Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:14, 10 lip 2021

Do góry
ajka napisał(a)
Zapraszam na parę owoców:
- agrest zielony - przepyszny, dużo lepszy od czerwonego

Uwielbiam , taki lekko kwaśny, to jeden z moich ulubionych owoców.
Pozostałe owoce też wyglądają przepysznie.

Aniu, w zeszłym roku kupiłam dwie sadzonki hortensji phantom. Posadziłam na jesieni. Teraz są jeszcze małe (psy tez miały w tym udział ). I też nie mają jeszcze zalążków kwiatów. Ale nie tracę nadziei .
Nasz przydomowy ogródek 10:59, 10 lip 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ale piękny ten kwietnik Chyba Twoja robota.

Róże też cudowne Miłego weekendu życzę
Sezon 2017 u Hanusi 10:12, 10 lip 2021

Do góry
Basiu, dziękuję, jak u Ciebie sytuacja pogodowa? Jesteś w strefie"zrzutu" czy raczej na opady wyczekujesz?

Dużo tragedii w związku z burzami, mus sie strzec, bo nawet od pioruna elektryczne gniazdka się zapalają. Trzeba odłączać aparaty i komputery, o Tv nie mówię., Wszyscy wiedzą.
Sezon 2017 u Hanusi 09:59, 10 lip 2021

Do góry
W Mielnie plaża mokra,
tę mgłę z deszczem widzę z okna.
Moje chęci niebo ma za nic,
ogród, już nie płacze suchymi łzami.
Ma wody wg potrzeby.
A ja, głowę suszę,
czy dziś do ogrodu wyruszę.

Nie wygląda to zbyt radośnie,
chmury, deszcz i zielsko rośnie.
Ale wolę "step zielony"
niżli taki na wiór ususzony!

Miłego weekendu.

Za drzwiami do ogrodu... 09:37, 10 lip 2021

Do góry
anpi napisał(a)

I mi zamarzyło się lustro, planowałam inne, ale eM powiedział mi o starej szafie marniejącej w rodzinnej stodole i przywiózł mi jej drzwi z lustrem.

Lustro jest świetne. Bardzo pasuje w Twoim ogrodzie
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:17, 10 lip 2021

Do góry

Wiolka5_7 napisał(a)
Na koniec moja modelka...

oj, nie mogłam przejść obojętnie, bo wiesz, owczarki to moje skrzywienie Pamiętam ją jak zawitałam na O! czyli ponad 2 lata temu..ile ona ma lat? Śliczności powiedz jej,że ciocia smoczyca drapie ją za uszkiem!
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:16, 10 lip 2021

Do góry
Yenna napisał(a)
Ania, o ile jest czas na cięcie (bo na tym się nie znam jeszcze) to cięłabym w jeden z dwóch sposobów, w zależności, jaki efekt chcecie.

Ale fakt, świetnie Ci się zagęściła od maja

Czerwiec, lipiec to dobry czas na cięcie Pissardi. W rzeczywistości tego nie widzialam, aż tak bardzo, ale na zdjeciu widzę, że przydałaby się jeszcze korekta. Może dziś ją Z eM podetniemy jeszcze od dołu.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:12, 10 lip 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu, opowiedz mi coś o nich, nie znam się na trawach, ale to hakonka tak? Jaka odmiana? Pewnie już pisałaś, ale ja zapamiętuję tylko to, co znam ( czyli niewiele hehe). Czy one szybko rosną? No bo piękne są, a o dziwo, w ofercie jednej pobliskiej widzę,że mają..co prawda droższe bo 18 zł, a normalnie za inne -miskanty-płaciłam 14 maks.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 08:57, 10 lip 2021

Do góry
Ania, o ile jest czas na cięcie (bo na tym się nie znam jeszcze) to cięłabym w jeden z dwóch sposobów, w zależności, jaki efekt chcecie.

Ale fakt, świetnie Ci się zagęściła od maja

W ogródku Martki 08:55, 10 lip 2021

Do góry
Teraz zielenie:

Shirasawy Aureum

Sango Kaku

Klon Jawor Brilliantissimum

Orange Dream

Dobrego weekendu

W ogródku Martki 08:54, 10 lip 2021

Do góry
Dziś podeszczowo, podlało, u mnie spadło ok. 20 litrów/m2. Uff. Oddech od upałów.
W tym roku po raz pierwszy mogę podziwiać w ogrodzie liście drzew, a te po deszczu dają szczególne powody

Piękne te bordowe:

Dissectum Garnet

Atropurpureum

Skeeters Broom

Pixie

ogród (nie)Mocy 08:48, 10 lip 2021

Do góry
Kasia_CS,
a wiesz Kasiu że teraz widać, że te małpy jeżówki tak wyczekiwane przeze mnie mają jakieś boczne pędy z kwiatami? Na jednym jest łącznie po 6-7... no aż mlasnęłam z zadowolenia Mówisz, ze to żarłoczne bestie? Może im coś tam podrzucę papu, żeby się ruszyły...

Martko
,
podejrzę sobie ten ogród Renaty, ja rośliny mam głównie z siewu, więc chętnie się poduczę i popodziwiam Penstemony są śliczne i odkąd je widziałam u Ciebie, wskoczyły na moją listę chciejstw

Roocika,
no zobaczymy, co z tego spontanu wyjdzie, hehe. Spontanicznie zrobiłam nowe wysiewy- na wrzesień będę mieć kolejną okazję jak urosną i będą do wsadzenia Tylko nie wiem czy te co wysiałam to w ogóle będą ze sobą grać? hmmm

Yenno,
dziękuję za dobre słowo.Podziwiałam jaki "domek" dla klonika zrobiłaś...coś czuję,że jak już zamieszkasz tam, będzie mega ogród!

Sylwuś, wszystko co głowę zajmuje jest dobre.. Trzeba jakoś sobie radzić!

Moje siewki mają się całkiem, całkiem- aż mnie dziwią niektóre, bo wschody liczne po 3 dniach- ale to chyba to lipcowe słońce jednak robi robotę, i one do niego ciągną.

Konkurs na 'wzejdę najszybciej' wygrał goździk Scarlet Beauty, tu w czwartym dniu od posiania.. Za nim widać wychodzące pojedyncze przegorzany. Firletka chalcedońska też wygląda obiecująco, mnogo wychodzi ale już Wam oszczędzę kolejnych zdjęć

Czekam jeszcze na szałwię omszoną, zawciąg morski, przetacznika kłosowego, żurawkę krwistą ( czy to żurawka normalna taka jest?) i rozplenice dwóch odmian ale w ich przypadku nie wiem czy nie za późno.. wiosenne mam udane , są już w ziemi i ładnie przybierają masę.

A w lodówce 'na skruszenie' oczekuje coś co zobaczyłam na O. i bardzo mi się spodobało-pysznogłówka monarda Kupić w mojej okolicy jej niepodobna, nie mogę się jej doczekać!

W ogródku Martki 08:37, 10 lip 2021

Do góry
Wiklasiu, woda z ogórków jeszcze nie nabrała mocy, więc ja zupełnie na trzeźwo. Jak skończę wątki Ursy i Brzozowejdziewczyny, rozpocznę wątek "Pora najwyższa" - dziękuję, lubię pozytywne wątki

Judith, Wiklasiu, lubię drugi i trzeci.

Agatorek, Ascot kwitnie drugi raz, a zdjęcia nie oddają jej koloru. Zdumiona jestem natomiast, że Chopin tak się rozbudowała. Najwyraźniej czuje, że na okresie próbnym

Edi75, ogórki - moje pierwsze udane. Kompost i obornik. Oto sekrecik, ale Ty to wiesz. Ja już też.

Vito, drugi sezon słoików, ale pierwsze moje w słoikach! Dotychczas plony jeśli już były to marne. Kopiasta stołowa na litr wody.
Vito, faktycznie! Wspomniana piątka była jedną z niewielu, jakie zdobyłam u mojej polonistki, jednak nie tego żałuję, żal mi, że była to polonistka zdana na samouków...

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:34, 10 lip 2021

Do góry

C.d.n. Idę ogarnąć ogród i popodnosić rośliny po wczorajszych nawałnicach z gradem.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:30, 10 lip 2021

Do góry
W nóżkach ma bordowe ciemierniki, które nadal kwitną. Szok.

Oprócz ciemierników są tam paprocie, kopytnik i zawilce wiosenne różowe.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:25, 10 lip 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Anitko, Twój ogród jak zawsze budzi mój zachwyt . Jest jednym z moich ulubionych .
Przepięknie o każdej porze roku.
Dereń Venus jest piękny, pozostałe również .
Szkoda tylko tego pagodowego..

Dziękuję Agnieszko W ogrodzi trzeba się liczyć ze stratami i niepowodzeniami. Choć denerwuje to bardzo.

Mam jeszcze derenia ' Helena', malutki, wolno przyrasta. Jeszcze nie kwitł. Ale już przeżył 3 zimy i to bez okrywania. Ma rozjaśnić ten zakątek przy altanie.
Blaski i cienie nowego życia 08:13, 10 lip 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Świetne zestawienie!
Ależ rozmnożyłaś hortensji - masz zielone palce!

Cieszę się że podoba się różanka. Tam ciągle coś kwitnie nudy nie ma

Kasiu,co do hortensji to źle tego posta napisałam. Te hortensje nie są z rozmnażania. Z nich dopiero rozmnażam na następny rząd z przodu.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:13, 10 lip 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Piekne zestawienia, optymalna ilość kolorów, cudownie

Kasiu dziękuje. Nie lubię nadmiaru koloru, krzykliwych zestawień. U kogoś mi się podobają bardzo ale u mnie raczej nie stosuję. Niestety mam kilka, które są z początku powstawiania ogrodu.

Ja faktycznie kolorów oprócz zielenie mam niewiele, serwuje go tak delikatnie, jako wykrzyknik czy podkreślenie.
Tak jak tu przy altanie. Przez chwile rodek daje plamę koloru.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:06, 10 lip 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:06, 10 lip 2021

Do góry
Jeziorko się znaturalizowało.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies