Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:22, 10 sie 2021

Do góry
Pysznogłówki i jeżówki. Te co przycięłam do zera puszczają listki, więc w przyszłym roku powinno być gęsto.

Trawa pampasowa rośnie w siłę

Rozplenica Hammeln kupiona w tym roku zaczyna kwitnąć

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 12:18, 10 sie 2021

Do góry
Przetaczniki. Może w przyszłym roku będzie efekt

Rudbekia Kissing Smiley (ta pośrodku). Jeżówki wykopałam z tego miejsca.

Przerwa na kawę... 12:12, 10 sie 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
za tyle to musisz bliżej Gdańska podjechać centralna Polska to tak razy dwa cena.

Kielichowiec Aphrodite jak zaczął w czerwcu to nadal w kwiatach, non stop. Ale tylko ten tak ma. Wonny kwitnie raz. Venus teraz pojedyncze kwiaty. Może jest jeszcze za młody...

Aphrodite w słońcu. Kawał krzaka się zrobił po 3 sezonach trzeba go będzie przyciąć we wrześniu jak przekwitnie.

Też mam Aphrodite, połowa tego co u Ciebie, ale kupiłam go dopiero rok temu. Fajine że kwitnie cały czas Twój boski
Ogrodowo zakręcona. 12:07, 10 sie 2021

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Zgrzyta mi trochę ogólnie w tym zestawieniu.

Cis repandens nie wiedzieć czemu nie chce rosnąć, trzmieliny wyglądają jak wyglądają. Z jedną z nich pora się pożegnać.

W rzeczywistości rośnie tylko carex montana i szafirki wiosną.

Pozbyć się cisów? dosadzić inną trawę, albo turzycę w kontrastowym kolorze? Coś kwitnącego teraz, ale co?

To miejscówka od wschodniej strony, pod domem, raczej sucho, słońce do około 11.30.

Hakone All Gold!!! Posadź w próchniczą, kompostową ziemię i podlewaj regularnie.
Ja mam taka właśnie miejscówkę pod domem i w trzecim roku hakonki są ponad metrowe.
tu fotki:

Ja mam jednego żywotnika na pniu - kulki, pomiędzy hakone. Akurat nie widać na fotach.
Wydaje mi się, że fajnie rozjaśnią ten pas.
Własny Vengerberg 12:05, 10 sie 2021

Do góry
Myślę, że nasza kotka nie będzie później zadowolona z tych gości w ogrodzie

Aż tak jesień idzie?

Parter skończony robią strop

Zastanawiam się mocno, czy te klony przesadzać na jesieni? Czy może sango kaku i aureum niech rosną, gdzie rosną do wiosny (okryć je na zimę?), a przesadzić tylko drummondi?
Przerwa na kawę... 11:58, 10 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Kielichowcem też jestem zachwycona, ubiegłoroczny zakup, już jest wyższy ode mnie a kwitnie całe lato

Poproszę dużego judaszowca za 48 zł heh
za tyle to musisz bliżej Gdańska podjechać centralna Polska to tak razy dwa cena.

Kielichowiec Aphrodite jak zaczął w czerwcu to nadal w kwiatach, non stop. Ale tylko ten tak ma. Wonny kwitnie raz. Venus teraz pojedyncze kwiaty. Może jest jeszcze za młody...

Aphrodite w słońcu. Kawał krzaka się zrobił po 3 sezonach trzeba go będzie przyciąć we wrześniu jak przekwitnie.
Ptasi gaj 11:04, 10 sie 2021

Do góry
gobasia napisał(a)

też nie mam cierpliwości do dzieci .Moje były bardziej posłuszne ..chyba?

Maleństwo jak na razie dobre ,placze tylko ja głodna

Teraz dzieci są rozwydrzone. Do czego dochodzi aby 2 latek jak mu coś nie pasuje tupał, darł się, rękę podnosił kto pod jego ręka. Wszystko musi być tak jak on sobie życzy.
Wczoraj był na basenie i jak miał wyjść z wody to dostał spazmów dopiero ratownik przyszedł popatrzyl na niego i się uspokoił.
Ta fota jest z dzisiaj
Jeszcze świeże przetwarzane bo nie mogłam sobie dać rady.

Sezon 2017 u Hanusi 10:57, 10 sie 2021

Do góry
Basiu, Brzoskwinia Inka. Udało się jej w tym roku. A myślałam, że nie będzie owoców. Jak zakwitła, to się ochłodziło i padał deszcz przez dwa dni. Ale wybroniła się.

Przerwa na kawę... 10:32, 10 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
To mój rodzaj ogrodu, klimatycznie Zachwycam się tyłami też
tyły w końcu po całości a nie tylko we fragmencie nabierają masy. Jeszcze ścianka do zrobienia i jeden fragment za misą do poprawy i będzie ok. Może ostatniego pigwowca wyrzucę bo strasznie kłujący jest a kwitnie i owocuje marnie...
Ogólnie jest ok
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:26, 10 sie 2021

Do góry
Tak sobie myślę, może tu wzdłuż chodnika też pasowałoby coś posadzić…
Może ma ktoś jakiś pomysł? Chyba wolałabym jeden gatunek

Może sama bergenia? Tylko tu jest spad wiec nie wiem czy by jej nie splywała za bardzo woda i wystarczyła taka wilgoć.
Macie jakiś pomysł? Niedlugo jeszcze jak thuje podrosna to moze i nawet cien bedzie całkowity

Przerwa na kawę... 10:19, 10 sie 2021

Do góry
Karola, ja też ten front bardzo lubię mimo iż tam się teraz za dużo na raz dzieje

Część za domem jest za to bardzo stonowana kolorystycznie. Ciągle co prawda nie do końca wysprzątana
Przerwa na kawę... 10:12, 10 sie 2021

Do góry
Przerwa na kawę... 10:09, 10 sie 2021

Do góry
Przerwa na kawę... 10:09, 10 sie 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Tu mi się bardzo bardzo podoba Te kolory i gra światła! Letni busz, super!
To drzewo to morwa?

pozdrawiam serdecznie
Przerwa na kawę... 10:07, 10 sie 2021

Do góry
Róże w tym roku słabiej kwitną. Bardzo nierówno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies