Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jeżówkowe-Love 13:37, 05 sie 2021

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Jeżóweczki zwyklaczki dla zaglądających

Chociaż ślinka czasem leci na te odmianowe, to przyznać trzeba że te pospolite są mało wymagające i sieją się jak głupie
Trzeba je nawet wyrywać. Masz bardzo ładnie.
Tajemniczy Ogród 13:36, 05 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

A te bodziszki to co za jedne??? Rozanne?

A cóż by innego tak rosło? Miałam posadzone po trzy, na szybko przesadzałam po jednym w nowe miejsca, teraz muszę pozostawić po jednym krzaczku bo zżerają wszystkie najbliższe rośliny Ale są świetne więc im wybaczam tę inwazję
Tu też Rozanne
Tajemniczy Ogród 13:31, 05 sie 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

To hosta Halcyon, po trzech sezonach to potwór do dzielenia. Mam ją jeszcze w kilku miejscach. Jest świetna i nie ruszają jej ślimaki. Pod tym Palibinem na patyku to też ona.

A te bodziszki to co za jedne??? Rozanne?
Tajemniczy Ogród 13:21, 05 sie 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Polecałaś mi ją niedawno, pamiętam Czy ona jest bardzo niebieska?

No właśnie patrzę na foty z inetrnetu, to na nich niebieska, a u mnie zdecydowanie zielona z lekkim odcieniem niebieskiego. Nawet sprawdzałam, czy to na pewno ta sama odmiana, ale wg. moich zapisków to ona.
Teraz leje, bo cyknęłabym z bliska, ale mam takie zdjęcie z lipca. Na pierwszym planie mysie uszy, one są niebieskie, a dalej Halcyon.
Tajemniczy Ogród 12:54, 05 sie 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)

Co to za odmiana ciemnej funkii rośnie pod sosną?

To hosta Halcyon, po trzech sezonach to potwór do dzielenia. Mam ją jeszcze w kilku miejscach. Jest świetna i nie ruszają jej ślimaki. Pod tym Palibinem na patyku to też ona.

Tajemniczy Ogród 12:49, 05 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale że wszystkie bukszpany poszły raus? . Tak od razu? Szalona dziewczyna .

Niemal wszystkie. Zostało jeszcze pięć na froncie i dwa z tylu. Są w dobrej formie.
Zieleń, drewno i antracyt 12:37, 05 sie 2021

Do góry
Wybrałam się dzisiaj na "moje" łąki z wiadrem i szpadlem. Wróciła ze mną Babka wodna i Łączeń baldaszkowaty Wczesniej sprawdziłam, czy aby nie chronione, zamieszkały w nowym oczku na hamakowej Za chwilę zabieram się w końcu za szlifowanie i łączenie kantówek i całość będzie skonczona Niestety nie dostałam wczoraj obiedki do obsadzenia tyłów.

Za drzwiami do ogrodu... 12:32, 05 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Piękny, dojrzały, kwitnący ogród Pozdrawiam serdecznie!

Dziękuję za miłe słowa Uwielbiam kwiaty, ale różne odcienie zieleni też mnie zachwycają.
Za drzwiami do ogrodu... 12:23, 05 sie 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Piękny ogród, lilie boskie, a i zapach pewnie po całym ogrodzie się roznosi, no i nowe kratki, superowe gratuluję publikacji i wszystkiego najlepszego, torcik rewelacyjny pozdrawiam

Monia, ogród kwitnie i pachnie Cieszy tą swoją bujnością, ale już widzę co trzeba przesadzić, co jest zbyt ekspansywne, co wprowadza nieład pokładając się i nie dając się nijak doprowadzić do ładu Ale teraz albo pada, albo za gorąco, a jak jest akurat,to nie mam czasu i się trochę wkurzam. Urlop mi się kończy a ja nie zrobiłam zaplanowanych rzeczy, które miały mi poprawić samopoczucie Dodatkowo kret zrył mi rabaty wzdłuż i wszerz, mam wrażenie, że wszystkie rośliny rosną w powietrzu i rosną tylko dzięki nawadnianiu kropelkowemu i częstym deszczom. Żadne paliki nie chcą trzymać pionu , bo ziemia jest tak rozpulchniona i wilgotna, że w niej nie chcą stać stabilnie. Trawnik, tam gdzie nie ma siatki wygląda jak po bombardowaniu, wywiozłam już dwie taczki kretowisk, jak tak dalej pójdzie , to mój ogród obniży poziom Trochę rozgrabiałam , ale wtedy mój trawnik, zamiast zielony stawał się cały pokryty ziemią Przygotowałam nową pułapkę podpatrzoną w int. jak się sprawdzi to się pochwalę

Sezon 2017 u Hanusi 12:00, 05 sie 2021

Do góry
Wiem, Bożenko, że ona u Ciebie ma specjalną rabatę. Ja w moim małym ogro,deczku nie mogę jej wydzielić osobnego m,iejsca i ona szwenda się mi po wszystkich rabatach, To mnie denerwuje, Dlatego ograniczam te kwiaty w kompostowniku, a wiosną i tak znajduję prezenty od ptaków.

Rododendronowy ogród II. 11:58, 05 sie 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu! Twoje lilie zachwycają, takie duże i w dużych ilościach, wspaniałe.
Czy to jest lilia królewska?
Ale zapach musi być w ogrodzie, cudnie.
Brzozowy raj 11:44, 05 sie 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Trochę aktualnego kwitnienia

Gosiu! Przepięknie w Twoim ogrodzie. Te zestawienia kolorystyczne, fiolety, niebieskości, różowości, ślicznie. Lilia złotogłów wspaniała. Jeżówki w trawach, jak z katalogu.
Gaury uwielbiam, a u mnie nie chcą przezimować.
Podziwiam i pozdrawiam.
Ogród pod lasem 11:40, 05 sie 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Jakieś takie jesienne te listki...

czy ja wiem czy jesienne? mój Jordan ma takie wiosną
A Sangokaku od posadzenia nie wypuscił ani jednego listka.Jak sztuczny stoi na rabacie
Rododendronowy ogród II. 11:16, 05 sie 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)

cudne a zapach pewnie roznosi się po całym ogrodzie

sadzona wieksza liczba cebul ,czy tak się rozrosły.

Mialam taką ale tylko 3 sezony ..jak posadziłam jedną tak zadnego przyrostu i po 3 latach już się nie pokazała
Krowy, staw i my... 11:09, 05 sie 2021

Do góry
Pozdrawiam wszystkich czytających, dobrego dnia wam życzę

Krowy, staw i my... 11:05, 05 sie 2021

Do góry
A propo tamaryszka pięknie odbił po zimie, mimo bardzo mocnego przemarznięcia. Zdjęcie z wczorajszego wieczora.

Hortensja Limelight . Bardzo sztywna.

I jeżówka Butterfly Kisses.
Zieleń, drewno i antracyt 11:00, 05 sie 2021

Do góry
Na koniec pomyłki z lat poprzednich.
To miała być Cafe au Lait Kompaktowa, dużo mniejszy kwiat, lubię delikatność jej kolorów

Jedyna kaktusowa w mojej "kolekcji", w tym roku kwitnie jak szalona

To miała być Canary Fubuki kameleon kolorystyczny, nie przepadam za nią, ale trafiła na rabatę, gdzie pasuje idealnie i mi nie przeszkadza

Koniec
Rododendronowy ogród II. 11:00, 05 sie 2021

Do góry

Rododendronowy ogród II. 10:57, 05 sie 2021

Do góry
Zaległe zdjecia:

Krowy, staw i my... 10:55, 05 sie 2021

Do góry
Zwierzątka z ogrodu

I ślimak dynda na tamaryszku. Winniczków u mnie jest tak dużo, że chyba zacznę rozglądać się za jakimś skupem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies