Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:03, 05 maj 2014

Do góry
gierczusiu nawet nie pisze jakie miałęm wyobrażenia przed ogrodowiskiem
Zdjęcia skalniaka w szczegółach zrobie dopiero jutro, troszke dzisiaj w niedoczasie jestem
Rh troszke zmieniły układ, ae ten co na fotce kwitnący tylko troszke w lewo się przemieścił.

Aniu rabata przy tym płocie jest w szczególności pechowa dla cebul. Nawet sobie nie przypominam ile się zmarnowało No święto azali mam nadzieje, że będzie bardzo udane... to moje pierwsze ogrodowiskowe spotkanie. Rozumiem, że odległość masz sporą, ja przy dobrych wiatrach mam półtorej godziny drogi.
A teraz cicho sza bo nie jestem pewien co masz za żurawke, ale kolorystycznie najbardziej przypomina mi Rio

Ewo bardzo dziękuje za miłe słowa rabaty owszem baardzo kolorowe, ale nie wszystkie tak mocno przemyślane

Gosiu w całym moim wątku są opisywane żurawki, ale nie polecam bo długo byś szukała. Najlepiej wklej zdjęcia u siebie bądź u mnie, ewentualnie w wątku żurawkowym. Postaram się rozpoznać odmiany.
Może w tym roku podejmę próbę zrobienia zdjęć i opisania każdej odmiany.
Szmaragdowy Zakątek 20:02, 05 maj 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. No…troszkę się natyrałam, jeszcze dziś ledwo się ruszam. Dobrze, że dzisiaj miałam „prawie” wolne (byłam w pracy aż 1 godzinę), potem tylko kilka (czytaj: kilkaset) spraw do załatwienia na mieście i już o godz.18 byłam w domu…nie ma jak wolny dzień na odpoczynek.

Agatan24 - witam w moim „szmaragdowym”, zapraszam częściej…nie długo i ja wpadnę do ciebie z rewizytą.

Przepraszam, że tak wszystkim razem odpowiadam, ale wiadomo chroniczny niedoczas...Ivvvona, malgorzata_s, iwonaal, dorciabe, Alisonek, Luki, Bogdzia, paniprzyroda, Marzena2007, polinka, Paula_wero…, ANIA, kitek81, Jagoda, Luckaa, kasiek – myślę że będę zadowolona z efektu…niech no tylko wszystko podrośnie!

Anita1978 – Anitko, szkielet ogrodzenia stawiałam z pomocą M (cztery ręce potrzebne były)….resztę sama samusieńka…..
A miksturą pryskałam mszyce w samo południe…na szczęście pochmurno było (dobrze, że powiedziałaś, żeby nie pryskać w słońcu – będę wiedział na przyszłość). Moje młodziutkie pąki róż całe oblepione były tym paskuctwem – aż żal było patrzeć…

Krys – jeśli będę w „szmaragdowym” to oczywiście zapraszam do środka, jeśli nie to zaglądaj sobie do woli przez płot (ale już troszkę zarósł, więc musisz mocno wyciągać szyję….)

Robertop – oczywiście, że zrobię….może nawet w czerwcu się uda

Luiza – jeszcze raz dziękuję za trawki…idealnie się wkomponowały w nowa rabatkę

Margarete, Kindzia – niestety ja nie z tych co by na huśtawce zalegali (huśtawka głównie dla gości). Jak jestem w „szmaragdowym” to chwili w miejscu nie usiedzę, zawsze tak ...zupełnie niechcący… coś robię.

zbigniew_gazda – jedne berberysy to nana, więc za duże nie urosną, a drugie kolumnowe, to myślę, że też nie będzie tak źle…Damy radę!

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:07, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja mam tylko nadzieje, że czosnki dalej w szeregu stoją na baczność i już niedługo zobaczymy tą cudną kompozycje

Czosnki stoją na baczność ale pąki nie pękają. Rozkwit i premiera planowane na weeknd
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:39, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kolejna nieplanowana na ten sezon zmiana, ale przez nornice konieczna. Wykopałem co zostało, a reszte zaorałem, aby zlikwidować wszystkie tunel, w pozostałe na wszelki wypadek dosypałem trutki i zakopałem, ale mimo wszystko troszkę się wycwaniłem. Lili już mi nie zje bo posadziłem w twardych doniczkach, teraz niech mnie... no wiecie co

Tutaj na efekt będzie trzeba troszke poczekać, ale jesienią dosadze troche tulipanów.
Posadzone tylko różowe rośliny, firletka, astry, lilie, orlik, bukszpany, troszke traw, pysznogłówka, rozchodnik coś co nie wiem czym jest . Ma być busz i tyle.

