O takim trawniku jak twój to ja mogę tylko pomarzyć!!!
taki beznadziejny jest mój, ale zostawiam sobie to na przyszły rok, bo nie wyrabiamy czasowo;
chwastów u mnie wszędzie pełno, a przecież plewię; czasami myślę sobie, że trzeba było zostawić wszystko naturze, nic nie sadzić i cieszyć się życiem!
Obejrzałąm i widzę, że mimo twojej nieobecności nic ogrodowi sie nie stało! wyglada pięknie; bukszpany, lawendy, szałwia i kocimietka piękne, a kompozycje zachwycające; hortensje bardzo dorodne i w super cenie niech pięknie rosną
Irenko, niestety ogrodowi dużo się stało pod moją nieobecność (zwłaszcza chwastów i szkód po przymrozkach), ale jak radziła Ania asc zakasałam rękawy i heja do roboty Tam, gdzie robiłam zdjęcia już wyplewione, obmarznięte listki pousuwane. Niektórym hostom po czyszczeniu zostały 2 listki na krzyż Odbudują się, nie mają wyjścia
No i nie chcę znów wyjść na marudę, ale nawet na niektórych zdjęciach widać koniczynę i inne chwasty w trawniku... Więc jak tylko przestanie padać trawnik zostanie zabofixowany
Obejrzałąm i widzę, że mimo twojej nieobecności nic ogrodowi sie nie stało! wyglada pięknie; bukszpany, lawendy, szałwia i kocimietka piękne, a kompozycje zachwycające; hortensje bardzo dorodne i w super cenie niech pięknie rosną
Aga widzę, że nadrabiasz zaleglości Kompozycje naprawdę śliczne zne. Hortensje mam nadzieję, że jak wsadzisz do gruntu to się zagęszczą, moje sadzone w kweitniu podobnie wyglądają ...
A szałwia, kocimiętka i lawenda śliczne !!!
Bukszpany wszystkie dorodne!!!
cześć Marta . szałwia na nowej rabacie , a ta jeszcze nie całkiem pokazowa. trwa obsadzanie ......nie zdziw się jak ci będzie coś przypominać .podpowiem że główny akcent to HORTZMAN
Witam po dłuższej przerwie Dziękuję odwiedzającym za miłe słowa
Stwierdzam, że chyba nie dam rady nadrobić pędzących wątków, tyle się działo w maju mój ogród też bardzo odczuł moją miesięczną nieobecność.
Zastałam kwitnące jeszcze...
szałwia lekarska
piwonie
kilka irysów
niezawodna stara róża
i wiciokrzewy, które bardzo upodobały sobie w tym roku mszyce
Jestem ostatnia, żeby coś szybko usuwać Właśnie dałam szansę chryzantemie, suchodrzewom,piwonii. Po tej okropnej zimie tyle roślin przemarzło...I już widzę, że dobrze zrobiłam, bo wypuszczają drobne listki.
nawet dałam szansę moim 100 pomidorom, które padły tej słynnej nocy z 17/18 maja.Ale tu już nie sądzę, żeby był jakiś sukces....Na szczęście przemarznięte koleusy i szałwia błyszcząca odbija.
Ja też spieszę bukszpanową kulę skomplementować, a wszystkie "kwiatki" hurtem - jeszcze bardziej Szałwia w moim ulubionym kolorze, a róże - marzenie na przyszłość... Jakieś specjalne holenderskie drożdże im chyba zapodajesz, że tak rosną .