Jolu, na pewno jeden zwój jaki sprzedają będzie dobrze, ja mam dłuższe ale nie pamietam o ile ? Jak podłączysz dwa to sprawdz i ewentualnie wtedy koryguj
Bardzo często w ogrodniczych rozmawiam z obcymi ludźmi.
Ludzie patrzą co oglądam i kupuję, ja patrzę co inni wybierają i tak czasem przy roślince ładnej się pogada i wymieni wiadomościami - no fajne to jest
ja tez mam zbiornik na deszczowke i chcialam czesc podpiąc pod zbiornik a czesc pod kran rozgałezniki to u nas norma wszedzie tego pełno bo mamu kilka kranow do ogrodu piszesz zeby nie robic dlugich odcinkow a mozesz w przyblizeniu napisac jaki to dla Ciebie dlugi ))
skoro przy Twoim ogrodzie daje to rade to u mnie tez sie powinno sprawdzic . rady dla mnie to zawsze to jakich błedow unikac Dzieki wielkie )
Nie wiem co chciałabyś wiedzieć, Węże kroplujące kupowałam w OBI albo LM, układałam sama, łączyłam łącznikami i tyle. Może tylko to, że jak ułożysz za długą linię to zabraknie ciśnienia na końcu, więc będziesz musiała dać rozgałęźnik przy kranie i puścić równoległą drugą linię, lub porobić sekcje które po kolei będziesz podłączać. Ja mam część ogrodu podłączoną do wodociągu ale też część do zbiornika na deszczówkę. Mam takie sekcje które które podłączam do węża i podlewam partiami właśnie ze względu na to że nie mogę mieć zbyt długiej linii kroplującej. Mój ogród jest spory, więc jak masz mniejszy to będziesz zadowolona. Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś , mam Gardenę, dostępną w supermarketach.
Jolu, idę czytać Wczoraj padało i zimno, za to dzisiaj ładnie i ze słoneczkiem Po pracy zdążyłam zasadzić kulę bukszpanową i przerzucić cały kompostownik