Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 10:17, 07 mar 2022

ajka napisał(a)
No proszę jaka zima. U nas ostanio mróz i przez następne dwa tygodnie nie zapowiada się na poprawę. I teraz nie wiem czy to wszystko ciąć, czy czekać aż będzie cieplej. Prace w większości wstrzymane.

Hej Ajka, witaj w moich skromnych ogrodowych progach Ja ze wszystkim czekam, noce zapowiadają bardzo mroźne, jeszcze chwilę wytrzymam, przecież wiosna w końcu musi przyjść.
Czy kotek w awatarku to niebieski rosyjski? Też takiego mam
DariaB 10:21, 07 mar 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Cześć mija imienniczko
Widzę, że piękny ogród się tworzy przy nowym domku
Powiem Ci, że bardzo mądrze, że na tym początkowym etapie zaczęłaś już sadzić drzewa, ja mam z tym problem, nie wiem czemu ale boję się sadzić drzew

O jak miło, witaj! Drzewa były u mnie priorytetem żeby się choć trochę zasłonić i zyskać prywatność, działeczka mała, domy w około więc trzeba się było troszkę zasłonić. Nie przepadam za tujami, miejsca mało, a tujki potrzebują trochę miejsca więc poszłam w kierunku żywopłotu z cisa, drzew i krzewów, myślę, że już za jakiś czas z Waszą pomocą stworzę przytulny ogród A czemu boisz się drzew? Jest dużo gatunków, które się nadają do mniejszych ogrodów, nie każde wyrośnie na 30 m. Mi się marzą drzewa w których koronach drzew zamieszkają ptaszki
SlonecznyOgrod 11:41, 07 mar 2022

DariaB napisał(a)

O jak miło, witaj! Drzewa były u mnie priorytetem żeby się choć trochę zasłonić i zyskać prywatność, działeczka mała, domy w około więc trzeba się było troszkę zasłonić. Nie przepadam za tujami, miejsca mało, a tujki potrzebują trochę miejsca więc poszłam w kierunku żywopłotu z cisa, drzew i krzewów, myślę, że już za jakiś czas z Waszą pomocą stworzę przytulny ogród A czemu boisz się drzew? Jest dużo gatunków, które się nadają do mniejszych ogrodów, nie każde wyrośnie na 30 m. Mi się marzą drzewa w których koronach drzew zamieszkają ptaszki

Boję się tylko z tego względu, że wyrosną za duże, zasłonią wszystko, później się ich już nie przesadzi no i za bardzo zacienię rośliny kwitnące. Podchodzę do tematu jak pies do jeża
DariaB 11:32, 09 mar 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

Boję się tylko z tego względu, że wyrosną za duże, zasłonią wszystko, później się ich już nie przesadzi no i za bardzo zacienię rośliny kwitnące. Podchodzę do tematu jak pies do jeża

No wiesz, jak nie masz wścibskich sąsiadów i wiatr nie hula to już indywidualna decyzja, ale jak dla mnie drzewa są super, dają wyższe piętro i trójwymiarowość. Może gdybym miała super widok po horyzont to nie byłabym taką entuzjastką, a tak, muszę schować co brzydkie
DariaB 11:38, 09 mar 2022

Nie będę się żalić, czekam aż się pogoda ogarnie

moja biedna stipa

Wiolka5_7 11:41, 09 mar 2022

Ups... plusem jest że będziesz miała kołderkę na mrozy... U mnie w nocy popruszyl cukier puder a teraz już zniknął
Judith 12:04, 09 mar 2022

Daria, jaki to region? Naprawdę sporo tego śniegu .
DariaB 12:12, 09 mar 2022

Wiolka racja! Jutro ma być w nocy -10 brrrr

Judith południowa część województwa małopolskiego, do gór niedaleko, taki plusik
sylwia_slomc... 18:04, 09 mar 2022

U nas śniegu brak, a zimno ma być bardzo.
olciamanolcia 18:41, 09 mar 2022

DariaB napisał(a)
Nie będę się żalić, czekam aż się pogoda ogarnie

moja biedna stipa

O kurde .. ale ładnie Nie przejmuj się. Jak napisała Wiola śnieg to super izolator o rośliny bądż spokojna

u nas w zeszłym roku leżał do końca marca. Wszystko przetrwało