Elu nigdy dobrze nie wychodziłam na zdjęciach, dlatego pokazuję głównie ogród który jest zdecydowanie lepsza modelką niż ja.
Znam ludzi, którzy nawet w worku na kartofle wyglądają świetnie, ja niestety nie...ale w zasadzie się tym nie przejmuję. Mam sporo zdjęć ze sobą zwykle z boku wtedy jest ok.
Kaliny uwielbiam. Maj pod względem kwitnienia jest wyjątkowy!
Kocham ten czas w ogrodzie
I niestety kochamy te nasze ogrody nawet z tą Sr...Woda dzisiaj wróciła do rowu, ale na cały terenie po zalaniu jedno wielkie mułowisko
Bez kaloszy nie przejdziesz.
Nie jesteś odosobniona z tym fotografowaniem. Nie mam dużo fotek ze sobą. Ale Dana nie jest źle, w tym płaszczu oparta o mur bardzo elegancko wyglądasz.
U mnie to znowu wszystko na twarzy widać każdy cień, zmarszczka, piega, i wszystko co złego się można spodziewać.
Moja córka bez fryzury potargana, nie umalowana foty jak z żurnala.
Coś jest takiego, że jednych klisza lubi drugich nie
Piękne kaliny i wszystko co kwitnie teraz. U nas jeszcze nie zabardzo krzaki kwitną bo był przymrozek a potem zimno więc jeszcze czekam.
Sylwia rozumie i współczuję też tak mialam. Cała woda ze wszystkich pól do mnie napłynęła bo najniżej. Zrobiłam drenaż działki że studzienkami aby mieć możność wypompowania nadmiaru wody do rowu lub rury melioracyjnej.
Moja magnolia chyba nie przetrwa tych przymrozków w ogóle zamiast po tygodniu ruszyć wszystko brązowieje.
Teraz bardzo leje. O godz 5 nad ranem przeszła burza do tego czasu już 3 razy lało. Oczko mam przepelnione, ale katastrofy nie ma.
Jeszcze może padać gorzej, że nie mogę sądzić bardzo mokro może po południu.
Trawka podlana rośnie równo trzeba kosić znowu, ale mokro
Moja pałka też w donicy,co prawda już ja rozwaliła ale jeszcze daje sie przestawić. Dlatego po wielkich wiatrach leży i muszę ja ustawiać ponownie.
Żurawki miałam wywalić bo ciągle zżarte przez opuchlaki i i grzyba.. a one proszę ... zaskoczyły... jak do koncepcji mi nie pasują.. i znów wesołe jarmarki.. żal teraz wyrzucić .
Pięknie, proszę, jeśli tylko możesz, pokazuj te cuda. Powtórzę za ElzbietaFranka czy ja doczekam takich okazów?
Fajnie by było gdybyś przy okazji napisała nazwę.Serdeczności przesyłam.
Wizytowac bedziesz jak przyjdzie czas. OgLadala. Film i tez dooiero ide spac Aniu. Palka w oczku piekna u mnie nie za bardzo chce rosnac moze w donicy i dlatego. Wyciagne wszystkie rosliny z donic njech rosna gdziE chca przykryje tylko zwirem.
Owszem rośliny w oczku są, ale jest za zimno by ruszyła wegetacja, natomiast ryb mam o 3/4 za dużo.. a te już wegetują od dawna.. ale nie jest źle dziś pierwszy dzień chodziłam bez kurtki puchowej i bez czapki.. idzie wiosna.. ma lać jeszcze przez tydzień ale będzie cieplej..
Glonom temperatura nie przeszkadza, żyją i maja się dobrze.. już mi drugą pompę zatkały i popsuły.. zakleją gloniska wszystko i pompa przestaje działać.. Kupiłam niedawno nową i tez ją popsuły.. wiec wkurzyłam się i kupiłam preparat na glony nitkowate.. wyjdzie taniej niż co miesiąc nowa pompa.
Ale ruszyły pałki i irysy w oczku, powinno być już lepiej.. no i jest cieplej.. ani razu dziś kurtki nie nałożyłam
Ela, wielkie dzięki zawsze jesteś tak pozytywnie do mnie nastawiona nie mam wpływu na to, jak zmontują, wiem że szczerze mówiłam, byłam sobą, jakkolwiek by ludzie to odbierali
Na żywo jest ładniej, naprawdę, w końcu po 7 latach to stwierdzam, a że coś wkoło się robi, no taki nasz los, ciągle coś chcemy, dzięki
Dorotka ten piękny uśmiech. Radość z ciebie tryska kochana.
Ogród też piękny a co to za sznurki wodne z tego dzbana płyną co to za pomysł.
Jeszcze co dziennie do bajorka wieczorem 1 litr zimnej wody dolej.
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.
Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.
Mój powojnik narazie nie jest na żadnej podpórce. Ma ok 1,5 m wysokości a dosyć dużo pędów i sterczy w pionie. Coś będę musiała mu zrobią tak myślę że zrobię z patyków brzozowych.
W zeszłym roku płożył się po jalowcu który mi zzołknał z braku dostępu do słońca. Powojnik jest bardzo gęsty więc trzeba to wziąć pod uwagę.
Postaw jakieś drążki i będą się położyć po nich
Dziękuję za podpowiedź, kiedyś je miałam przy szambie, ale teraz mamy kanalizację. Niby ich się pozbyłam, ale do tej pory mam jakieś siewki. Właśnie zastanawiałam się co zrobić, żeby woda była czysta.