Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:42, 04 lip 2012

Zakwitł zawilec w tym zakątku. Ale ładny!!! Bożenko to u Ciebie takie widziałam i znalazłam na rynku bulwki i są!

agniecha973 22:49, 04 lip 2012

Pierwiosnek od Finki jeszcze wypuścił kwiatka

Szałwia też od Finki

Kocimiętka Fassena tak się rozrosła, że jestem w szoku. Kupiłam 2 sadzonki, każdą podzieliłam na 4 i już zapełniły przestrzeń, można będzie dalej dzielić. Czy to już czas na ścięcie kwiatostanów?

Lawenda też się pozbierała, a takie suchoty po zimie tu sadziłam.

agniecha973 22:55, 04 lip 2012

Tak wygląda rabata w całości. Trochę za dużo tej białej trawy, ale to stan przejściowy, zakładam, że też jej życie uratowałam i gdzieś wkomponuję.

Arabella dalej kwitnie. Wiem, wiem pokazuję niewyplewione, ale już niedługo tam wskoczę z motyką. Najpierw dokończę warzywka.

A tu rzut oka na obiedkę. Może Magnolia zaglądnie i podpowie czy ona u mnie dobrze rośnie. Jakoś tak stoi w miejscu. Może za mokro się zrobiło? Jedna marnieje w oczach. Co to może być?

agniecha973 23:03, 04 lip 2012

Tak rozszalała się kostrzewa owcza. Już jej ciasno, ale nie myślałam, że tyle czasu tu będzie rosła.

Kompozycje na oknach pięknieją

Przed drzwiami begonie zaczynają kipieć. Ciekawe jak będzie na jesień.

Na tarasie na stoliku posadziłam bazylię i podsiałam ją koperkiem, bo ciągle gdy odcedzam ziemniaki to mi się przypomina o koperku a biec na pole się nie chce.

agniecha973 23:10, 04 lip 2012

Doczekałam się powojnika na jałowcu, ale za ciemny. Muszę mu dołożyć jakiegoś jaśniejszego fioleciku. A może inny kolor?

Kyushu kwitnie w wydartym kawałku ziemi. Są 3 szt. Będzie piknie za rok lub dwa

Milka 23:15, 04 lip 2012

Zmiany olbrzymie, nabiera top powoli kształtu
a księżyc obejrzałam, jest niesamowity!
andziulka 00:07, 05 lip 2012

Agnieszko, podziwiam Twoje dorodne warzywa i piękne kompozycje na oknie Fajny zakątek leśny
Mala_Mi 01:10, 05 lip 2012

Kocimiętkę ścinaj jak przekwita..kończy i już nie jest tak ładna lub jak się zaczyna pokładać i zajmowac terytorium (nie ścinaj za nisko..zostawa młode listki)... ja swoją ściełąm jakieś 2 tygodnie temu...... ale moja już "stara"...Twoja nowa..... WIec w tym roku nie wiem jak z cięciem..na wyczucie....
Pszczelarnia 09:28, 05 lip 2012

A chwasty to uprawa współrzędna, trochę musi być, żeby rośliny chciały walczyć o swoje.

A bazylia to u mnie kaprysi i w donicy i w ziemi. Przeszkadza jej wszystko: upały, deszcze, słońce i inne. Najlepiej jej w kuchni.

A zmiany zauważalne, rozmach, rozmach!
magnolia 14:48, 05 lip 2012

ślicznie jest. Bardzo, bardzo. Tyle to kolorów i energii.
Obiedki są takie jak moje ( dokupione wiosną i jedna stara). Ta co marnieje- może ją coś podgryzło, co? Jakas mysz np? Powinny mieć jasną zieleń- jak na zdjęciu, moje maja wys ok 25 cm. Raczej radza sobie i w suchym i nawet w mokrym podłożu. Nie wiem niestety co z ta jedną.
Kostrzewy- szaleńczaki- za to tez je lubię.
Pod jesionem ładnie- masz przytulie wonną! Ja jej tak szukałam zawzięcie. wreszcie Alinka sie zlitowała, przysłała mi kawałek. teraz chodzę koło niej, dziele na kępki ( już jest 6 ) i każę M. się zachwycać. Cos mu to nie za bardzo wychodzi.Ale niech poczeka do wiosny, jak zakwitnie te moich 6 kępek ( może jesienią jeszcze je ciapnę na pół?). Padnie na kolana!

Kocimiętki są super! Ja bym już ścieła, to szybciej wyładnieją. Moje są ścięte tydzień temu, teraz koty się nam nimi pastwią ( tylko ścięte je kręcą).
ładna ta mieczykowo- lawendowo- kosówkowa rabata.