Patrycja_KG_Lu
10:24, 31 sie 2025

[ODMIANA]: SAKWA WOJCIECHA
[KOLOR]: czerwone
[KSZTAŁT OWOCU]: sakiewka
[WIELKOŚĆ OWOCU]: wielkoowocowe
[TYP]: pod osłony
[TERMIN OWOCOWANIA]: średniowczesna (75-80 dni)
[WYSOKOŚĆ]: 170-180 cm
[TYP WZROSTU]: do ogławiania
[POCHODZENIE]: Polska.
[CIEKAWOSTKI]: Nasiona dostałam w ramach konkursu od innej pomidorowo zakręconej kolekcjonerki. To odmiana od wielu lat wysiewana w jej rodzinie. Biorąc pod uwagę to, że pomidorów w kształcie sakiewki jest sporo na rynku w wersji F1 to fajnie mieć w swojej kolekcji odmianę ustabilizowaną, która co rok powtarza cechy.
[MOJA OPINIA]: Nie pękają, gałązki utrzymują spory ciężar, każde grono dostarcza przeszło kilogram. Ilość soku do miąższu w dobrym balansie.

[KOLOR]: czerwone
[KSZTAŁT OWOCU]: sakiewka
[WIELKOŚĆ OWOCU]: wielkoowocowe
[TYP]: pod osłony
[TERMIN OWOCOWANIA]: średniowczesna (75-80 dni)
[WYSOKOŚĆ]: 170-180 cm
[TYP WZROSTU]: do ogławiania
[POCHODZENIE]: Polska.
[CIEKAWOSTKI]: Nasiona dostałam w ramach konkursu od innej pomidorowo zakręconej kolekcjonerki. To odmiana od wielu lat wysiewana w jej rodzinie. Biorąc pod uwagę to, że pomidorów w kształcie sakiewki jest sporo na rynku w wersji F1 to fajnie mieć w swojej kolekcji odmianę ustabilizowaną, która co rok powtarza cechy.
[MOJA OPINIA]: Nie pękają, gałązki utrzymują spory ciężar, każde grono dostarcza przeszło kilogram. Ilość soku do miąższu w dobrym balansie.