Bogusiu na pewno w następnym roku zakwitnie i słoneczniczek i belmakanda, moje tegoroczne sadzonki, też nie kwitły, ale się za jakiś czas doczekasz takiego krzaczka.
W tym roku już się pokazały olszówki ale ja ich nie zbieram, a co do trawki to na pewno będzie stipa, mnie jej się nie udało przetrzymać przez zimę ani w ogrodzie ani w piwnicy więc co wiosnę sieję ją od nowa. Aniu spróbuj, może Tobie się uda.
U mnie też słoneczniczek powschodził.Pokazały się listki zielone i pstre.Zielone wyrosły wysoko i kwitły,pstre są niższe i bez kwiatów.bardziej zależy mi na kolorycie liści - na tych pstrych.Belamkanda ładnie się trzyma,wyrosła,ale nie kwitła...a stipa pięknie się komponuje z innymi kwiatami.Pozdrawiam.
Joasiu, ale ta turzyca ma mieć poskręcane końcówki, a moja jest prościutka
Chyba wrzucę jej zdjęcie do naszego wątku rozpoznawiania trawek. Lubię wiedzieć co mi rośnie, wiem wtedy jak dbać o roslinki.
Widziałaś swoją trzmielinkę ?
Debro, moim zdaniem to nie jest stipa. To może być turzyca włoścista FROSTED CURLS, ale mogę się mylić bo aż takim ekspertem od traw nie jestem.
Ale póki co cieszmy się piękną pogodą i słoneczkiem
pozdrawiam serdecznie
Ach ten ciągły brak czasu Pamiętam, na szczęście to już nie mój problem To znaczy nie mój, bo robię to co chcę, a zawsze wiele się dzieje u mnie, tylko teraz to, na co mam ochotę.
Trawka jest naprawdę wyjątkowo ładna. Jeszcze raz dziękuję. Mnie się wydaje, że to jest Stipa, Ostnica.
O, chetnie obejrze karmnik własnoręcznie zbudowany.
Aniu brzezina piękna Ci wyszła, a grzybki już się w niej pojawiają? ta trawę co mam od Ciebie to carex frosted curls czy stipa? piękne w doniczce rośnie i nie wiem jak wyniosę do piwnicy to czy ona przezimuje? pozdrawiam
Kondziu zimowały u mnie miskanty variegatus, gracilimus,ml, rozplenica, frosted curls, red baron, tatarak, hakone, carex ice dance, carex evrygold, zebrinus, giraffe, chyba o niczym nie zapomniałam nie przezimowala tylko stipa
Aniu...czy ta piękna,miękka trawka to stipa?Jest niesamowita.
.Hodujesz ją z nasion,czy kupujesz sadzonki?
Muszę jeszcze raz,dokładniej pooglądać Twoje fotki....trawki rozrosły się i wprowadziły na rabatki taką...lekkość.Pięknie to musi wyglądać przy wietrze...
ooo witaj jak miło, że do mnie trafiłaś trawy które u mnie zimowały juz dwa lata to rozplenice , zebrinusy, giraffe, miskant gracilimus, miskant variegatus, hakone, red baron. Jedną zime zaliczyły frosted curls, miskant morning light, carexy w dwóch odmianach ale nazwy nie znam. Nie przeżyła ostatniej zimy stipa. Chyba niczego nie ominełam
Borbetko - pózną jesienią dosypują kilkucentymetrową warstwę kory aby korzenie trawy nie zmarzly... Nie przysypuję włosków Ubiegła zima była lekka więc stipa bez problemu przeźyła.,
Witaj Ewo. Nawet nie wiesz jak mi miło czytać takie słowa !! ,
Oj latsz Pszczółko , latasz
Iza jutro zrewolucjonizuję rabatę
I spluń za siebie z tym palcem... Tfu tfu
Będą jutro
Pogoda jest gdy jestem w pracy... Gdy wracam już jej nie ma....
Ewelinko nie obejrzymy się i będzie Wigilia.....
Konradzie trzymam Cię za słowo!!
W ubiegłym roku też groziłaś
Czy nam się podoba czy nie to nadejdzie....
ja dojadę nawet w Bieszczady kolanko szlifuje formę na zimę czasami sie tylko samo żłoży... Ale bardzo rzadko
Strzelec czy Koziorożec? Pozdrawia koziorożec
Doczekać sie nie mogę rabaty
Będziemy pamiętać
Ja szlifuję formę dwa razy w tygodniu dzisiaj o mało mi uda nie pękły... Wzmacniam się na narty oj wzmacniam ale zgodnie z teorią ASC czas zacząć 3x w tygodniu na 3 miesiące przed... To juź.....