Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

...uDany ogród 19:23, 18 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Nie jesteś odosobniona z tym fotografowaniem. Nie mam dużo fotek ze sobą. Ale Dana nie jest źle, w tym płaszczu oparta o mur bardzo elegancko wyglądasz.
U mnie to znowu wszystko na twarzy widać każdy cień, zmarszczka, piega, i wszystko co złego się można spodziewać.

Moja córka bez fryzury potargana, nie umalowana foty jak z żurnala.
Coś jest takiego, że jednych klisza lubi drugich nie

Piękne kaliny i wszystko co kwitnie teraz. U nas jeszcze nie zabardzo krzaki kwitną bo był przymrozek a potem zimno więc jeszcze czekam.

Pozdrawiam

Elu nigdy dobrze nie wychodziłam na zdjęciach, dlatego pokazuję głównie ogród który jest zdecydowanie lepsza modelką niż ja.
Znam ludzi, którzy nawet w worku na kartofle wyglądają świetnie, ja niestety nie...ale w zasadzie się tym nie przejmuję. Mam sporo zdjęć ze sobą zwykle z boku wtedy jest ok.

Kaliny uwielbiam. Maj pod względem kwitnienia jest wyjątkowy!
Kocham ten czas w ogrodzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:10, 18 maj 2019

Do góry
Sylwia rozumie i współczuję też tak mialam. Cała woda ze wszystkich pól do mnie napłynęła bo najniżej. Zrobiłam drenaż działki że studzienkami aby mieć możność wypompowania nadmiaru wody do rowu lub rury melioracyjnej.

Ogród to jak nie urok to Sr,,....

Pozdrawiam

I niestety kochamy te nasze ogrody nawet z tą Sr...Woda dzisiaj wróciła do rowu, ale na cały terenie po zalaniu jedno wielkie mułowisko
Bez kaloszy nie przejdziesz.
Ptasi gaj 16:29, 18 maj 2019

Do góry
U nas rano się wylało teraz piękna pogoda słonko świeci w cieniu 25 stopni
Ptasi gaj 15:23, 18 maj 2019

Do góry
Jestem bardzo zapracowana sądzę i przesadzam. Kora przyjechała więc pełno riboty. Trawnik skoszony

...uDany ogród 13:50, 18 maj 2019

Do góry
Nie jesteś odosobniona z tym fotografowaniem. Nie mam dużo fotek ze sobą... U mnie to znowu wszystko na twarzy widać każdy cień, zmarszczka, piega, i wszystko co złego się można spodziewać.

Ze mną tak jak Daną ...
nie lubię być fotografowana, bo jestem absolutnie niefotogeniczna

Obiektyw mnie nie lubi. Mam zaledwie kilka zdjęć, na których jako tako wyglądam. Za to moja córka jak twoja, Elu.
...uDany ogród 12:25, 18 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Aguś nie lubię być fotografowana, bo jestem absolutnie niefotogeniczna, wole stać z drugiej strony aparatu. Czuję się wtedy bezpieczna
Dziękuję za miłe słowo, ale piękna to na wyrost!
Mgłę uwielbiam, wtedy świat jest taki romantyczny. Natura sama potrafi się tak ozdobić...człowiek nie ma z nią szans.
Mój M uwielbia roślinne zakupy, ja też to bardzo lubię, ale teraz już tylko z listą. Człowiek nakupi, a potem myśli długo gdzie wsadzić, żeby za miesiąc nie przenosić w inne miejsce...
O tak, kaliny warto mieć w ogrodzie, są cudowne! Te różowe są oryginalne i wprowadzają życie w wiosennym ogrodzie.
Lubię ich ogród, szczególnie ten kąt angielski. Mogłabym tam zamieszkać
Taki domek będziemy stawiać dla siebie na emeryturę mam nadzieję, że ładnie się wpasuje do naszego ogrodu. Chciałabym żeby stał sie częścią ogrodu

Nie jesteś odosobniona z tym fotografowaniem. Nie mam dużo fotek ze sobą. Ale Dana nie jest źle, w tym płaszczu oparta o mur bardzo elegancko wyglądasz.
U mnie to znowu wszystko na twarzy widać każdy cień, zmarszczka, piega, i wszystko co złego się można spodziewać.

Piękne kaliny i wszystko co kwitnie teraz. U nas jeszcze nie zabardzo krzaki kwitną bo był przymrozek a potem zimno więc jeszcze czekam.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:07, 18 maj 2019

Do góry
Sylwia rozumie i współczuję też tak mialam. Cała woda ze wszystkich pól do mnie napłynęła bo najniżej. Zrobiłam drenaż działki że studzienkami aby mieć możność wypompowania nadmiaru wody do rowu lub rury melioracyjnej.

Ogród to jak nie urok to Sr,,....

Pozdrawiam
Ptasi gaj 11:00, 18 maj 2019

Do góry
Moja magnolia chyba nie przetrwa tych przymrozków w ogóle zamiast po tygodniu ruszyć wszystko brązowieje.

Teraz bardzo leje. O godz 5 nad ranem przeszła burza do tego czasu już 3 razy lało. Oczko mam przepelnione, ale katastrofy nie ma.
Jeszcze może padać gorzej, że nie mogę sądzić bardzo mokro może po południu.

Trawka podlana rośnie równo trzeba kosić znowu, ale mokro

Ogród Małej Mi 2017 08:56, 18 maj 2019

Do góry
Wizytowac bedziesz jak przyjdzie czas. OgLadala. Film i tez dooiero ide spac Aniu. Palka w oczku piekna u mnie nie za bardzo chce rosnac moze w donicy i dlatego. Wyciagne wszystkie rosliny z donic njech rosna gdziE chca przykryje tylko zwirem.

Moja pałka też w donicy,co prawda już ja rozwaliła ale jeszcze daje sie przestawić. Dlatego po wielkich wiatrach leży i muszę ja ustawiać ponownie.
Żurawki miałam wywalić bo ciągle zżarte przez opuchlaki i i grzyba.. a one proszę ... zaskoczyły... jak do koncepcji mi nie pasują.. i znów wesołe jarmarki.. żal teraz wyrzucić .
Rododendronowy ogród II. 07:41, 18 maj 2019

Do góry
Pięknie, proszę, jeśli tylko możesz, pokazuj te cuda. Powtórzę za ElzbietaFranka czy ja doczekam takich okazów?
Fajnie by było gdybyś przy okazji napisała nazwę.Serdeczności przesyłam.
Ogród Małej Mi 2017 01:25, 18 maj 2019

Do góry
Wizytowac bedziesz jak przyjdzie czas. OgLadala. Film i tez dooiero ide spac Aniu. Palka w oczku piekna u mnie nie za bardzo chce rosnac moze w donicy i dlatego. Wyciagne wszystkie rosliny z donic njech rosna gdziE chca przykryje tylko zwirem.
Ogród Małej Mi 2017 00:33, 18 maj 2019

Do góry
Masz tyle pieknych roslin w oczku nie powinno byc glonow. Jutro napisze co powinnas miec zawsze pod reka naturalny srodek i po glonach.
Tez mam rosliny i mimo wszystko musze sie posilkowac srodkiem.
Przyszla paczka od firmy Trzmiel (chyba dobrze napisalam) bo to eM zamawial, ozalit, wegiel, lampy UV i wiele pierdul pozamawial jeszcze spakowane.

U nas teraz tez leje kaluze jak jeziora. U nas bylo bardzo sucho wiec jeszcze ziemia chlonie, gorzej jak bedzie lało z tydzien to mozna obrzydzenia dostac do wody.

Slonca zycze

Owszem rośliny w oczku są, ale jest za zimno by ruszyła wegetacja, natomiast ryb mam o 3/4 za dużo.. a te już wegetują od dawna.. ale nie jest źle dziś pierwszy dzień chodziłam bez kurtki puchowej i bez czapki.. idzie wiosna.. ma lać jeszcze przez tydzień ale będzie cieplej..

Glonom temperatura nie przeszkadza, żyją i maja się dobrze.. już mi drugą pompę zatkały i popsuły.. zakleją gloniska wszystko i pompa przestaje działać.. Kupiłam niedawno nową i tez ją popsuły.. wiec wkurzyłam się i kupiłam preparat na glony nitkowate.. wyjdzie taniej niż co miesiąc nowa pompa.

Ale ruszyły pałki i irysy w oczku, powinno być już lepiej.. no i jest cieplej.. ani razu dziś kurtki nie nałożyłam

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:13, 17 maj 2019

Do góry

Milus obejrzalam i ja. Przeczytalam kilka opinii przed obejrzeniem filmu wiec mialam inne nastawienie ze cos nie tak.

Moja opinia taka, ze bardzo ladny film. Ladnie wygladasz elegancka jestes jak gwiazda

Teraz wiem, gdzie co masz w ogrodzie foty tego nie oddaja. Te wyspy piekne zawsze sie zastanawialam jak wyglada rododendronowa, nie mowiac skad u ciebie wzial sie taki duzy berberys. Powojnik Rubens i kilka innych splecionych i jeszcze roza. Glowy z Wysp wielkanocnych - chyba.
Teraz mam rozeznanie. W takim krotkim filmie nie da sie pokazac wszystkich detali. Od pokazywania detali jestes ty - twoja fotografia.
Film robiony wiosna wiec jeszcze lato i jesien przed nami to jak to piekno pokazac wiosna.
Wszyscy nastawieni na relacje Maji ktore sa zupelnie inne.

Mnie sie film podobal i tyle.

Pozdrawiam

Ela, wielkie dzięki zawsze jesteś tak pozytywnie do mnie nastawiona nie mam wpływu na to, jak zmontują, wiem że szczerze mówiłam, byłam sobą, jakkolwiek by ludzie to odbierali
Na żywo jest ładniej, naprawdę, w końcu po 7 latach to stwierdzam, a że coś wkoło się robi, no taki nasz los, ciągle coś chcemy, dzięki
Rododendronowy ogród II. 20:59, 17 maj 2019

Do góry
Boze, czy ja dozyje takich piękności.

Jasne że dożyjesz
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:46, 16 maj 2019

Do góry
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.

Dzięki
Ogród Cioci cz. 3 23:46, 16 maj 2019

Do góry
Małgosiu nie widać skutków tego śniegu u ciebie. Wprost przeciwnie pięknie wszystkie rośliny przetrzymały np tulipany.
Piękny ten klon, podoba mi się, ale nie mogę mieć wielu roślin przez te różnice temperatur.

U mnie to przymrozki zniszczyły rośliny. Też było zimno, ale dzisiaj bardzo parno mają być burze w nocy.

Pozdrawiam i ciepelka zycze

Na szczęście śnieg topił się natychmiastZa to przymrozki mniejsze niż w innych miejscach.Dzisiaj i u mnie ciepło.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:58, 16 maj 2019

Do góry
Dorotka ten piękny uśmiech. Radość z ciebie tryska kochana.
Ogród też piękny a co to za sznurki wodne z tego dzbana płyną co to za pomysł.
Jeszcze co dziennie do bajorka wieczorem 1 litr zimnej wody dolej.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:47, 16 maj 2019

Do góry
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.
Ptasi gaj 22:34, 16 maj 2019

Do góry
Mój powojnik narazie nie jest na żadnej podpórce. Ma ok 1,5 m wysokości a dosyć dużo pędów i sterczy w pionie. Coś będę musiała mu zrobią tak myślę że zrobię z patyków brzozowych.
W zeszłym roku płożył się po jalowcu który mi zzołknał z braku dostępu do słońca. Powojnik jest bardzo gęsty więc trzeba to wziąć pod uwagę.
Postaw jakieś drążki i będą się położyć po nich

Mam fotkę z daleka z 10 sierpnia 2018

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:16, 16 maj 2019

Do góry
Dorotka posadz w środek bez ziemi irysa żółtego będzie utrzymywał czystość wody lub tatarak.

Tak wygląda wyrzucę jak zobaczysz. Tutaj akurat na skalniaku, ale w wodzie daje sobie świetnie radę. Posadz klacze i zasyp kamieniami.

Dziękuję za podpowiedź, kiedyś je miałam przy szambie, ale teraz mamy kanalizację. Niby ich się pozbyłam, ale do tej pory mam jakieś siewki. Właśnie zastanawiałam się co zrobić, żeby woda była czysta.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies