Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:07, 27 kwi 2019

Do góry
Czy gdzieś pada deszcz chce wiedzieć czy można liczyć na podlanie z nieba.

U nas chmury mknęły po niebie ale ani kropli
Ptasi gaj 22:49, 27 kwi 2019

Do góry
Bardzo się cieszę, że wam się podoba. Staram się aby wszystko dobrze wyglądało i miało ręce i nogi. Zarzekam się, że już więcej roślin nie będę kupować, ale dzisiaj zrobiliśmy podcięcie kurników syn pomagał bardzo dokładny i dużo zrobił właściwie wszystko co było do przycięcia.

Zrobiło się nowe miejsce więc trzeba coś posadzić pod kurnikami. Od dołu były Łyse i trzeba było radykalnie przyciąć. Słońce nie dochodzi to życia nie ma.

Więc pomyślałam, że nasadze host roznego rodzaju. Wchodzi w grę kopytnik lub bluszcz płożący po ziemi niech sobie rośnie. Zastanowienia się jeszcze.

Ta fotka dokładnie z 28 kwietnia, za berberysem rosną 2 kurniki ok 4 m wysokości i świerk srebrny i kilka jałowców na małej goreczce i tam trzeba było porządek zrobić Z iglakami

Ptasi gaj 21:43, 27 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj piękna pogoda.

Elu jestem zachwycona twoimi pejzażami, tak fajnie łączysz starsze egzemplarze z młodymi Podoba mi się też twój kamyczek. U nas tak trudno znaleźć taki, który byłby jasny, ale harmonijnie stapiał się z resztą.

Ptasi gaj 21:38, 27 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda.

Piękny zakątek stworzyłaś, jestem zauroczona tym miejscem.
Ptasi gaj 20:19, 27 kwi 2019

Do góry
Kupiłam róże bonici bardzo mi się podobaja. Mam już 8 szt ale wyrastają długie badyle więc je komuś do"sprzedam" . A nowe posadze. Przyszły w takim worku i pudelku jestem bardzo zadowolona.

A tutaj tulipany w różach asprint

Ptasi gaj 20:06, 27 kwi 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Jakie trawy kupiłaś?
Ja czekam aż będą mieli w szkółce seslerie Heuflera, muszę kupić przez neta to będą pewnie małe sadzonki.

Jednoroczne będę siał po niedziel

Kupiłam miskanty siuxa, Memory i vanilla skały.

Moje kupowałam po 20 zł ale piękne jak widzisz. Wolę więcej zapłacić i mam dobry towar. Moje trawy ledwo z ziemi wychodza a ja kupiłam piękne trawy.
...uDany ogród 18:52, 27 kwi 2019

Do góry

Tego obrazu to zazdroszczę. Jutro robię porządki z moimi bergeniami nie kwitną więc trzeba działać wóz albo przewóz.

Jak jest więcej arów to i aparat ma co pstrykać. Pieknie u nas dzisiaj był upał jutro ma być chłodniej.

Eluniu w tym roku kwitną prawie wszystkie, lubię ten widok. Chociaż później też są cudne
Cały czas pstrykam to samo, aż się zastanawiam czy Was nie zanudzam tymi moimi kątami...
Dzisiaj przyjemnie i bez słońca, ale też bez deszczu. Popadało może pół godziny nawet kurzu z auta nie spłukało, tak lało...
Zielony zakątek z Antonówką 09:14, 27 kwi 2019

Do góry
Klematisy które kwitną wiosna są bezproblemowe bardzo ładnie kwitną a potem mają dekoracyjne pomponiki.

Kupiłam w tym roku jak się nie mylę klematisa arabella kwitnie bardzo ładnie i nieprzerwanie ma w donicy rośnie ok 1,5 m ma piękne niebieskie kwiaty.
Kupiony w tym roku posadzę do ogrodu przy róży bo łysa od dołu a u góry peruka.

U ciebie to ciepłej masz już wysokie rośliny. Już za chwilę maj wszystko śmignie oby tylko deszczyku więcej bylo,.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 09:04, 27 kwi 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Ale super

Aniu dzięki że zaglądasz i podoba sie. Twoj ogród też piękny. Mam spory kawałek do obrobienia a tu jeszcze to podlewanie ziemia sucha jak pieprz.

Dzisiaj choiny, kurniki i kilki mam do przycinki jeszcze sianie jednorocznych późno trochę ale się nie wyrobiłam.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:01, 27 kwi 2019

Do góry
Ja ok 5 lat temu kupiłam 3 doniczki floksów i z tych donic mam teraz wszędzie floksy posadzone a niektóre poduchy mają średnicę 1 metra.

To samo z konwaliami razem kupowałam z floksami też 3 donice a teraz mam areał ok 10 M2.
A szczytem było jak projektantka która przyszła zobaczyć ogrod bez nasadzeń wyliczyła mi abym kupiła 130 donic barwinka. A ja kupiłam 5 donic teraz mam go wszędzie i go z niektórych miejsc wywalam.

To takie przemyślenia jak szybko rośliny rosną.

W tym roku po okwitnieciu przerabiam rabatę z floksami bo perz mi się wdał i trzeba oczyścić.

Sylwia orliki już mają spore pąki do kwitnięcia ale nie wszystkie widocznie jedne wcześniejsze a drugie późniejsze

Pozdrawiam

to prawda, że projektanci ładują dużo na raz dla efektu od razu, a ogrodnik musi byc cierpliwy bo inaczej się to na nim mści
Sa rosliny, które rozrastaja się raz dwa, a sa też takie, które choćby nie wiem jak chciał w tym miejscu nie będą rosły i już
Ja bardzo dużo roślin mam z własnego podziału
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:57, 26 kwi 2019

Do góry
Ja ok 5 lat temu kupiłam 3 doniczki floksów i z tych donic mam teraz wszędzie floksy posadzone a niektóre poduchy mają średnicę 1 metra.

To samo z konwaliami razem kupowałam z floksami też 3 donice a teraz mam areał ok 10 M2.
A szczytem było jak projektantka która przyszła zobaczyć ogrod bez nasadzeń wyliczyła mi abym kupiła 130 donic barwinka. A ja kupiłam 5 donic teraz mam go wszędzie i go z niektórych miejsc wywalam.

To takie przemyślenia jak szybko rośliny rosną.

W tym roku po okwitnieciu przerabiam rabatę z floksami bo perz mi się wdał i trzeba oczyścić.

Sylwia orliki już mają spore pąki do kwitnięcia ale nie wszystkie widocznie jedne wcześniejsze a drugie późniejsze

Pozdrawiam
...uDany ogród 22:35, 26 kwi 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Hej Grzesiu
Uwielbiam i tawuły i bergenie i w zasadzie wszystko co kwitnie
Chyba mnie lubią
Pozdrawiam!

Ta fotka mi chodziło
...uDany ogród 22:27, 26 kwi 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

[img size=640x360
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/183/1830611/original.JPG[/img]

Tego obrazu to zazdroszczę. Jutro robię porządki z moimi bergeniami nie kwitną więc trzeba działać wóz albo przewóz.

Jak jest więcej arów to i aparat ma co pstrykać. Pieknie u nas dzisiaj był upał jutro ma być chłodniej.
Ptasi gaj 22:04, 26 kwi 2019

Do góry
CD

Czekają na posadzenie trawy, z tyłu hortensje i budleje

Ptasi gaj 19:54, 26 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda.

Paradise czyli mój kawałek raju 17:46, 26 kwi 2019

Do góry
Witam z liściastych pospolitych krzewów min i trzmieliny można formować jak się chce kule,kwadraty, prostokąty aby mieć siłę i checi.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:58, 25 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U nas będzie w sprzedaży, zamierzam również produkować niektóre, fajne rośliny.

To bardzo dobra wiadomość proszę o cynk z góry dziękuję

Łąka wspaniałą tak prawdę mówiąc można ze wszystkimi cebulami wiosennymi tak postąpić wysypać i zadołować na lace. Co wyrośnie to wyrośnie.

Mam jednego tulipana na skalniaku od 5 lat i każdego roku zakwita w tym roku 3 kwiaty się pokazaly.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:19, 25 kwi 2019

Do góry
Miluś Jola też potwierdza co najmniej 2 tygodnie różnicy między Dolnym Śląskiem a Mazowszem. U mnie hokomy dopiero z ziemi wychodza. A stipy takie bym chciała mieć dopiero przed świętami je przycinalam. Rozplenica w spoczynku trawy jeszcże spia.

Dzisiaj miały być burze chmury przechodziły i na tym się skończyło. Ziemia u nas jak popiół.

Miluś ale się dzisiaj ucieszyłam mój rododendron odżył zobacz porównanie u mnie.
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 22:57, 25 kwi 2019

Do góry
Do trzech poprzednich postów zobaczcie czy wasze swierki nie mają za sucho.
Bo to może być jeden z powodów i usychają. Zima bez śniegu wiosna bez deszczu.

Podlać świerki preparatem Substrala Magiczna siła, interwencyjny nawóz do iglaków lub Pinivitem powinny ruszyć z kolorem i się wzmocnić.
Ptasi gaj 22:48, 25 kwi 2019

Do góry
Znowu się dzisiaj urobilam. Najważniejsze, że posuwam się do przodu z pracą.
Miały być dzisiaj burze na Mazowszu i co guzik. Trzeba było podlać ziemia jak popiół.
Mimo suszy chwasty rosną mają parę do życia. Jutro rano opryski winogron zrobię i opryski do listnie nawozem.

Jeszcze nie pisałam mój rododendron odżył. W sobotę podlałam go nawozem magiczna siła do rodkow i szok jak go dzisiaj zobaczyłam
Fotka 2 tygodnie temu i taki był w sobotę jakiś cud wielkanocny

Sto dzisiejsza fotka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies