Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:05, 07 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moim zdaniem wilczomlecz.

To dobrze, że się wstrzymałam z usuwaniem mam w kilku miejscach
rozrzut niesamowity, jak z orlikami
Danusia, jak lilie przekwitną, można uciąć badyle? wkurzają mnie w trawach teraz?

cynia, jakby podwójne piętro o cleome
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Julka -

Oj nie da sie opisać co tu mam.... bo sama już nie pamiętam...
Jest sporo jeżówek.. część do wysadzenia i uporządkowania...
najniżej są Pikollino, białe to Merinque, powyżej różowe to Pink Poodle, ale sa tam też inne różowe... żółte to Secret Glow, ale jest też kilka różwych Secret Affair. Niebieskie trawy to kostrzewy, brązowa niestety nazwy nie pamiętam, ale są 2 rodzaje. Trzmieliny na kiju mi tu nie pasują do końca, ale to akcent na zimę i po zimie.. z trawami zapełniają rabatę. Mam tu sporo piwonii... lilie, krwawnika kichawca, różnej maści cebule, wiąż w otoczeniu host, żurawki, azalie, brunery, rozchodniki, trawy ML, odętkę, tojeść orszelinowatą, liliowce, astry, przetacznika, carexy lurida Aurea, hosty, naparstnice, jezyczke, floksy, 5 rodzajów hortensji, krwawniki, orliki, Penstemon Husker Red, rozplenice, perowskia, pysznogłówki, zawilce... prościej napisać czego tu nie mam

Zabiłaś mnie odpowiedzią....nie mam więcej pytań....zapisałam posta, warto
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 07 sie 2014

Do góry
Aniu nadrobiłam ponad 100 postów
Twoja kamienna ławeczka spędzała mi dłuuuuuuuugo sen z powiek,
kamień już mam ...
ujęcie z Mają na niej urocze,

Muminek wpatrzony w Babcię jak w obrazek ...
też głosuję za tym, by oprawić to w ramki

lilie wodne robią niesamowite wrażenie,
jak cały TWÓJ NIEPOWTARZALNY CUDOWNY OGRÓD !!!

bardzo się cieszę, że mogłam w nim być i to nie jeden raz

ogromny buziak dla CIEBIE

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:00, 07 sie 2014

Do góry
Sebek - z Twoich ust komplement...to wielki komplement

Basiu -

to jest jedna z Gaur Lindheimera, albo 'Passionate Pink’ jeśli ma bordowe liście

kupiłam na ryneczku... bez nazwy... ma bordowe liście
Muszę sfotografować Twoje-moje skrętniki..bo już dużo przekwitło, a szaleją na maksa

Julka -

Oj nie da sie opisać co tu mam.... bo sama już nie pamiętam...
Jest sporo jeżówek.. część do wysadzenia i uporządkowania...
najniżej są Pikollino, białe to Merinque, powyżej różowe to Pink Poodle, ale sa tam też inne różowe... żółte to Secret Glow, ale jest też kilka różwych Secret Affair. Niebieskie trawy to kostrzewy, brązowa niestety nazwy nie pamiętam, ale są 2 rodzaje. Trzmieliny na kiju mi tu nie pasują do końca, ale to akcent na zimę i po zimie.. z trawami zapełniają rabatę. Mam tu sporo piwonii... lilie, krwawnika kichawca, różnej maści cebule, wiąż w otoczeniu host, żurawki, azalie, brunery, rozchodniki, trawy ML, odętkę, tojeść orszelinowatą, liliowce, astry, przetacznika, carexy lurida Aurea, hosty, naparstnice, jezyczke, floksy, 5 rodzajów hortensji, krwawniki, orliki, Penstemon Husker Red, rozplenice, perowskia, pysznogłówki, zawilce... prościej napisać czego tu nie mam
Rododendronowy ogród II. 09:03, 07 sie 2014

Do góry
piękne te lilie wodne, zaraz widzę te romantyczną scenę z nocy i dni a potem też przypomina mi się moja działka z przed roku (teraz trochę lepiej) jak Bogumil przywiózł Basię do majątku, a tam bagno po kolana, pamiętacie to ?
Rododendronowy ogród II. 08:42, 07 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie wodne cudne, jak z czasopisma jakiegoś...takie czyste i dostojne. Wszystkie piękne!!!

To prawda. I bardzo zdrowe, nic je niepodgryza, to chyba nieczęste. Jak się pielegnuje i zasila lilie wodne?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:21, 06 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu kiedy w sierpniu ogród dla mnie najmniej kolorowy Lilie i floksy trochę ratują no i żurawki oczywiście

Floksy niesamowite, aż biją po oczach. A z daleka w pierwszej chwili wydaje się, że to hortki
Rododendronowy ogród II. 23:16, 06 sie 2014

Do góry
Piękne lilie, dla mnie wszystkie kolory są śliczne. Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 23:10, 06 sie 2014

Do góry
Bogdziu nie tylko zachwycasz rh. Lilie wodne cudne, pięknie wyglądają w wodzie. Liliowe fotki cudne. Pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 22:57, 06 sie 2014

Do góry
Wnusia mam jednego, ale już duży chłopiec, szósty rok mu idzie Już się tak często nie przytula jak dawniej Teraz mam niemowlę w domu, też czasu potrzebuje...tak, do emerytury mam jeszcze trochę, za długo

Lilie wodne cudne, jak z czasopisma jakiegoś...takie czyste i dostojne. Wszystkie piękne!!!
Rododendronowy ogród II. 22:55, 06 sie 2014

Do góry
Te Twoje jakieś zdjęcia przecudnej urody są Lilie cudowne, uwielbiam lilie wodneBuziaczki od Nas wieczorową porą
Rododendronowy ogród II. 22:52, 06 sie 2014

Do góry
Bogdziu, u ciebie jeszcze lilie kwitną. A ja myślałam, że już koniec sezonu liliowego. U mnie drugi raz zaczyna kwitnąć liliowiec. Przesadzałam go miesiąc temu w te upały, bo przerabiałam rabatkę i potem starałam się, aby miał dość wody. Nie dość, że nie padł, to jeszcze zaczyna drugi raz kwitnąć. Tyle radości mi tym sprawił. Dobrej nocki życzę.
Rododendronowy ogród II. 22:36, 06 sie 2014

Do góry
Piękne te lilie wodne!
W takim kolorze jak ta na zdjęciu kupiłam dzisiaj sukienkę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:33, 06 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczku widzę, że nauka owocna, bo fotki śliczny . Zresztą jaki ogród, takie fotki . Buźka.

Kasiu kiedy w sierpniu ogród dla mnie najmniej kolorowy Lilie i floksy trochę ratują no i żurawki oczywiście
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:29, 06 sie 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Pięknie.

O tak lilie są cudne
Rododendronowy ogród II. 22:27, 06 sie 2014

Do góry
Piękne te lilie wodne- nie wiadomo którą wybrać. Dla mnie chyba ta waniliowa, choć pozostałe też urzekające.
U nas zaczyna się okres urlopu- parę dni nad morzem, bo w domu wypocząć nie da rady - nic, tylko w ogrodzie człowiek siedzi. Może w końcu jakąś książkę przeczytam, już mi się ich tyle nazbierało.

Pozdrawiamy Bożenko
Rododendronowy ogród II. 22:14, 06 sie 2014

Do góry
Lilie pachną aż u mnie
Rododendronowy ogród II. 22:05, 06 sie 2014

Do góry
Jakieś piekne byliny i Lilie wodne
Nowe Życie ;-) 19:51, 06 sie 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
lilie piękne widzę, że mimo małej ilości czasu działasz w ogrodzie

Teraz moja praca w ogrodzie polega głównie na ratowaniu roślin przed zasuszeniem Dobrze, że ostatnie dni dają odpocząć od upałów. Czas rozejrzeć się za cebulkami. Mam tylko tulipany, zamierzam dokupić parę innych rodzajów no i oczywiście na mojej liście znajdą się również czosnki, którymi zachwyciłam się u Ciebie... Pozdrawiam
Zielone Centrum Spokoju 15:20, 06 sie 2014

Do góry
Lilie z końca czerwca br.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies