Hmm, do niskich roz pasuja chyba bardziej niz do hortek, wg mnie. Tylko ze hibiskusy raczej wolno rosna. Listki wypuszczaja dopiero w maju. Z siewek to sobie poczekasz tak z 5 lat zanim Ci porzadnie urosnie. Zwlaszcza ze co roku trzeba hibiskusy przycinac, zeby sie ladnie rozkrzewily. 3 lata temu zostawilam sobie jedna siewke hibiskusa i teraz ma 1m, ale jej jeszcze nie przycinalam. No i do tej pory jeszcze nie kwitla, a chce wiedziec, czy ma ciekawy kolor
ja dostalam nasionka hibiskusa od Krysi-Krys i nie wysiałam, a teraz żałuję bo jak oglądam na Twoich fotkach to sanaprawdę urocze..myślisz że one pasują jako wyzsze piętro do róż czy raczej obok hortensji gdzieś?
pogadamy jeszcze jutro Martucha ale powiem Ci że wszystkiego nie da się zaplanować, poza tym wybrać coś do własnego ogrodu z tak wielu pięknych kompozycji które tutaj oglądamy tez jest trudno..
trzeba myślę iść na żywioł i samemu poczuć z czasem co Ci w duszy gra. wybrac rośliny które chcesz w ogrodzie i jak nie w tej kompozycji to w innej je z czasem przesadzisz
Leonardo sadziłam w 2014, Pastellę chyba w 2012r. Tylko niektóre pędy tak wybiły, reszta ciut niższa Jeden Leoś wyższy od drugiego, a cięte były na podobnym poziomie.
cześć pomysł z trzmielinami super, wystawa wchodnio-południowo to raczej słonka nie braknie. ja bym dosadziła na dół tylko rozplenice.
pokaż jak aktualnie wygląda Twoja rabata pergolowa? na co się zdecydowałaś?
szkoda że nie słuchasz rad Toszki
Graby ładnie rozgałęzione ale widzialam je w kwietniu. zadzwoń 504010364 może Ci Pan przesle aktualne zdjęcie i pogadasz o transporcie.
Kasia kulasa mam koło siebie przecież muszę spytać o te kolumnowe, może nawet jak nie ma to w ramach wlasnego transportu przewiezie z tamtej szkółki. Ty masz ambrowce?ja ciekawa jestem jak one szybko rosną?
haha
wiecie, ile ja teraz roślin rozdaję, jak sobie jedno na drugim 2-3 lata temu posadziałamCzłowiek nie ma wyobraźni, jak to wszystko rośnie, jak szalone
Ambrowce po 160 mają w punkcie u Kulasa na Brucknera we Wrocławiu, ok 2 m. Sporo większe u Botanika we Wrocławiu, ale po 240. Ale chyba oni nie wysyłają, tzn Botanik na pewno, Kulas nie wiem.
Zawsze możesz do mnie wpaść , jakby co
poplon siałam w połowie sierpnia, na przekopanym pasku, teraz już ma ze 20 cm na resztę już chyba za późno, muszę jeszcze doczytać, bo może by to na zimę zostawić, ale pewnie tak się nie robi
Ja na razie trawnika tam nie planuję, bo będzie kopanie, chciałam prąd podciągnąć, wodę no i odpływ deszczówki zrobić. I tak sobie postanowiłam, że trawnik będzie na końcu, jak elewację zrobimy
u mnie w donicach przed domem od maja siedziały, dopiero z 2 tyg temu poszły do gruntu więc mało przyrosły
a pinky tez ma taki duży pełny kwiat? bo ja raczej te pełne hortensje będę chciała, najbardziej mi się podobają
spadam po Natkę do żłobka