Rabata bardzo ładna, ja zawsze sadzę cebule w doniczkach będzie kwitł mój najnowszy jesienny nabytek
pozdrówka fajnie macie ze świętem azalii dla mnie to wyprawa przez całą Polskę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:39, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dubelek.

Myślałem dużo nad zmianami i doszedłem do pewnych refleksji na temat mojego 'ogrodniczkowania' ale nie będę zanudzał.
Wrzuce jeszcze dwa strzały ze skalniaka z dedykacją dla gierczusi za wyróżnienie czegoś co chciałem zlikwidować
Za chwaściory przepraszam, ale nie wyrobiłem się. Będzie całośc poprawiana to i chwasty znikną.

wielkieeee dzięki ..

Nie likwiduj ....

Zrob jeszcze proszę takie zdjęcie , gdzie będzie widać jak jest ukształtowany teren , bo mi się wydawało ,że poziom skłaniała jest wyżej niz poziom gruntu z rodkami

I jeszcze niespodzianka

Zobacz jak masz pięknie .. To Twoje zdjęcie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:30, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko ojj zmiany zmiany, jeszcze troszke ich będzie, ale już raczej mniejsze. Musze skończyć rabate ze skalniakiem i buksikami, dosadzić żurawki i liliowce w przedogródku, skończyć rabate na zapleczu(żwirek pod huśtawką i kilka dosadzeń), pomóc w budowie zadaszenia, zadbać o moje koleiny w trawniku , skończyć warzywnik... tak lekko z tym mam 2 tygodniowe opóźnienie i jeszcze skończyć remont w domu. W miedzyczasie musiałbym zacząć przygotowywania do sesji. Wiem tylko tyle, będzie ciężko.

polinko bardzo mi miło... pomocnika to miałem, tylko że mój chreśniak to wolał wszystko mi wysypywać z taczki i wiaderek, a najbardziej zasmakował mu żwirek, ale czego tu wymagać od prawie półtora rocznego brzdąca
W zeszłym roku jeszcze przed ogrodowiskiem twierdziłem, że więcej żurawek nie zmieszcze... teraz jeszcze setka wejdzie bez problemu

..... Zastanawiam się czy jest jakiś ogródka ogrodowisku , który nie przechodzi mniejszej lub większej " rewolucji "... Coś mi się wydaje ,że nie
Ogród w skali mikro cz.II 10:14, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dwie fotki wstawiłem wczoraj, a dzisiaj zrobie takie z daleka

To suuuper .. Zaraz polecę , tylko swój wątek obskocze do końca , bo przez to malowanie , to nawet we własnym wątku nie nadążam , a co dopiero do Was zajrzeć .. Potem nadrobię , ale i tak mam wyrzuty sumienia

Układ terenu mnie bardzo ciekawi

Jest naprawdę bossski
Ogród w skali mikro cz.II 10:10, 05 maj 2014

Do góry
Dwie fotki wstawiłem wczoraj, a dzisiaj zrobie takie z daleka
Ogród w skali mikro cz.II 09:43, 05 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu jakie wyróżnienie mojego skalniaka, teraz nawet nie śmiem go tknąć... no może postaram się ulepszyć Zdecydowanie należą się za to dwie niespodzianki

Mnie się naprawdę bardzo podoba .. .. Bardzo , bardzo ... Zresztą mogłabym prosić o jakieś fotki z dalsza ??? Bo to tak wygląda , jakby przed rodkami był usypany z kamieni sztuczny wał i w niego są skomponowane rośliny skalne...

Aaa... Bossko
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 09:26, 05 maj 2014

Do góry
Mnie tam odpowiada, każda godzina 11 czy 12 nie ma różnicy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:07, 05 maj 2014

Do góry
Marzenko ojj zmiany zmiany, jeszcze troszke ich będzie, ale już raczej mniejsze. Musze skończyć rabate ze skalniakiem i buksikami, dosadzić żurawki i liliowce w przedogródku, skończyć rabate na zapleczu(żwirek pod huśtawką i kilka dosadzeń), pomóc w budowie zadaszenia, zadbać o moje koleiny w trawniku , skończyć warzywnik... tak lekko z tym mam 2 tygodniowe opóźnienie i jeszcze skończyć remont w domu. W miedzyczasie musiałbym zacząć przygotowywania do sesji. Wiem tylko tyle, będzie ciężko.

polinko bardzo mi miło... pomocnika to miałem, tylko że mój chreśniak to wolał wszystko mi wysypywać z taczki i wiaderek, a najbardziej zasmakował mu żwirek, ale czego tu wymagać od prawie półtora rocznego brzdąca
W zeszłym roku jeszcze przed ogrodowiskiem twierdziłem, że więcej żurawek nie zmieszcze... teraz jeszcze setka wejdzie bez problemu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:50, 05 maj 2014

Do góry
Ja mam tylko nadzieje, że czosnki dalej w szeregu stoją na baczność i już niedługo zobaczymy tą cudną kompozycje
Ogród w skali mikro cz.II 22:42, 04 maj 2014

Do góry
O mamuniu jakie wyróżnienie mojego skalniaka, teraz nawet nie śmiem go tknąć... no może postaram się ulepszyć Zdecydowanie należą się za to dwie niespodzianki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 04 maj 2014

Do góry
Konrad dziękuje

Alka gdzieś musze mieścic te kilkadziesiąt odmian to i miksowanie wksazane
Ciurkadełko będę robierał bo muszę coś poprawić, moge zrobić zdjęcia, ale nie obiecuje, że całośc zdemontuje, wszystko wyjdzie w trakcie

Nikita siły nie wiem skąd się biorą, pracowałbym dalej, ale bolący kręgosłup w pochylonej pozycji nie pozwala, teraz musze zrobić sobie pare dni orzerwy, a czeka mnie posadzeni kolejnych 50 roślin, ułożenie 40m^2 paneli i skręcanie mebli. No i za nauke musiałbym się zabrać. Do tego ostatniego ostatnio mam okropnie mało chęci i motywacji, ale jak mus to mus

Jagoda to całkowicie nie twój styl i tez nie do końca mój, ale podoba mi się i cieszę się, że Tobie również Moje ulubione miesiące to właśnie maj, czerwiec i lipiec.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:20, 04 maj 2014

Do góry
Polonista ze mnie okropny, matme lubiłem do momentu studiów,a mature zdawałem z niemickiego
Ale trzymam kciuki i powodzenia, bo stresik jednak jest i jeszcze go pamiętam
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:16, 04 maj 2014

Do góry
Oj kaliny to pokazuj bo ostatnio bardzo mi się spodobały. Niedawno zachwucałem się 14 letnią Eskimo w ogrodzie pokazowym... piękna była.
Wnusio rośnie jak na drożdżach, nawet się nie obrócisz i będzie śmigał po ogrodzie. Mój chrześniak(16 miesięcy) lata jak sprinter i jakoś zawsze zawiewa go w rabaty ciągły nadzór konieczny.
Szmaragdowy Zakątek 22:08, 04 maj 2014

Do góry
No no pracowicie, ale jak owocnie Ilości roślin imponujące no i efekt świetny, niech to teraz tylko wszystko wystartuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:47, 04 maj 2014

Do góry
Luki, widzę, że u Ciebie też bardzo pracowita majówka! Kupę prac wykonałeś, no i jak ogród na tym zyskał, upiększony na powitanie najpiękniejszego miesiąca roku. Podziwiam Cię za zapał i umiejętności. Super!
Ogród Tosi 21:24, 04 maj 2014

Do góry
Jak ja tych przymrozków nie lubie. Tak szkoda przymrożonych przyrostów, ale powinny jeszcze odbić, zapewne troszke sałbiej, ale powinny. Ja troszke okryłem roślin, ale wszystkiego nie jestem w stanie.
Ogrodowe przygody 21:21, 04 maj 2014

Do góry
Cudowne masz te tulipany. Hosty w tej fazie rozwoju chyba są najpięknejsze.
Czosnki będą chyba najlepiej zainwestowaną piątką w historii ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies