Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród tworzony z pasją 22:34, 01 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
O matko, ale widziałam, że i zwykłą można trochę formować i przycinać

Ja właśnie nie wiem jak to jest z brzozami, ponoć nie lubią cięcia, a widziałem kule z brzozy i była śliczna
Nasze puszczamy luzem, mają wtedy najpiękniejszy pokrój.

Ogród tworzony z pasją 20:25, 01 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dziękuję
My uwielbiamy brzozy, czasami mysle, że już za dużo ich nasadzilisimy.
masz zwykłe czy szczepione? Dziś widziałam sadzonki po 6 i 9 zł złotej i czerwonej, ale nie szczepione.. marzą mi się od wielu lat ale boję się na jaką wysokość urosną- u mnie druty na granicy działki i to mi przeszkadza
Ogród tworzony z pasją 20:22, 01 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
piękny i super wygląda na tle brzozy, mnie też się marzy brzoza....

Dziękuję
My uwielbiamy brzozy, czasami mysle, że już za dużo ich nasadzilisimy.
Ogród tworzony z pasją 20:14, 01 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Słoneczniczek:

piękny i super wygląda na tle brzozy, mnie też się marzy brzoza....
Sprzeczność w ogrodzie 20:03, 01 sie 2015

Do góry
Dziś pracowity dzień, także w ogrodzie, wypieliłam w ogrodzie część rabat (głównie dlatego, że chwasty nieraz były większe od roślin), obwiązałam hortensje vanilki bo mi się pokładły, przycięłam dwa krzaki, obcięłam przekwitłe kwiaty, podlałam, no i wsadziłam nowy nabytek MG. Ja też tak mam, że jak idę na zakupy to przytargam kwiatka, ale czy tylko ja muszę to chować przed M? W każdym razie już wypatrzyłam miłorząb, zwykłe brzozy w tym złotą i purpurową, a że nie są szczepione już kombinuję gdziewsadzić (oczywiście jak je kupię). W międzyczasie z słoików na ogórki, zbędnych kamyków i świeczki zrobiłam sobie lampki na taras
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:30, 01 sie 2015

Do góry
Marzenko jasne ale tez pisala o obserwowaniu...jak woda mi nie leci kropelkami tylko ciurkiem z lini bo mam samorobke bez ograniczenia cisnienia i takie tam to inaczej sie to rozkłada.
A brzozy to i ja podlewam konewka te pijaki.
Natomoast grusze rosna kolo siebie dwie sa ok a ta najnizej ktora teorerycznie pewnie ma wiecej wody bo do niej splywa jest kiepska wiec to chyba nie ten problem...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:27, 01 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenko ale grusze byly sadzone na wiosne i duzo deszczow i podlewania na poczatku zaliczyly. Teraz sa codziiennie podlewane jak nie pada przez pol godziny linia a na drugi dzien pod korą jest mokra ziemia wiec sucho nie maja raczej.
Tak o ile to silver to co mam a tak zostalo tutaj zidentyfikowane to mnozy sie jak goopia

Być moze masz mega cisnienia ale u mnie pół gdziny lini to nawet sladu po wodzie nie ma. Aby było cokolwiek podlane linia u mnie chodzi 2 godziny kazda a mam 3 sekcje... Danusia kiedys pisała o włączaniu na 2 godz u siebie w ogrodzie i myslalam ze to fanaberie... Moje brzozy wciąz maja sucho a sadziłam w marcu i cigle w upały latam z konewka do nich....
Rododendronowy ogród II. 10:14, 01 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Poczytalam i aż zechcieli mi się powiesić jakieś budki...
Tylko u mnie gorzej z drzewami, bo właściwie w takim miejscu ze obce koty nie osmielilyby się to mam tylko 2 brzozy...
Czy w tujach jakies ptaki chciałyby mieszkać ?

Z kotami to różnie jest. Ja widziałam na wlasne oczy jak kot wyszedł na jesiona, ktory raczej ma gładką korę i próbował młode szpaki wyciągnąć. Budka wisiała 4 m na ziemią!
A w tym roku jeden delikwent wdrapal sie też do dziupli dzieciola, ale na szczescie młode juz opuściły gniazdo.

Obserwowanie ptaków jest wspaniale Wieszajcie budki, gdzie się da
Rododendronowy ogród II. 09:14, 01 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Konrad przed kupieniem powinienes poobserwowac jakie ptaki bywaja w ogrodzie. W ciemno możesz kupic dla sikorek bo na pewno się pojawia, moze dla szpaków- to budki podobne ale otwór większy. Takie same jak dla sikor są dla wróbli i mazurków a inne ptaki to może jeszcze rudzik sie pojawic ale dla niego budka musi byc specjalna.

http://www.pikinini.pl/dziecko_w_ogrodzie/budka_legowa_dla_rudzika-1
Wszystko o budkach znajdziesz w internecie i sklepy które je sprzedaja również. Musisz jednak wiedziec ze ptaki niekoniecznie wszystkie budki zajmą , lubią takie niczym nie malowane , powieszone otworem na wschód -koniecznie.Czasem pojawiaja sie w ogrodach sowy i dla nich też sa budki , to ciekawy ptak ale wystraszy inne bo na nie poluje.Jeśli kupisz budki dla różnych ptaków to mozesz powiesic ich koło siebie więcej ale na wszystkich drzewach to przesada. Wiele ptaków same buduje gniazda i budek nie potrzebuje np kos , drozd i te ptaki często sa w ogrodach . I pamiętaj o cięciu żywopłotów bardzo wczesnie po zimie lub w lipcu sierpniu po tym jak ptaki wyprowadza sie juz z gniazd.

Poczytalam i aż zechcieli mi się powiesić jakieś budki...
Tylko u mnie gorzej z drzewami, bo właściwie w takim miejscu ze obce koty nie osmielilyby się to mam tylko 2 brzozy...
Czy w tujach jakies ptaki chciałyby mieszkać ?
Ogród wśród pól i wiatrów 08:43, 01 sie 2015

Do góry
Wioletka, ja mam brzozy co 245 cm Przemierzyłam długość całej rabaty i podzieliłam na równe kawałki. No i tak mi wyszło Masz rację, będą liście jesienią, ale ja lubię te drżące żółte listeczki na brzozach. Poza tym wiesz, u mnie taki wygwizdów jest, że może mi liście wywieje z ogrodu
Ogród wśród pól i wiatrów 08:31, 01 sie 2015

Do góry
Jolu w jakiej odległości między sobą sadziłaś brzozy? Muszę przymierzyć się do wyliczenia ile u mnie sie zmieści w tym moim malusim ogródeczku
Trochę mnie przeraża fakt wszędobylskich liści jesienią brzózki to takie śmieciuszki jednak, choć ma to swój urok Ciągle myślę...
Ogród wśród pól i wiatrów 07:29, 01 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, super się zapowiada ta nowa rabata brzozowa, szalejesz Kobieto - zakupy świetne.

Hej Ewelina Z zakupami poszalałam, ale okoliczności były sprzyjające
Brzozy wg planu, a reszta z powodu zauroczenia w szkółce

Do pełni szczęścia (w kwestii ogrodowej) brakuje mi jeszcze trawnika.
Ogród wśród pól i wiatrów 07:26, 01 sie 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Bardzo ładnie to wymyśliłas Jolu - ach te brzozy w trawie!!! Bedzie pięknie!!!

Dzięki Wioluś, chociaż w sumie to sama wiele nie wymyśliłam. Jeszcze wczoraj rano studiowałam Danusiny ogród z lustrem. Ale ogólnie podoba nam się efekt

Teraz myślę, czyby tego brzozowego zagajnika nie oddzielić od reszty ogrodu niskim gabionem, wypełnionym dunajcowymi granitowymi otoczakami. Muszę w ogóle zrobić jakiekolwiek rozeznanie cenowe w kwestii gabionów.
Ogród wśród pól i wiatrów 06:57, 01 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
drzewka ładne zdjęcia poproszę jak posadzone
wrotycz powiadasz musze poaptrzeć czy gdzieś obok mnie nie ma w tych chaszczach

Mówisz i masz Posadzone brzozy już wrzucone A wrotyczu jest pełno tam w okolicach nowego mostu na Stary Sącz. Myśmy wczoraj w 10 minut dosłownie pełny bagażnik narwali. Część dodałam do pokrzywowej zalewajki, która już od jakiegoś czasu u mnie stoi, a resztę będę suszyć. Bo potem na wiosnę plagi robali, a nie ma czym walczyć
Ogród wśród pól i wiatrów 06:53, 01 sie 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Brzozy śliczne, też o nich marzę ale nie mam gdzie posadzić chyba,że wywalę owocowe (śliwki i jabłonka)co to nie mają trzeci rok owoców i tyle!

Wioletka musisz owocowym ultimatum postawić. "Już siekiera do pnia drzewa jest przyłożona..." A brzózki może gdzieś wciśniesz, wiesz jak to z tymi naszymi ogrodami - elastyczne są

Ogród wśród pól i wiatrów 23:50, 31 lip 2015

Do góry
Bardzo ładnie to wymyśliłas Jolu - ach te brzozy w trawie!!! Bedzie pięknie!!!
Ogród wśród pól i wiatrów 23:01, 31 lip 2015

Do góry
A tutaj już zaczątek zagajnika Brzozy rosną, trawowo-jeżówkowe towarzystwo również

Ogród wśród pól i wiatrów 22:57, 31 lip 2015

Do góry
Nim pokażę wsadzone brzozy, to jeszcze wcześniej dzisiejsze zakupy - towarzystwo dla brzózek

Pogubiłam się po drodze... 22:35, 31 lip 2015

Do góry
Chyba właśnie o tę ambicję chodzi. Wiesz, zbudował dom, spłodził dziecko, drzewo powinien zasadzić, a tutaj kobita wie lepiej. U mnie kilka powtórek beznadziejnej dyskusji o brzozach, a raczej obrony brzóz za wszelką cenę skończyły się taką właśnie mężowską autorefleksją. "Bo Ty mnie nie zrozumiesz, bo ja te brzozy na własnej piersi, sam je (prze)sadziłem, a Ty chcesz się jednej/dwóch pozbyć (z siedmiu)". Po takiej argumentacji rozłożyłam ręce i odpuściłam, nie będę mężowskich ambicji deptać ;P Za to teraz mam spokój, nawet zdarza się entuzjazm, jak coś proponuję
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:46, 31 lip 2015

Do góry
No to zaczynam... Wszystko co pokażę jest za domem.

Granica działki: Żywopłot grabowy i szpaler brzózek... Brzozy będą jesienią przerzedzane, bo zbyt gęsto rosną i przesuwane bardziej w prawo, żeby poszerzyć ścieżkę.

Niżej jest rabata z werbeną i liatrią, którą często pokazuje...

Tutaj widać szpaler brzózkowy, tą właśnie rabatę, a na prawo rabatę - koło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies