewna akacji. One bardzo późno startują. Z początkiem maja.