Hej Ajka, witaj w moich skromnych ogrodowych progach Ja ze wszystkim czekam, noce zapowiadają bardzo mroźne, jeszcze chwilę wytrzymam, przecież wiosna w końcu musi przyjść.
Czy kotek w awatarku to niebieski rosyjski? Też takiego mam
O jak miło, witaj! Drzewa były u mnie priorytetem żeby się choć trochę zasłonić i zyskać prywatność, działeczka mała, domy w około więc trzeba się było troszkę zasłonić. Nie przepadam za tujami, miejsca mało, a tujki potrzebują trochę miejsca więc poszłam w kierunku żywopłotu z cisa, drzew i krzewów, myślę, że już za jakiś czas z Waszą pomocą stworzę przytulny ogród A czemu boisz się drzew? Jest dużo gatunków, które się nadają do mniejszych ogrodów, nie każde wyrośnie na 30 m. Mi się marzą drzewa w których koronach drzew zamieszkają ptaszki
Boję się tylko z tego względu, że wyrosną za duże, zasłonią wszystko, później się ich już nie przesadzi no i za bardzo zacienię rośliny kwitnące. Podchodzę do tematu jak pies do jeża
No wiesz, jak nie masz wścibskich sąsiadów i wiatr nie hula to już indywidualna decyzja, ale jak dla mnie drzewa są super, dają wyższe piętro i trójwymiarowość. Może gdybym miała super widok po horyzont to nie byłabym taką entuzjastką, a tak, muszę schować co brzydkie