To dobrze, że się wstrzymałam z usuwaniem mam w kilku miejscach
rozrzut niesamowity, jak z orlikami
Danusia, jak lilie przekwitną, można uciąć badyle? wkurzają mnie w trawach teraz?
cynia, jakby podwójne piętro o cleome
Sebek - z Twoich ust komplement...to wielki komplement
Basiu -
kupiłam na ryneczku... bez nazwy... ma bordowe liście
Muszę sfotografować Twoje-moje skrętniki..bo już dużo przekwitło, a szaleją na maksa
Julka -
Oj nie da sie opisać co tu mam.... bo sama już nie pamiętam...
Jest sporo jeżówek.. część do wysadzenia i uporządkowania...
najniżej są Pikollino, białe to Merinque, powyżej różowe to Pink Poodle, ale sa tam też inne różowe... żółte to Secret Glow, ale jest też kilka różwych Secret Affair. Niebieskie trawy to kostrzewy, brązowa niestety nazwy nie pamiętam, ale są 2 rodzaje. Trzmieliny na kiju mi tu nie pasują do końca, ale to akcent na zimę i po zimie.. z trawami zapełniają rabatę. Mam tu sporo piwonii... lilie, krwawnika kichawca, różnej maści cebule, wiąż w otoczeniu host, żurawki, azalie, brunery, rozchodniki, trawy ML, odętkę, tojeść orszelinowatą, liliowce, astry, przetacznika, carexy lurida Aurea, hosty, naparstnice, jezyczke, floksy, 5 rodzajów hortensji, krwawniki, orliki, Penstemon Husker Red, rozplenice, perowskia, pysznogłówki, zawilce... prościej napisać czego tu nie mam
piękne te lilie wodne, zaraz widzę te romantyczną scenę z nocy i dni a potem też przypomina mi się moja działka z przed roku (teraz trochę lepiej) jak Bogumil przywiózł Basię do majątku, a tam bagno po kolana, pamiętacie to ?
Wnusia mam jednego, ale już duży chłopiec, szósty rok mu idzie Już się tak często nie przytula jak dawniej Teraz mam niemowlę w domu, też czasu potrzebuje...tak, do emerytury mam jeszcze trochę, za długo
Lilie wodne cudne, jak z czasopisma jakiegoś...takie czyste i dostojne. Wszystkie piękne!!!
Bogdziu, u ciebie jeszcze lilie kwitną. A ja myślałam, że już koniec sezonu liliowego. U mnie drugi raz zaczyna kwitnąć liliowiec. Przesadzałam go miesiąc temu w te upały, bo przerabiałam rabatkę i potem starałam się, aby miał dość wody. Nie dość, że nie padł, to jeszcze zaczyna drugi raz kwitnąć. Tyle radości mi tym sprawił. Dobrej nocki życzę.
Piękne te lilie wodne- nie wiadomo którą wybrać. Dla mnie chyba ta waniliowa, choć pozostałe też urzekające.
U nas zaczyna się okres urlopu- parę dni nad morzem, bo w domu wypocząć nie da rady - nic, tylko w ogrodzie człowiek siedzi. Może w końcu jakąś książkę przeczytam, już mi się ich tyle nazbierało.
Teraz moja praca w ogrodzie polega głównie na ratowaniu roślin przed zasuszeniem Dobrze, że ostatnie dni dają odpocząć od upałów. Czas rozejrzeć się za cebulkami. Mam tylko tulipany, zamierzam dokupić parę innych rodzajów no i oczywiście na mojej liście znajdą się również czosnki, którymi zachwyciłam się u Ciebie... Pozdrawiam