Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Doranma 12:32, 18 maj 2019

Sylwia, bardzo Ci współczuję i rozumiem - sama przechodziłam przez taką sytuację już wiele razy. Woda potrafiła stać przez kilka tygodni a nawet miesięcy. Obecnie spodziewam się, że jest podobnie. Pogoda niepewna, więc nie mogę jechać, sprawdzić. Niestety, trzeba się liczyć ze stratami w roślinach. Ale jeżeli woda szybko u Was opadnie, to większości roślin nie zrobi krzywdy. Kaliny wytrzymają na pewno
AgnieszkaW 12:43, 18 maj 2019

Sylwio, przykre to, co pokazujesz. Woda potrafi zrobić wiele złego, gdy jest w nadmiarze... Życzę siły, dacie radę i to przetrwacie...
MartaKozak 13:32, 18 maj 2019

Przykro mi bardzo.
sierotka 14:10, 18 maj 2019

Sylwio to był potop niesamowicie smutne tyle Waszej ofiarej pracy ),jednak wierze ze powoli bez pośpiechu dacie radę i będzie jak zawsze u Was pięknie i radośnie tego Wam życzymy .
Gocha 15:33, 18 maj 2019

Sylwia bardzo Wam współczuję. To straszny żywioł. Mam nadzieję że w najbliższym czasie Wam ten rów powiększą. U nas też ciągle pada a nawet leje i nic w ogrodzie nie można robić.Ale w porównaniu do Was to mały pikuś. Pozdrawiam
sylwia_slomc... 18:10, 18 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia rozumie i współczuję też tak mialam. Cała woda ze wszystkich pól do mnie napłynęła bo najniżej. Zrobiłam drenaż działki że studzienkami aby mieć możność wypompowania nadmiaru wody do rowu lub rury melioracyjnej.

Ogród to jak nie urok to Sr,,....

Pozdrawiam

I niestety kochamy te nasze ogrody nawet z tą Sr...Woda dzisiaj wróciła do rowu, ale na cały terenie po zalaniu jedno wielkie mułowisko
Bez kaloszy nie przejdziesz.
sylwia_slomc... 18:13, 18 maj 2019

Doranma napisał(a)
Sylwia, bardzo Ci współczuję i rozumiem - sama przechodziłam przez taką sytuację już wiele razy. Woda potrafiła stać przez kilka tygodni a nawet miesięcy. Obecnie spodziewam się, że jest podobnie. Pogoda niepewna, więc nie mogę jechać, sprawdzić. Niestety, trzeba się liczyć ze stratami w roślinach. Ale jeżeli woda szybko u Was opadnie, to większości roślin nie zrobi krzywdy. Kaliny wytrzymają na pewno
Mam nadzieję, bo choć woda zeszła to wszystko w mule. Wysadziłam w tygodniu szarłat red army od Danusi co z nasionek miałam i też go zamuliło, nie wiem czy się uratuje. Niezapominajki w rowie już się nie rozsieją same bo pod mułem, jedynie kaczeńce sobie poradziły i jakoś wylazły.
sylwia_slomc... 18:15, 18 maj 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Sylwio, przykre to, co pokazujesz. Woda potrafi zrobić wiele złego, gdy jest w nadmiarze... Życzę siły, dacie radę i to przetrwacie...

Nie mamy wyboru Aguś. Szkoda dziś zgłoszona, zobaczymy co będzie dalej, dziś na razie nas oszczędziło, o ile roślin w tym mule słonko nie ugotuje.
sylwia_slomc... 18:17, 18 maj 2019

MartaKozak napisał(a)
Przykro mi bardzo.
No cóż trzeba patrzyć do przodu, nie mam wpływu na to co się stało.
Dziś skupiłam się na podwórku ja plewiłam , chłopcy kosili, a potem jeszcze była likwidacja namiotu gunnery
sylwia_slomc... 18:19, 18 maj 2019

sierotka napisał(a)
Sylwio to był potop niesamowicie smutne tyle Waszej ofiarej pracy ),jednak wierze ze powoli bez pośpiechu dacie radę i będzie jak zawsze u Was pięknie i radośnie tego Wam życzymy .

Dzięki
Nie ma jak tego mułu wybierać spomiędzy roslin i nie wiem czy jest sens wybierać nad rowem z liliowców, bo jak znowu wyleje nim pogłębią rowy to by była robota głupiego. Może potem jakiś spokojny deszczyk to spłucze....ech.