Basiu, fajnie Cię znowu "widzieć", dawno Cię nie było.
Imieniny liczą się tydzień przed i tydzień po, więc jeszcze mieszczę się w czasie.
Basiu, wszystkiego najlepszego, dużo, dużo zdrowia, radości i słoneczka na każdy dzień.
Pozdrawiam serdecznie.
Elu, lista trochę się zmniejszyła:
trawy powiązałam, bylin trochę wycięłam, zostawiłam trochę by nie było tak łyso i lubię takie oszronione, czy lekko ośnieżone. W tunelu "rabaty" przygotowane(tu zasługa mężusia) i zadołowane w nim donicowe rośliny wrażliwsze i te nie posadzone. Przepikowałam też wysianą późno w gruncie sałatę i koperek. Em przygotował też wstępnie pod kostkę na kącik gospodarczy przy tunelu. Ale organizacja chyba zostanie na wiosnę, chyba,że jeszcze będzie ciepło A na razie spadł śnieżek. Róże czekają jeszcze na podsypanie podłożem popieczarkowym i kopczyki.Przeziębienie trochę mnie wyhamowało z pracami. Najważniejsze,że cebulowe posadziłam. I mam nadzieję, że coś z nich zostanie do wiosny , bo nornice cały czas grasują( ciągle wyjadają różowe granulki ze słoiczków) A może one na nie w ogóle nie działają, czy jest tych szkodników tak dużo,że ciągle nowe się pojawiają!?
Róż nie przycinałam,to już też wiosną.
Basiu, ja już mam ze stelaża stolik w nowym kąciku cienistym, ale marzy mi się taki drugi na podstawę pod umywalkę.
Nie mam, umywalka stanie na zwykłej szafce.
Tak wygląda mój stolik
A tak kącik cienisty
Złóż eMusiowi spóźnione, ale szczere życzenia Imieninowe, spełnienia wszystkiego, czego sobie życzy
Dziękuję za życzenia zdrowia i pozdrowienia, odwzajemniam
Anafalis ładnie u mnie przyrasta, muszę go ograniczać, bo mam tam na niego mało miejsca i nie chcę aby opanował większą część rabaty
A za zimą nie przepadam, więc tym bardziej czekam z niecierpliwością na wiosnę Dziś trochę więcej przyprószyło śniegiem, więc ogród przybrał nowe szaty
Amarylis już kwitnie drugi tydzień. On na pełny kwiat.
Byłam dzisiaj na wsi i przywiozłam 5 cebul amarylisa będę jutro sądziła do donic powinny pod koniec tycznia w lutym zakwitnąć.
U mnie ziemia zamarznięta. Chciałam posadzić ciemierniki przywiozłam je z powrotem i będę sądziła na balkonie w donicach. Trudno wiosna posadzę na działkę.