Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z rzeźbą 12:51, 16 wrz 2016

Do góry
Anula ja róże kupowałam na poczatku grudnia goły korzeń i dołowałam do wiosny
Ogród z rzeźbą 12:49, 16 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Aniu, a co masz od północnej ściany domu?

tam jest ściana bez okien garazu z opaską/Scieżką do bałaganiku eMa
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:46, 16 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Hmm, do niskich roz pasuja chyba bardziej niz do hortek, wg mnie. Tylko ze hibiskusy raczej wolno rosna. Listki wypuszczaja dopiero w maju. Z siewek to sobie poczekasz tak z 5 lat zanim Ci porzadnie urosnie. Zwlaszcza ze co roku trzeba hibiskusy przycinac, zeby sie ladnie rozkrzewily. 3 lata temu zostawilam sobie jedna siewke hibiskusa i teraz ma 1m, ale jej jeszcze nie przycinalam. No i do tej pory jeszcze nie kwitla, a chce wiedziec, czy ma ciekawy kolor

uu kochana 5 lat..to ja z 18 razu je zdąże przesadzić
w maju dopiero ruszają a dlugo kwitną? a przycinanie kiedy?
Ogród z rzeźbą 12:42, 16 wrz 2016

Do góry
hostowa baardzo klimatyczna...poraz kolejny zazdroszczę Ci cienia
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:36, 16 wrz 2016

Do góry
hej pogadamy jeszcze mam nadzieję jutro ale podjadę w tygodniu do Ciebie na zakupy
Ascota nie chcesz sprzedać?
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:23, 16 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja dostalam nasionka hibiskusa od Krysi-Krys i nie wysiałam, a teraz żałuję bo jak oglądam na Twoich fotkach to sanaprawdę urocze..myślisz że one pasują jako wyzsze piętro do róż czy raczej obok hortensji gdzieś?

Hmm, do niskich roz pasuja chyba bardziej niz do hortek, wg mnie. Tylko ze hibiskusy raczej wolno rosna. Listki wypuszczaja dopiero w maju. Z siewek to sobie poczekasz tak z 5 lat zanim Ci porzadnie urosnie. Zwlaszcza ze co roku trzeba hibiskusy przycinac, zeby sie ladnie rozkrzewily. 3 lata temu zostawilam sobie jedna siewke hibiskusa i teraz ma 1m, ale jej jeszcze nie przycinalam. No i do tej pory jeszcze nie kwitla, a chce wiedziec, czy ma ciekawy kolor
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:13, 16 wrz 2016

Do góry
ja dostalam nasionka hibiskusa od Krysi-Krys i nie wysiałam, a teraz żałuję bo jak oglądam na Twoich fotkach to sanaprawdę urocze..myślisz że one pasują jako wyzsze piętro do róż czy raczej obok hortensji gdzieś?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:09, 16 wrz 2016

Do góry
pogadamy jeszcze jutro Martucha ale powiem Ci że wszystkiego nie da się zaplanować, poza tym wybrać coś do własnego ogrodu z tak wielu pięknych kompozycji które tutaj oglądamy tez jest trudno..
trzeba myślę iść na żywioł i samemu poczuć z czasem co Ci w duszy gra. wybrac rośliny które chcesz w ogrodzie i jak nie w tej kompozycji to w innej je z czasem przesadzisz
Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki 11:59, 16 wrz 2016

Do góry
a aldi masz koło siebie? tam tez są cebule
Ogród Marty 21:32, 15 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ile sezonów u Ciebie jest? to ją muszę głębiej na rabacie posadzić :/

Leonardo sadziłam w 2014, Pastellę chyba w 2012r. Tylko niektóre pędy tak wybiły, reszta ciut niższa Jeden Leoś wyższy od drugiego, a cięte były na podobnym poziomie.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:39, 15 wrz 2016

Do góry
Marta zrob plan w skali i narysuj koła z roslinami z ich docelowymi rozmiarami
Ciasny, ale własny 20:37, 15 wrz 2016

Do góry
cześć pomysł z trzmielinami super, wystawa wchodnio-południowo to raczej słonka nie braknie. ja bym dosadziła na dół tylko rozplenice.
pokaż jak aktualnie wygląda Twoja rabata pergolowa? na co się zdecydowałaś?
szkoda że nie słuchasz rad Toszki
Tu ma być ogród :) 19:47, 15 wrz 2016

Do góry
ale tu cichutko..az dziwnie
Mały ogród Kasi 19:32, 15 wrz 2016

Do góry
dobra jesteś

u mnie czerwień w elementach na elewacji, to ciekawy kolor co się czepiasz
Anna i Ogród 19:15, 15 wrz 2016

Do góry
śliczne te kwitnące miskanty...
a laende podobno nawet jak kwitnie teraz trzeba ścinać? moja tez jeszcze ładna i szkoda mi trochę..
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:04, 15 wrz 2016

Do góry
Graby ładnie rozgałęzione ale widzialam je w kwietniu. zadzwoń 504010364 może Ci Pan przesle aktualne zdjęcie i pogadasz o transporcie.

Kasia kulasa mam koło siebie przecież muszę spytać o te kolumnowe, może nawet jak nie ma to w ramach wlasnego transportu przewiezie z tamtej szkółki. Ty masz ambrowce?ja ciekawa jestem jak one szybko rosną?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:42, 15 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia super dzięki Tobie ile kasy zaoszczędzone, u mnie ilości trzmieliny przycięłaś a tutaj drzew
ja szukam ambrowcow kolumnowych Kasia, dwóch. dasz mi namiary na tą szkółkę?
u mnie 2m graby po 50zł, ładne nie patyki. ale niewiem czy wysyłają

haha
wiecie, ile ja teraz roślin rozdaję, jak sobie jedno na drugim 2-3 lata temu posadziałamCzłowiek nie ma wyobraźni, jak to wszystko rośnie, jak szalone

Ambrowce po 160 mają w punkcie u Kulasa na Brucknera we Wrocławiu, ok 2 m. Sporo większe u Botanika we Wrocławiu, ale po 240. Ale chyba oni nie wysyłają, tzn Botanik na pewno, Kulas nie wiem.
Zawsze możesz do mnie wpaść , jakby co

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:28, 15 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
sprzatałam dzisiaj mój mały mordor pod przyszly kopostownik i myslałam o Tobie, serio miałam moze z 8m kwadratowych i łapy bolą jak cholera.. tak więc podziwiam!
poozdro
hostowe łapki śliczne
mnie już nic nie boli dzięki Aniu za wsparcie
Ogród z pergolą 14:22, 15 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to ja dziś nic nie kopię ale tez Cię myślowo wesprę
posiałaś juz ten poplon? wiesz zabierasz się za ten nowy teren tak jak ja powinnam rok temu, żałuję że sie tak pospieszyłam z trawnikiem..teraz M mnie przeklina z każdą prośbą o nowa rabatę
poplon siałam w połowie sierpnia, na przekopanym pasku, teraz już ma ze 20 cm na resztę już chyba za późno, muszę jeszcze doczytać, bo może by to na zimę zostawić, ale pewnie tak się nie robi

Ja na razie trawnika tam nie planuję, bo będzie kopanie, chciałam prąd podciągnąć, wodę no i odpływ deszczówki zrobić. I tak sobie postanowiłam, że trawnik będzie na końcu, jak elewację zrobimy
Ogród z pergolą 14:19, 15 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Ja jestem bardzo zadowolona z jezówek meteor pink pięknie mi się rozrosły a u ciebie jak bo mamy z tego samego źródł

polecam ci tez bardzo hortensje little lime!
moim zdaniem pinky vinky ładniejsza jest od vanillek może nie chodzi tu o kwiat a ogólnie to jak radzi sobie ze słońcem, pinky w ogóle sie nie przypala natomiast vanille fraise tak :/ radziłabym ci bardziej wybrać pinky niż vanillki

u mnie w donicach przed domem od maja siedziały, dopiero z 2 tyg temu poszły do gruntu więc mało przyrosły
a pinky tez ma taki duży pełny kwiat? bo ja raczej te pełne hortensje będę chciała, najbardziej mi się podobają
spadam po Natkę do żłobka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies