Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 11:16, 06 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witaj Vivo! Jak się cieszę, że napisałaś do mnie na moim wątku. Po naszym spotkaniu u Ewy długo szukałam Waszego ogrodu i straciłam już nadzieję na jego odnalezienie. Tak nam się wspaniale gawędziło o płytkach tarasowych i ręcznym wyrabianiu cegieł....

Okazuje się, że Wasz ogród podglądałam już dawno temu...ten kamienny potoczek, tojeść bulwiasta, piękne róże (moje faworytki to White Cover Poulsena oraz Laguna - cudne). No i jeszcze bezkonkurencyjna Golden Celebration.
Będę częstym gościem w Waszym ogrodzie. Będę też pewnikiem ciągle podpytywać o coś i szukać porady w sprawie róż. Macie taki piękny ogród na piasku...ja też mam piaszczystą ziemię...a chciałabym ją zamienić w kolorowy ogród.
Pozdrawiam

Agnieszko, troszkę to trwało zanim Cię znalazłam, bo nie wiedziałam, że wątek masz w projektowaniu...
U Ewy czas tak minął....
Życzę Ci byś jak najszybciej zmieniła swój ogród w kolorowy ogród na piasku, jeżeli takie są Twoje marzenia
Jeśli będę mogła być pomocna, pytaj
Pozdrawiam całą grupę,
viva 11:47, 06 lip 2012

monteverde napisał(a)
Viva dzisiaj za późno aby robić zdjęcie krzaczek, dostałam w prezencie na opasce pisało Raphaello ale takiej róży nie ma krzaczek się nie rozwala sztywno rośnie pąki zawsze takie ciemne

Aniu, tak jak przypuszczałam, może to być angielka Otello,mam ją, jednak muszę poobserwować pąki, bo nie pamiętam, by były takie ciemne.
Jak napisałaś, że była podpisana Rafaello, to się umiałam ... świetny chwyt marketingowy; Rafaello tak super rozleklamowane, to się świetnie sprzeda, o Otello teraz już się nie mówi....

To jest mój Otello, na zdjęciu nie widać środka ale w pełnym rozkwicie jest widoczny, tylko zobacz czy twój ma takie liście, bo wydaje mi się, że jaśniejsze i jednak cięzkie kwiaty przechylają pędy, co widać

popcorn 11:48, 06 lip 2012

Piękny ten Otello! Super! pozdrawiam
viva 11:52, 06 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Vivo, dzięki za dzwonka kremowego. Poczułam się tak jak bym go dostała osobiście. Dobrze, że macie ten staw i jest z czego wodę ciągnąć, no woda ze stawu na pewno lepsza jak kranówa. Ja podlewam zwyczajnie z węża. Zawsze staram się podlewać tak, żeby liście zdążyły obeschnąć. Te delikatniejsze i warzywa podlewam konewką pod liście. No i mam beczkę na deszczówkę, albo nalewamy wody żeby odstała i nie była zimna.

Bożenko, tak mialo być
Z podlewaniem każdy radzi sobie jak może... deszczówka i nagrzana woda są super, ja też zawsze mam wodę w starej wannie do podlewania doniczek
Tym razem lelija dla Ciebie

viva 12:03, 06 lip 2012

Madzioskoczek napisał(a)

Posadzenie róż w moim ogrodzie wymaga trochę zabiegów; Najpierw wykopuję dołek i wywożę piach (czyli wywozi mój mąż ), potem napełniam lepszą ziemią, której trochę zakupiliśmy, wymieszana z kompostem, w lepszych czasach obornikiem, dopiero w tak przygotowany dół sadzę róże.
Bez tych zabiegów pewnie niewiele urosłoby u mnie.

Serdecznie Ci dziękuję za cenne wskazówki. Teraz będę wiedzieć jak się do nich zabrać.

Powodzenia
W prezencie dla Ciebie bezproblemowa Bonica

viva 12:11, 06 lip 2012

Lena napisał(a)

Dzwonek karpacki i miniarurka NN

Cudowne połączenie - nie mogę się napatrzeć

Vivo podziwiam cię za pracę jaką wkładasz w utrzymanie tak bujnego ogrodu - a wiedzą swą wymiatasz

Leno, dziękuję za bardzo miłe słowa
Ja też bardzo lubię te różyczki, są niesamowicie wdzięczne, mam je pod oknem oglądam zawsze rano przy piciu kawki
A to widok z pokoju

viva 12:17, 06 lip 2012

asc napisał(a)

Piękny ogród.O takim właśnie marzę.Kolorowo i dużo.Czy dużo walczysz z chwastami?
Spróbuję coś skopiować od Ciebie, jeśli pozwolisz.U mnie są tylko piaski, suche.

Co to za roślinki czerwone za lawendą?

Pozdrawiam

Różyczki miniaturowe

Dziękuję Aniu
To jest Red The Fairy,
.... zrobi się cała czerwona strona mojego wątku, ale dam jeszcze zdjęcie tej róży z bliska w tle szałwia

TheMagda 12:19, 06 lip 2012

viva napisał(a)

Powodzenia
W prezencie dla Ciebie bezproblemowa Bonica

Serdecznie dziękuję, jest piękna.
A może pomożesz mi w identyfikacji tej nn??

viva 12:31, 06 lip 2012

Aniu - monte i Aniu DS, dziękuję i zapraszam,

Comte De Chambord

viva 12:34, 06 lip 2012

Madzioskoczek napisał(a)

A może pomożesz mi w identyfikacji tej nn??

Jest piękna, niestety nie znam jej, to jest jakaś wielkokwiatowa, a tych nie mam prawie wcale

Jest wątek do rozpoznawania róż, daj tam zdjęcie może ktoś rozpozna