Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 12:42, 16 wrz 2016

Jak dobrze, że dzisiaj piąteczek. Dziewczyny, róż mi się chce kupowaaaaać, ale nie mooooogę. Uprzedzając pytania dodam, że miejsce jeszcze nie gotowe. Dopiero w przyszłym roku. A tu zaraz zacznie się na forum gorączka jesiennych różanych zakupów.
anna_t 12:42, 16 wrz 2016

hostowa baardzo klimatyczna...poraz kolejny zazdroszczę Ci cienia
Zana 12:43, 16 wrz 2016

Aniu, a co masz od północnej ściany domu?
Anda 12:46, 16 wrz 2016

Rownież cienia zazdroszczę Hostę mam tylko jedną, Praying Hands.
Róże kup do donic. Wtedy mogą nawet i pare lat na miejscówkę poczekać. Ja tak robię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 12:49, 16 wrz 2016

Zana napisał(a)
Aniu, a co masz od północnej ściany domu?

tam jest ściana bez okien garazu z opaską/Scieżką do bałaganiku eMa
anna_t 12:51, 16 wrz 2016

Anula ja róże kupowałam na poczatku grudnia goły korzeń i dołowałam do wiosny
kerii 13:25, 16 wrz 2016

Dawno nie zaglądałam i nadrabiam zaległości w znajomych ogródkach) Twoja hostowa zachwyca z resztą u Ciebie to wszystko rośnie jak na drożdżach i tak fajnie skomponowane
Sylvana 15:08, 16 wrz 2016

Dawno nie zaglądałam, ale widzę po staremu....plany przesadzeń, rewolucyjki i zakupy na balkon
A ja się pochwalę, że jeszcze z tydzień i skończę wreszcie jedną rabatkę....przynajmniej "stelaż" do niej i zostaną na wiosnę smaczki
07_Rene 09:56, 17 wrz 2016

Zana napisał(a)
Jak dobrze, że dzisiaj piąteczek. Dziewczyny, róż mi się chce kupowaaaaać, ale nie mooooogę. Uprzedzając pytania dodam, że miejsce jeszcze nie gotowe. Dopiero w przyszłym roku. A tu zaraz zacznie się na forum gorączka jesiennych różanych zakupów.

U mnie to samo
Tylko jedną mogę zamówić, bo mam miejsce dla niej specjalne.

Anula, przypomnij co masz na rabacie z rododendronami?
Zana 11:14, 17 wrz 2016

Ewa róż w donicach mieć nie mogę, nie mam ich gdzie przechować przez zimę. Do Warszawy ich nie będę targać, bo też nie mam gdzie przetrzymać. Niestety ta opcja odpada. Cienia zawsze się kawałek znajdzie.

Ania zobaczę ile uda mi się teraz jesienią zrobić, jak nie zdążę to zostaje wiosna na zamawianie, ewentualnie jeszcze później już w donicach. To tylko jakieś 7-8 miesięcy

Kerii hosty akurat faktycznie w tym roku się rozrosły, ale reszta to tak sobie powoli idzie, troszku jak krew z nosa. Ale tak to jest, jak się ma ogródek na odległość niestety

Sylwuś zakupków na balkonie nie ma (tzn. jeden cyprysik czeka na zlitowanie). Twarda jestem, powiedziałam sobie, że żadnych zakupów jesienią nie robię, tylko kopanie, kopanie, przesadzanie itp. czyli nasze standardowe rewolucyjki. Ja mam nadzieję, że jak skończysz tę rabatkę to nam ją pokażesz. Jak Ty ją tyle czasu dłubiesz, to nam pewnie szczęki opadną.

Reniu fajnie Cię widzieć. Rabata z rododendronami u mnie cały czas w stanie niedokończonym jest. Ale na dzień dzisiejszy tam są tawułki Vision in Red i zawilce białe Whirlwind (malusie na razie, ale nawet zakwitły). Całkiem z przodu jako obwódka miały być cyprysiki Filifera Aurea Nana, ale są tylko dwa. Sezon minął a ja reszty nie dokupiłam. No i jeszcze cały czas czeka to miejsce na skończenie (czytaj: wywieźć ileś taczek piachu i przygotować podłoże na resztę nasadzeń). To jest jeden z punktów na tegoroczną jesień. I jeszcze placyk na ławeczkę tam zrobić.