Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kindzia 09:05, 31 mar 2016

U nas na forsycjach już żółte widać, a moje róże czekają. W sobotę się na nie szykuję I na lawendę. Żurawki dalej w planie do wkopania...

Piwonia bardzo zaawansowana u Ciebie. Bardzo jestem ciekawa jak tam mój młodziak...W zeszłym roku kupiona z pąkiem i kwitła. Może mi nie zakwitnąć w tym roku?
makkasia 09:53, 31 mar 2016

Cięcie czeka mnie w weekend i mam nadzieję, ze pogoda mnie nie zawiedzie. Twoje ogrodowe hortensje wyglądają suuper na pewno zakwitną
lojalna_ 14:23, 31 mar 2016

Czytam u Kindzi ze masz nawadnianie z Garden. Moje chłopaki tez maja sami ochotę takie zrobić. Mozesz mi coś podpowiedzieć
mirkaka 06:38, 01 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
U nas na forsycjach już żółte widać, a moje róże czekają. W sobotę się na nie szykuję I na lawendę. Żurawki dalej w planie do wkopania...

Piwonia bardzo zaawansowana u Ciebie. Bardzo jestem ciekawa jak tam mój młodziak...W zeszłym roku kupiona z pąkiem i kwitła. Może mi nie zakwitnąć w tym roku?

U nas też trochę widać lawendę tnę zawsze po kwitnięciu, dzięki temu jest całą zimę piękna Zurawki już wszystkie wykopałam i wywaliłam, zostawiłam w gruncie tylko trzy zdrowiutkie a cztery zdrowe marmoladki przesadziłam do donic.
O powoni niewiele wiem, wiem tylko tyle że trzeba ją głęboko wkopać, i że nie znosi przesadzania.
mirkaka 06:40, 01 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Cięcie czeka mnie w weekend i mam nadzieję, ze pogoda mnie nie zawiedzie. Twoje ogrodowe hortensje wyglądają suuper na pewno zakwitną

Wszyscy na ten weekend szykują się do roboty w ogrodach Pogoda musi dopisać
Wiem Kasiu że hortensje zakwitną, są niezawodne
mirkaka 06:51, 01 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Czytam u Kindzi ze masz nawadnianie z Garden. Moje chłopaki tez maja sami ochotę takie zrobić. Mozesz mi coś podpowiedzieć

Nie wiem co chciałabyś wiedzieć, Węże kroplujące kupowałam w OBI albo LM, układałam sama, łączyłam łącznikami i tyle. Może tylko to, że jak ułożysz za długą linię to zabraknie ciśnienia na końcu, więc będziesz musiała dać rozgałęźnik przy kranie i puścić równoległą drugą linię, lub porobić sekcje które po kolei będziesz podłączać. Ja mam część ogrodu podłączoną do wodociągu ale też część do zbiornika na deszczówkę. Mam takie sekcje które które podłączam do węża i podlewam partiami właśnie ze względu na to że nie mogę mieć zbyt długiej linii kroplującej. Mój ogród jest spory, więc jak masz mniejszy to będziesz zadowolona. Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś , mam Gardenę, dostępną w supermarketach.
Ewa777 07:00, 01 kwi 2016

Ale Ty jesteś do przodu z pracami
Prognozy pogody są u nas obiecujące, to więcej czasu spędzimy w ogrodzie
agnieszka_m 07:04, 01 kwi 2016

Prace ogrodowe już widzę w pełni
ja też wczoraj ciachnęłam swoje róże tylko że ja mam ich narazie 5 i to chyba Chopin mi padł
a dziś ma przyjść przesyłka z różami
mirkaka 07:23, 01 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Ale Ty jesteś do przodu z pracami
Prognozy pogody są u nas obiecujące, to więcej czasu spędzimy w ogrodzie

Ewcia, bo ja mogę sobie pozwolić w tygodniu pracować
mirkaka 07:26, 01 kwi 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Prace ogrodowe już widzę w pełni
ja też wczoraj ciachnęłam swoje róże tylko że ja mam ich narazie 5 i to chyba Chopin mi padł
a dziś ma przyjść przesyłka z różami

Poczekaj, Chopin często przemarza ale potem odbija. Trzeba go wsadzić do ziemi tak aby szczepienie był 5 cm pod ziemią. Jeśli posadziłaś za płytko to możesz go teraz przesadzić głębiej, jeszcze jest czas .