Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 12:11, 03 maj 2019

Do góry
Przeglądałam przed chwilą fotki z zeszłego roku porównując była piękna pogoda.
Jest opóźnienie w rozwoju roślin u mnie ok 7-10dni. Teraz sucho i chłodno, wieje. Jedziemy na wieś będziemy malować wczoraj zakupione drewno, kantówki i kratki. Trzeba zamocować róże pnące które się rozrastają po kilka metrów.

Mogłam je przyciąć teraz za późno bo dołem Łyse a u góry dużo gałązek z kwiatami. To jeszcze leży mi na sercu no i wysiewy jeszcze nic nie miałam. Może dzisiaj jak zdążę jest zimno to i tak nie będzie wschodzić.
Jakby było ciepło to nasiona szybko wschodzą.

Wysadzić dalie, canny w donicach trzeba, ale czekam aż przejdzie to zimno.

Zaczęło siąpić więc robota pod znakiem zapytania.
Przeziębiona trochę jestem minie.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 11:37, 03 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Trochę fotek

Piękne miejsce, u Ciebie jest sporo takich nietuzinkowych miejsc.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:48, 03 maj 2019

Do góry
Ale te dzieciaki podobne do siebie cała babcia.

Teraz poważnie jest mała różnica wieku i w tym okresie dzieci się wyglądem wyrownuja. Tak było miedzy moja siostra a mną jak patrzę na fotytez 1,5 roku różnicy.

Miluś tak zaglądam do ciebie i myślę sobie, że też masz dużo do cięcia krzaków. Ja już nie wyrabiam co przyjeżdżam na działkę to tnę znowu sterta do rozdrabniacza leży.

U nas sucho przed chwilą podlewalam i zaraz idę znowu nie ma co liczyć na niebiosa. Wieje słońce na przemian z chmurami.

Miłej majówki

No trochę podobne, wiadomo, że geny idą w pokolenia
Tak, mała różnica wieku, miało być łatwiej, a wcale się to nie sprawdza, może jak oboje byłyby jednej płci, to tak, a tak chłopiec i dziewczynka, co innego lubią.
Mam strasznie dużo cięcia, jak byli nagrywać pokazywałam, jakie mam odciski, wygoi się to dopiero w zimie.
U mnie polało solidnie, więc jak byli z nagraniami, wszystko stało na baczność i soczyście wyglądało. Majówka chłodna i imieninowa, Zygmunta tylko raz w roku, teraz rodzinnie i ze znajomymi Tobie też życzę odpoczynku Elu
Ogrod stewardessy 21:23, 02 maj 2019

Do góry
Kamcia piękne przęsła bardzo eleganckie nie widziałam takich.

Ta sosna to do wyrzucenia jakaś choroba to nie wina zasuszenia byłaby biała a nie brązowa ruda. Może jak przycinalam jakiegoś bakcyla wprowadziłam do niej.

Zimno się zbliża u nas mówią o przymrozkach. Dzisiaj nie byli źle tylko ten wiatr nie do zniesienia.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:19, 02 maj 2019

Do góry
U mnie to problem bo pisze dużo na każdym a czas ucieka. Muszę się nauczyć pięknie, ładnie i do widzenia

Nie pada sucho pozdrawiam.

O widzisz już sie uczysz Ale miło jak Ktoś ma cos więcej do powiedzenia, albo chce się podzielić doświadczeniami
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:17, 02 maj 2019

Do góry

te różowe tulipany to angeligue

te czarne to[b] Queen of night /b]

Ptasi gaj 13:38, 02 maj 2019

Do góry
Dzięki zmieniłam nazwę w notatniku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:21, 02 maj 2019

Do góry
U mnie to problem bo pisze dużo na każdym a czas ucieka. Muszę się nauczyć pięknie, ładnie i do widzenia

Nie pada sucho pozdrawiam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:16, 02 maj 2019

Do góry
Ale te dzieciaki podobne do siebie cała babcia.

Teraz poważnie jest mała różnica wieku i w tym okresie dzieci się wyglądem wyrownuja. Tak było miedzy moja siostra a mną jak patrzę na fotytez 1,5 roku różnicy.

Miluś tak zaglądam do ciebie i myślę sobie, że też masz dużo do cięcia krzaków. Ja już nie wyrabiam co przyjeżdżam na działkę to tnę znowu sterta do rozdrabniacza leży.

U nas sucho przed chwilą podlewalam i zaraz idę znowu nie ma co liczyć na niebiosa. Wieje słońce na przemian z chmurami.

Miłej majówki
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:13, 02 maj 2019

Do góry
Ewa jeszcze robie przeglad twojego ogrodu i widze u ciebie biale tulipany i jakies ciemne napisz jak sie nazywaja te biale, czy jestes z nich zadowolona, czywyciagas, ich z ziemi.

Oczywiście nie pamiętam ale sprawdzę w archiwum.
Są ładne i nie wykopuję ich. Kwitną drugi rok.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:05, 02 maj 2019

Do góry
U nas o tej porze wszystkie skwery, przydrozne trawniki byly wykoszone a w tym ruku nie ma czego kosic. U sasiada na lace trawa ledwo ledwo urosla, zboza tak samo.

Cale poludnie Polski nie narzeka na brak deszczu a tutaj zgroza.

A ja uwielbiam horty ogrodowe i bukietowe jedne z kwitnieniem nieraz zawodza te na zeszlorocznych pedach nigdy nie wiem ktore bukietowe i tak pisze.

Pozdrawiam

Elu, widzę właśnie dramat miejscowości bez kropli deszczu. W lesie,gdzie mamy domek jest tak sucho jak nigdy, zero mchu, który zawsze porastał podszycie, zobacz:

A u nas wczoraj jak dzwoniłam do brata znów padało
Życzę Ci mnóstwa deszczu!

Hortki ogrodowe też piękne ale ta zawodność kwitnienia jednak odbiera im plusów.
Ptasi gaj 08:22, 02 maj 2019

Do góry
Mam 2 zagajniki brzozowe. Zagajnik który cala wode z ziemi wypija. 4 m od brzozy nie chce nic rosnąć bo pijawka zabiera wodę innym roślinom. Trzeba podlewać niestety.
Ukojenie 08:08, 02 maj 2019

Do góry
Zoja piękne te różowe tulipany jak się nazywają.
U mnie królowa Jadwiga też kwitnie jakaś wczesna odmiana jest ładna.

Już się doczytałam Angelica zanotowałam. A oczko tulipanowej i różności bardzo ładne.
Posadziłam 2 tygodnie temu zakupione dalie posadziłam do doniczki już wyrosły co dzień to wyższe nie chce ich wystawiać na dwór bo jeszcze Zimna Zośka mogą zmarznąc. Mogą wyrosnąć ponad miarę.

Bez deszczu i wieje co za pogoda sucho u mnie zaraz idę podlewać.

Pozdrawiam
Paradise czyli mój kawałek raju 07:08, 02 maj 2019

Do góry
zoja dzięki, już trochę podrosły Na razie bez strat jeśli chodzi o heliotropy. Widziałem w ogrodniczym już kwitnące, piękny zapach anyżu. Myślałem że będzie pachnieć wanilią Gorzej jest z groszkiem pachnącym i wilcem. Mam nadzieję że jednak im się poprawi Także pozdrawiam

ElzbietaFranka Dziękuję za informację, będę je prowadził na kulę

Kindzia Muszę je wszystkie przenieść z tamtego miejsca bo tam będzie ta "francuska rabata". To był trochę eksperyment bo nigdy nie sadziłem tulipanów, cebulki kupowane były pod wpływem chwili w marketach. Jednak strasznie to cieszy wiosną

Nowalijka Dzięki, rudy też pozdrawia

paniprzyroda Trochę tam zaplanowane jest, muszę zaglądnąć do wątku w Projektowanie ogrodów. Co do bylin to floksów, astrów mam już chyba za dużo. A na początku to strasznie małe kępki były. Pozdrawiam.

Tulipany:

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:00, 02 maj 2019

Do góry
Ale szybka rodzina. Bardzo ladnie.

Dzięki, ale to jeszcze nie efekt końcowy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:34, 01 maj 2019

Do góry
Ale szybka rodzina. Bardzo ladnie.
Ptasi gaj 23:26, 01 maj 2019

Do góry
Trochę fotek

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:15, 01 maj 2019

Do góry
Ewa jeszcze robie przeglad twojego ogrodu i widze u ciebie biale tulipany i jakies ciemne napisz jak sie nazywaja te biale, czy jestes z nich zadowolona, czywyciagas, ich z ziemi.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:04, 01 maj 2019

Do góry
U nas o tej porze wszystkie skwery, przydrozne trawniki byly wykoszone a w tym ruku nie ma czego kosic. U sasiada na lace trawa ledwo ledwo urosla, zboza tak samo.

Cale poludnie Polski nie narzeka na brak deszczu a tutaj zgroza.

A ja uwielbiam horty ogrodowe i bukietowe jedne z kwitnieniem nieraz zawodza te na zeszlorocznych pedach nigdy nie wiem ktore bukietowe i tak pisze.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:56, 01 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
We Wrocku padało kilka dni z rzędu. Ogród idealnie podlany, głęboko. Kopałam dołki pod róże bardzo głęboko i mokro. Przynajmniej jeden kłopot z głowy

Za to teraz jestem w wielkopolskim i sucho jak pieprz. Trawa jest zżółta jak słoma latem, masakra. Nie zazdroszczę im.

Pozdrawiam majówkowo!

Ps. Jak pokazałam eMkowi twój staw powiedział, że chciałby taki sam Pięknie u Ciebie!

U nas cos tam padalo 1 cm dosłownie slonce zaswieci i wysuszy. Podlewac trzeba Jest bardzo sucho.

Ciesze sie,ze eMusiowi sie pkdobalo moje oczko. To co widac jest dosyc ladne e w srodku zrobabym szersze polki bo za woska przynajmniej ta pierwsza od kamieni moglabym wiecej roslin posadzic przy brzegu. Jeszcze mam wodospad z filtrem nie czynny na razie bo trzeba kupic wklady filtrujace, on tym sie zajmuje eM.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies