Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ostnica - Stipa 19:53, 26 kwi 2014

Do góry
Moja stipa dzisiaj
Od ogrodu do łąki i stawu 17:41, 26 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Domi - gracki i ML za wysokie moim zdaniem. Może stipa /Betysia była moją jesienną inspiracją do posadzenia w lawendzie/ , albo amazon mist?

tego się właśnie obawaiałam, że za wysokie będą... chyba jednak na stipę się zdecyduję
Dwa ogrody 16:51, 26 kwi 2014

Do góry
Aniu - pani mówiła, że ostropest jest wieloletni, trudno, przetestuję nowa roślinkę

Mirella - prostuję, nie mam 100 róż, ma ich tyle Rench, a zadomowić się zawsze można

agniecha973 - potwierdziłaś to, co napisała Ania. Już je przepikowałam do doniczek, wyszło ok. 10, może jeszcze coś powschodzi gdybym tam nie pieliła to pewnie byłoby ich więcej. A u Ciebie setki - to już byłaby produkcja

Rench - u mnie z różami bywa różnie, już pryskałam na robale, mnie też cieszy zawartość pudełek, a najbardziej ciemierniki

Karolino, róż u mnie pewnie mniej, niż u Ciebie
jarzmianka rośnie u mnie trzeci sezon, w pierwszym też kwitła, pozbierałam nasiona i wysiewałam, ale nic nie wzeszło. Dlatego w ubiegłym roku pomogłam im się wysiać bezpośrednio do gruntu i jest efekt, a podejrzewam, że część wcześniej wypieliłam.
Zakupy posadziłam wczoraj, a dziś sadzę pikówki do gruntu, korzenie przerosły doniczki i trzeba z niektórymi już uciekać.
Mży drobny deszczyk, to najlepsza pogoda na sadzenie - rośliny łatwiej znoszą zmianę miejsca, nie więdną. Za chwilę jadę do nowego.
Stipa nie jest aż taka rewelacyjna, ale może sie mylę, bo mam ją pierwszy rok.
Doczytałam, że szukasz werbeny, bo nie wzeszła. U mnie z pierwszego siewu jest dziesięć doniczek. Z drugiego siewu wygląda tak i nie śmiem proponować, bo nie wiem, czy zdąży urosnąć, a tym bardziej zakwitnąć.

Bogdzia zakupy posadziłam i nie widać, w nowym jest jeszcze dużo pustych miejsc
Od ogrodu do łąki i stawu 16:35, 26 kwi 2014

Do góry
Domi - gracki i ML za wysokie moim zdaniem. Może stipa /Betysia była moją jesienną inspiracją do posadzenia w lawendzie/ , albo amazon mist?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:17, 26 kwi 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Warzywnik pierwsza klasa. A stipy i werbeny zazdroszczę szczerze U mnie sipa mała, a werbeny niet ):

Dziękuję Jolu
A co sie stało z werbeną?
Stipa ruszy jak wysadzisz na działkę.
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:13, 26 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
O ja Cie jaka stipa... Szok!!! Pieknie Ci wyrosla. Juz warzywka? Dzisiaj dopiero pierwsze rozsady widzialam na ryneczku

Joasiu, macham. Pada kurka wodna

Bociusiu, stipa rośnie jak szalona
Warzywka to rzodkiewka, sałaty, jakiś mix i rzymska, buraczki, cukinia, cebulka, wsadziłam na próbę parę szalotek.
Rozsad na lokalnym ryneczku bardzo dużo. I takie wielgachne pomidory dzisiaj oferowali tylko to troszkę za wcześnie. Pora i selery zaryzykowałam i wsadziłam.
U nas też leje nieźle i popsuło cały misterny plan
pozdrawiam Bociusiu
Ogród z łezką 13:58, 26 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Zgadzam sie z Marzenka. Praire Fire jest wrazliwcem mrozowym, moze nie przetrwac naszej normalnej zimy.
Buchanani jesli nie bedzie miala za mokro OK. Aczkolwiek w dalszym ciagu jednak uwazam, ze najladniejsza jest stipa Pony Tails i ona by robila tu dobra robote Sorki, ale nic na to nie poradze, a nie bede sciemniac

Ja wiem, że najlepsza by stipa była...ale co roku...nieeee

Buchanani będzie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:48, 26 kwi 2014

Do góry
O ja Cie jaka stipa... Szok!!! Pieknie Ci wyrosla. Juz warzywka? Dzisiaj dopiero pierwsze rozsady widzialam na ryneczku

Joasiu, macham. Pada kurka wodna
Ogród z łezką 13:41, 26 kwi 2014

Do góry
Zgadzam sie z Marzenka. Praire Fire jest wrazliwcem mrozowym, moze nie przetrwac naszej normalnej zimy.
Buchanani jesli nie bedzie miala za mokro OK. Aczkolwiek w dalszym ciagu jednak uwazam, ze najladniejsza jest stipa Pony Tails i ona by robila tu dobra robote Sorki, ale nic na to nie poradze, a nie bede sciemniac
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:29, 26 kwi 2014

Do góry
Stipa

lobelia zwisająca
Makowo na Kociewiu 09:05, 26 kwi 2014

Do góry
stipa pomimo przykrycia nie przezimowała ale rosną następne

Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:46, 26 kwi 2014

Do góry
Wczorajsze zakupy
Planowalam dziś wszystko sadzic, ale od rana pada więc nie wiem czy się uda a takie ambitne plany mialam

Funkie z duzymi liscmi, dlugo na nie polowalam- chyba sun and subdance????

2 rodzaje zielonych zurawek:marvelous marble i jakas nieopisana moze paris????

Dwie trawy stipa arundinacea

I wlasnie rozpadalo się na maksa
Ogródek Agam 20:13, 25 kwi 2014

Do góry
Moje królestwo sadzonkowe: pomidory, stipa i werbena

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:07, 25 kwi 2014

Do góry
szkoda tulipków ...ale fotki są
Jak się czuje Twoja stipa ...poproszę o zdjęcia
ściskam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:57, 24 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Irenko a czy to nie jest taka wieeelka angielska wieloletnia stipa?

Nie mam nazwy, ale bylo zaznaczone, ze to trawa z Australii to byl ogrod pokazowy z ich roślinnościa, bylabys zachwycona, bo hebe byly z trawami, giganty, kula na kuli i kwitnace
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:47, 24 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
No i to są trafki nad trawkami Ta jest moją faworytką cuuuuuuudo

Gosiu, mnóstwo tam cudów było, ale jak one u nas, muszę się wyszkolić
to też fajne

Irenko a czy to nie jest taka wieeelka angielska wieloletnia stipa?
Dwa ogrody 23:36, 23 kwi 2014

Do góry
Stipa modelowa
Ja tez dzisiaj sadziłam jeszcze ostatnie 4 róże. M stwierdził,że to już choroba
Od tamtej jesieni posadziłam ponad 100 róż
Czy owoce tej porzeczki ślicznej,są jadalne?
Dwa ogrody 21:35, 23 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)
He,he he alez tu rarytasów
jastrzębiec mnie interesuje napisz coś więcej,
jabłonkę widziałam ja mam chyba inną, kule niebieskie odlotowe - gdzie takie we Wrocku są?
a szachownice Michajłowskiego są fotogeniczne - ustaw na nie ostrość bo na fotce ustawiłaś na dalszy plan
no i jeszcze ta stipa nie myslałam, że z nasion można takie piękne sadzonki pozyskać

więc już zapisuję nasiona no i ten jastrzębiec mi w głowie szybuje

pozdrawiam

Miro
, jastrzębiec to bezproblemowa roślina, ale ozdobna tylko z liści, bo kwiaty ma malutkie, żółte i nic szczególnego. Jeżeli ich się nie obcina, to rozsiewa się bardzo i wyrasta w najmniej spodziewanych miejscach. Nie ma rozłogów, rośnie w każdej glebie i na każdym stanowisku, przynajmniej u mnie. Jeżeli chcesz siewki młode, to nie ma problemu, teraz można ukopać i wysłać, daj znać

jabłonka dzisiejsza

fajnie, że kule podobają Ci się, nie mam pojęcia, gdzie je można dostać we Wrocku, bo ja z centralnej Polski jestem a moje to łut szczęścia na ryneczku
nasionka stipy będę zbierać jak się uda

Uratowany ze starych zasobów, błękitne i białe wyginęły

Dwa ogrody 21:06, 23 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Rabata ładna bardzo. To będzie prawdziwa rozkosz dla oczu.

Dziękuję, ta okrągła różanka łączy się bezpośrednio z drugą, z posadzonymi w ubiegły czwartek białymi różami. Zaczynają wegetację

Ale i w tej okrągłej chyba coś jeszcze by sie przydało wsadzić, bo jak przekwitnie czosnek to będą gołe place, najbardziej chyba pasowałby mi tam biały kolor, ale jaka bylina? I aby kwitła raczej latem i z początkiem jesieni? Może białe jeżówki, mam niezbyt wysokie, nie będą się rozrastały zbytnio...zawilce raczej do cienia, może jarzmianka... hm.

Małgosia stipa urosła w domu, teraz przyhamowała. Dałam jej florowit. A jak siewki jeżówek?

Aniu monteverde
, wobec tego bardzo się cieszę, że to jarzmianka. Za jakiś tydzień przepikuję ją do doniczek, bo mała robótka będzie w jej okolicy i zdepczą mi.
Rarytasy to masz Ty, u mnie jakaś przypadkowa zbieraninka Podarowany stopowiec, siedzi tam trzeci rok i tylko liście produkuje.

Magdalenko, stipa jak się uda i będą nasiona, to będę zbierać, nie ma problemu.
A tymczasem takie wiosenne kwiatuszki, skąd się wziął jasnoróżowy to nie wiem, bo zawsze był ciemnoróżowy

Ogród z łezką 14:38, 23 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Stipa trudna jest do amatorskiego wysiewu, na bylinówce same się wysiały, niteczki to są bardzo cieniusieńkie, sama nie wiem jak ja je dojrzałam, ale dwie są..........zamówiłam dwa Carexy secta Tenuculmis, dzisiaj powinna przyjść paczka, one nie wyglądają jak stipy, ale są sterczące

Zobaczyłam sobie te Twoją zamówioną, też ładne...już nie oglądam więcej, bo mi się znowu zmieni

Mogę sobie tylko wyobrazić jak taka maleńka stipka wygląda....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies