Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Anda 14:26, 05 kwi 2022

Magara napisał(a)
Zuza - i wyszło na to, że Twoja ekipa to prawdziwy skarb

A jak w tych resztkach jest baaardzo dużo mchu???

To cienistych rabat bym raczej tym nie mulczowala, ale słoneczne owszem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magara 23:19, 05 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na niebiesko świecą w trawniku granulki nawozu Yara Mila. To bardzo dobry nawóz!

Ekipę chwal ile wlezie, może za rok też przyjdą spragnieni pochwał
Też używam YM od zeszłego roku Warto kupić w zimie, w zimie - cena 25 zł za 5 kg, teraz 40 zł za 5 kg

Anda napisał(a)
To cienistych rabat bym raczej tym nie mulczowala, ale słoneczne owszem

Zapamiętane
antracyt 13:01, 07 kwi 2022

Czy u Was też tak znowu wieje? Co z nieba spadło to już wyschło.
Wyniosłam dzisiaj część dalii do szklarni, liczę, że im to nie zaszkodzi. Chciałam tam przenieść jeszcze szałwie, ale poczekam aż wiać przestanie, bo po drodze mogą się połamać. Szkoda by było, bo kwitnąć zaczynają
Trochę ogrodowych radości, lekko nieostrych, ale bujają się strasznie.
antracyt 13:20, 07 kwi 2022

Chciałam zrobić zdjęcie budzącej się do życia glediczja, ale na najbardziej zaawansowanej gałązce zastałam oderwane wszystkie pączki Ciekawe co się stało, czy to wróble oskubały czy zmarzły i odpadły od gałązki?

Widać "łany" niebieskości na różance?Za chwilę dołączy do nich szafirkowa wstążka na grabowej Ja im liści nie wycinam, podobają mi się takie potargane.

Więcej zdjęć nie dałam rady zrobić...bardzo, ale to bardzo nie lubię takiego wiatru w ogrodzie.
April 13:46, 07 kwi 2022

antracyt napisał(a)

Piękne zawilce
Na drugim zdjęciu to tarda? U mnie zniknęły... Może to co innego...
antracyt 07:43, 08 kwi 2022

To są tulipany turkiestańskie.
Martka 08:26, 08 kwi 2022

Zawilce i tulipany turkiestańskie piękne, aż się śmieją piękny to widok. Na moje turkiestańskie jeszcze czekam, ale już w kiściach pąków, daję im jeszcze dobry tydzień I oczywiście łany niebieskości widoczne z daleka
Edit: u mnie nie tylko wiało, ale też lało teraz to już nie będzie mokro tylko bardzo mokro. Czyli pogoda zawsze odwrotnie do naszych potrzeb.
edi75 08:28, 08 kwi 2022

Zuza u Ciebie już tak kolorowo.... U mnie tez wiało
Roocika 10:50, 08 kwi 2022

W ubiegłym roku też chyba u Ciebie podziwiałam te tulipany Śliczne.
U nas wczoraj 15 stopni i wiało, potem do wiatru dołączył deszcz, a dziś wieje i tylko 5 stopni. pogoda płata figle
antracyt 11:21, 08 kwi 2022

Asiu, te tulipanki to chyba moje ulubione są, takie delikatne gwiazdeczki Szkoda tylko, że otwierają się jedynie do słońca, w taką pogodę jak teraz to przeważnie zamknięte czekają na lepszy czas.
Wczoraj u nas nie było źle z temperaturą(+17), wiatr wprawdzie strasznie silny, ale o dziwo ciepły. Dzisiaj doszedł przelotny, intensywny deszcze na zmianę z gradem i tak jak u Ciebie jest o wiele zimniej. Prawdziwy kwiecień plecień
Trochę się boję o magnolię, czy jej ten grad, tak jak w zeszłym roku nie zaszkodzi, no i zapowiadany za kilka dni nocny przymrozek...zobaczymy.