Ruszyłam do pracy i ogród niestety jest na drugim planie ale to nie znaczy że nie tęsknię do niego , widać w nim jesień trawy ,klony i ambrowce przeszły w jesienne barwy ale plan wykonany cebulowe wsadzone , teraz podziwiam piękna jesień i już niedługo rozpoczynam nowe plany na rabaty
O kurcze,całkiem pokaźne. Patrzyłam na tą Mulled Wine, jest ciekawa. Trochę przypomina imperatę Red Baron. Tylko u mnie jakos nie mam jej gdzie wkomponować-u mnie fiolety i różowe kolory i biel. Więc chyba raczej Stripe it Rich u mnie,choc liczyłam na te klasyki typu Aureola czy All Gold.
Marcin a Ty jakie wtedy wziąłeś?
Tu na tej zwężce jest 50cm a potem jest 1m i stopniowo się rozszerza.
Myślałam dać tu stożek cisowy, który trochę zasloniłby rynnę. W narożniku 2hortki Phantom i potem przy scianie wykuszowej 3 Limki. Może tu faktycznie odrobinę poszerzę, żeby tym hortkom dać coś w nogi. Do tego gdzieś rzucone kulki cisowe i te jasnozielone kropki to tawuły japońskie, żeby wiosną były jakieś listki zanim hortki ruszą. Pod oknami muszę cos niezbyt wysokiego, żeby światła nie zabierać. Może jakieś niskie róże? Azalie? I wypełnić bylinami.
Ewentualnie Phantomy mogą byc w narozniku przy tarasie a w tym narożniku bliżej rynny coś z wyższej trawy- molinie?proso rózgowate? Miskant?
Ania jest moc
Z kręgosłupem walczę, jeszcze tulipanów nie posadziłam, najwyżej do doniczek powsadzam i tyle
a tu już ciemiernik cuchnący... i inne widoczki
Na druga pulapke karczownika zlapalam drugiego dnia po rozstawieniu. Pierwsze sa tanie i ich po prostu zakladam wiecej w odnogach. Zawsze sie cos lapie.
A to moj dywan debowy w czesci nieuzytkowej. Male bialaski lubia tam chodzic i szurac. Widac, ze im to sie podoba.
Nie chciałabyś złagodzić trochę tego łuku? Na pierwotnym rysunku pasuje do reszty, a w realu chyba lepiej by było go złagodzić. Zmieściłoby Ci się też tam więcej roślin = dodałoby głębi rabacie.