Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:32, 24 sie 2014

Do góry
Aniu sadziłaś Marmalade, czyli te same co Ana.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:28, 23 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu pisze to ja chyba największy przeciwnik róż na forum niech cię łopata nie swędzi z wykopywaniem Nostalgi, różanki z Bonicą i jeszcze tych białych róż na prawo od kałuży co rosną z przywrotnikiem i sząłwią

Szkoda tych żurawek tak ładnie wyglądały, prawdopodobnie złapał je zgorzel podstawy pędu tylko dziwne, że wszystkie. Takie cuś jest rzadko spotykane i ja miałem to tylko raz na jednej żurawce (nie rozniosło się na inne) ehh to ogrodniczkowanie.

Do tego postu sie odniosę w całości.. boś fachowiec od żurawek.. kupiłam ok 40 żurawek... dla mnie 12, reszta dla koleżanki.. u koleżanki żyją wszystkie.. a moje prawie wszytkie są do du.. y. Podlałam Dithane .. i choroba sie zatrzymała, cześć lepszych nawet sie polepszyła. Moja wina, bo widziałąm że kilka szt. z danego rodzaju wyglądało słabo, zapytałam sie Pani dlaczego takei słąbe.. powiedziała, że jeździli z żurawkami na jakiś targ.. i były sponiewierane, dlatego listki leża.. Wybrałam takie całe... jedna sztukę na miejscu rozebrałam na części pierwsze.. by sprawdzić czy nie ma tak krewetek. Były ok.... wiec kupiłam przyjmując że faktycznie te kilka sztuk mogło być przygniecione (tych nie brałam). Ale trudno tak czasami z roślinami bywa, że też zachorują... najgorzej, że strach ponownie je sadzić w to samo miejsce

Ogród w skali mikro cz.II 18:33, 23 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No normalnie foch nawet się nie pochwaliły kiedy do bylinowego jadą, a wystarczyło odbić 700 metrów po drodze i zawitać... nieładnie tak. Swoją drogą do dośc kiepski termin na odwiedziny w bylinowym... jak wrażenia?

Łukasz sorry naprawdę . Ale tak jak pisałam wcześniej wyjazd był naprawdę z nagła . Mnie przytrzymali w poradni i dlatego czasu było bardzo mało . A przed 15 musiałyśmy być w domku , wiec wybacz . Ale bylinyowy naprawdę super , jeszcze pewnie nie raz pojedziemy , wiec spoko zdążymy jeszcze Cię odwiedzić

A tak jeszcze wracając do kwesti " odbić 700 metrów ".. Jechałyśmy drogą na Koziegłowy , bo wydała nam się najszybsza..stamtąd serio jest tak blisko ??
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:26, 23 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

No genialne trzeba to na stałe dodać do ogrodowiskowych powiedzonek oj uśmiałem się

Tak Łukasz inaczej być nie może......my ogrodomaniacy właśnie z roślinek cieszymy się najbardziej.....bo naszej pracy to nikt nawet nie zauważa.....a praca po karczowaniu ogników wykonana i jodełki posadzone

Abies koreana 'Verdener Dom'

Jeszcze jeden ognik został...ale ten jest piękny i owocuje, zostaje

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:07, 23 sie 2014

Do góry

... żeby życie miało smaczek trzeba kupić nowy krzaczek...

No genialne trzeba to na stałe dodać do ogrodowiskowych powiedzonek oj uśmiałem się
Ogród w skali mikro cz.II 17:57, 23 sie 2014

Do góry
No normalnie foch nawet się nie pochwaliły kiedy do bylinowego jadą, a wystarczyło odbić 700 metrów po drodze i zawitać... nieładnie tak. Swoją drogą do dośc kiepski termin na odwiedziny w bylinowym... jak wrażenia?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:30, 23 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No musze powiedzieć, że froncik prezentuje się wyśmienicie. Bardzo elegancko, a wtapia się idealnie w reszte ogrodu, to cięzkie przekopywanie się bardzo opłaciło

Dziękuję Łukasz, froncik zaczyna wyglądać, jak na razie róże robią cały efekt

Berberyski nabrały kolorów

dobrze, że nie zrezygnowałam z mahonii
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:18, 23 sie 2014

Do góry
Luki, dziękuję
Ogród z lustrem 20:27, 22 sie 2014

Do góry
Danusiu 'stary' ogród cudnie się rozrósł. Podwójny żywopłocik przy ciurkadełku już chyba wygląda identycznie jak z pokazywanej inspiracji, a hortensje przy lustrze, perfekcyjny ekran za ławeczką, która nabrała ładnej patyny... takie mam małe marzenie, żeby zobaczyć na zdjęciach brzozowy zakątek w całości... myśle, że w niedługim czasie da się je zrealizować swoją drogą patrząc w tą strone to grujeczniki na przedpłociu nieźle urosły.
W 'nowym' ogrodzie widać chyba też bluszcz, o którym pisałaś, że będzie sadzony na ogrodzenie, takie wielkie okazy też by mi się przydały

Ups.. wstrzeliłem się w nowy odcinek.
Grembosiowo 20:14, 22 sie 2014

Do góry
Pozostaje mi zostawić zachwyt nad spójnością całego ogrodu, pięknie to wszystko wygląda, a hortensje, rozplenice, zebrinusy, hosty, jeżówki boskie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:49, 22 sie 2014
Do góry

Luki napisał(a)
Moniko witam i dziękuje za komplementy, z kopiowaniem ode mnie będzie bardzo trudno

Chodziło mi o inspirację bardziej niż odwzorowanie 1:1.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:43, 22 sie 2014

Do góry
Donia kupuj kupuj, będzie można się wymienić doświadczeniem. Ogromnie podobają mi się te ciemne rozchodniki jednak gorzej rosną niż te zwykłe i są trudno dostępne.

Agato te złocienie miały chyba zrobione ze 30 zdjęć aż w końcu udało mi się uchwycić ich realny kolor. Z humorkiem widać nie jestem osamotniony, a na dodatek tak mi dzisij coś trzykło w plecach, że ani rusz z fotela lub łóżka.
Rozchodnik to prawdopodobnie Chocolate Drop

Kasiu bardzo Ci dziękuje i z grzeczności nie zaprzecze strasznie jestem z nich zadowolony

Moniko witam i dziękuje za komplementy, z kopiowaniem ode mnie będzie bardzo trudno

Violu ja w tym roku już zbyt często poprawiałęm sobie humor w ten sposób ale ostatnio poprawiając sobie nastrój w ten sposób skuteczność została zwielkrotniona kilkakrotnie. No ale obecnie siedzę też nad zamówieniem liliowców i dumam co wywalić z listy bo za dużo wybrałem

Donia swoją drogą to chyba musze sobie przypomnieć jak działą wanna bo jakoś przez kilka ostatnich lat nawet na nią nie spoglądam może takie wygrzanie się będzie pomocne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:17, 22 sie 2014

Do góry
No musze powiedzieć, że froncik prezentuje się wyśmienicie. Bardzo elegancko, a wtapia się idealnie w reszte ogrodu, to cięzkie przekopywanie się bardzo opłaciło
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 21 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
... normalnie jakiś weltschmerz ...

...

u mnie podobnie... w znaczeniu z tym welschmerzem, a nie rabatami - niestety

zdjecia powtarzam, bo okrutnie mi się podobają, tną w serce
co to za czarne na tle choiny czy jałowca?
Żurawka - Heuchera 23:04, 21 sie 2014

Do góry
Że tak się wtrącę - z tego co wiem: tych z licencją (literką "r") nie wolno nawet rozmnażać na własny użytek (to wyczytałam na innym forum przy hostach), ale tak jak Luki pisze, wiadomo jak jest ze sprawdzaniem ogrodników amatorów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:51, 21 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to się zastanawiałem co mnie tak czkawka męczyła w tym tygodniu ot i sprawa się wyjaśniła. Na życzenie nie będę wspominał o pewenej sprawie chociaż też mam swoje zdanie ...
Żurawka, a dokładnie żuraweczka to świetny zakup, odmiana Buttered Rum tegoroczna nowośc, świetnie przyrasta i rewelacyjnie spisuje się na słońcu będziesz ją sadzić przed rozplenicami ??

a wiesz, ze ja nie wiem gdzie ją posadzę, to był impuls bo pięknie wyglądała w popołudniowym słońcu u mojej Pani trawkowej... nie miałam wyjścia i wziełam do tego piękne duże sadzonki... pewnie pójdą razem z rozplenicami bo tylko tam się miejsce zwolni i będą dwie plamy żurawkowe, ciemna i jasna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 21 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to się zastanawiałem co mnie tak czkawka męczyła w tym tygodniu ...

a ja myślałam, ze to uszy robia się czerwone
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 21 sie 2014

Do góry
Ja to się zastanawiałem co mnie tak czkawka męczyła w tym tygodniu ot i sprawa się wyjaśniła. Na życzenie nie będę wspominał o pewenej sprawie chociaż też mam swoje zdanie ...
Żurawka, a dokładnie żuraweczka to świetny zakup, odmiana Buttered Rum tegoroczna nowośc, świetnie przyrasta i rewelacyjnie spisuje się na słońcu będziesz ją sadzić przed rozplenicami ??
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 21 sie 2014

Do góry
Anito dziękuje

Donia odpowiem tak... Ni mom pojyncia jak będzie rósł Podobno lubi suche i słoneczne miejsca, podobno żle się rozrasta i chyba to odmiana CHocolate Drop
Mam go z 2 miesiące i jakoś całkoształtem nie powala, ale za ten kontrast na zieleni choiny jestem mu bardzo wdzięczny. Wygląda to bardzo ładnie.

Agcia żurawka to pokazywana ostatnio odmiana Georgia Plum, polecam bardzo, niespotykany śliwkowy kolor

Paweł no nie sam jestem bardzo zadowolony z efektu, mimo że na zdjęciu wyszły zbyt jaskrawo to na żywo wygląda to równie dobrze. Z fioletami jest troszke gorzej, ale niestety nie mogłem dostać dwóch odmian Twilight i Glitter tegoroczne nowości.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 21 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

A ta żurawka jak się zowie ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies