Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:52, 16 lis 2013

Aniu, hihi... co roku coś pada... nie żebym tego chciała, ale jednak pada... więc jeśli padnie, będę miała na tę zieloną jeżówkę miejsce. A jeśli nie, to coś wykopię
Ten berberys taki straszny?

pozdrawiam!!
Mala_Mi 19:00, 16 lis 2013

Karola.. koki trawkom zawiązałaś jak na pokaz mody...... superzasto to wygląda Widać, że masz córkę, bo fryzurki ci wychodzą

Akwarium.. zawsze miałam akwarium.. duże, zajmowaliśmy sie razem z bratem.. potem sie wyprowadziłam.. brat też... Marzenie sie zostało.. brat m akwarium chyba na 1000 litrów i ryby większe niż patelnia.. cudne. Mu budując dom zrezygnowaliśmy z kominka, bo tam gdzie miał być kominek, kiedyś będzie akwarium..... Teraz sprzęt jest taki i środki różne, że utrzymanie czystości jest dużo łatwiejsze niż keidyś Piękna sprawa takie akwarium
popcorn 19:29, 16 lis 2013

Koki lepsze mi wychodzą na trawkach, niż na głowie Młodej, niestety
1000 litrów? wow To kiedy u Was będzie? A brat ma paletki? Chciałabym, może kiedyś, bo to wyższa szkoła jest, super czysto + żywe jedzenie... trzeba mieć więcej czasu
My też nie mamy kominka
pozdrówka!!
Bogdzia 19:44, 16 lis 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, dziękuję za rady! Gupiki miał mój Tato odkąd pamiętam, hordy wychowaliśmy Aczkolwiek nie wiem czy teraz jakieś małe będą, bo wybrałyśmy z Młodą hybrydę Endlera i podobno słabo się rozmnażają zobaczymy Nie zależy mi na powiększaniu stada w postępie geometrycznym, więc nawet lepiej jeśli nie będą się mnożyć, bo co z nimi zrobię??
Jutro jedziemy po kolejne rybki Ojej, dywan z rybkami, brr...

pozdrawiam!!

Karola ja nie myślę zebyś tysiącami rozmnażała ale dla dziecka to kształcące jak widzi że sie młode rybki rodzą i rosna, ale może Twoje dziecko ma jeszcze na to czas. Pozdrówka i miłej niedzieli.
popcorn 20:06, 16 lis 2013

Hej Bożenko, doczytałam że te gupiki też się mnożą, tyle że mniej intensywnie Więc Młoda będzie miała radochę
Buziaki, miłej niedzieli!!
Bogdzia 20:27, 16 lis 2013

popcarol napisał(a)
Hej Bożenko, doczytałam że te gupiki też się mnożą, tyle że mniej intensywnie Więc Młoda będzie miała radochę
Buziaki, miłej niedzieli!!

bacowa 22:26, 16 lis 2013

Karola mam pytanko, czy okrywsz na zimę jakieś trawki .Posadziłam carexy jesienią i nie wiem czy je okryć na zimę ?
popcorn 07:40, 17 lis 2013

Ewo, nie okrywam, jedynie wiążę w supełki i podsypuję korą. Ubiegłą zimę przetrwały wszystkie moje trawki prócz zielonych carexów i stipy... stipa wygniła chyba (bo leżał tam długo śnieg). A z zielonymi i rudymi carexami będę próbowała i tej zimy, niedawno sadziłam... zobaczymy
paniprzyroda 08:01, 17 lis 2013

Karolinko, zielone i rude carexy u mnie przetrwały wszystkie ubiegłą zimę. Okrywałam je suchymi liśćmi dość grubo, ale myślę, że kora jest lepsza, bo pod liśćmi mogą zagniwać. W tym roku też je okryję, bo rozrosły się ładnie i chciałabym zielone podzielić. Wczoraj wszystkie powiązałam i dałam pierwszą warstwę kory. Pozdrawiam.
bacowa 10:30, 17 lis 2013

Właśnie o te zielone carexy mi chodzi , masz może jakieś zdjęcie jak one wyglądały ?,znasz nazwy ?
Znalam nazwę swoich carexówi i zapomniałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies