Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 01 sie 2016

Do góry
Marzena jak zawsze pięknie
powiedz mi nawozisz teraz jeszcze róże przed drugim kwitnieniem? bo Anda nie a Zagajanka tak i mam dylemat :/
Anna i Ogród 22:04, 01 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Warzywniak to będzie pewnie bardziej pupil eMa niż mój. Już w piątek przywozi sadzonki pomidorów od szwagra z działki bo im się tak rozrastają że nie dają rady.

Zobaczymy. Upiera się że wsadzi je na razie do zwykłej donicy ale na przyszły rok będziemy mieć sadzonki.

Szczerze mówiąc to boję się tych pomidorów skoro wypuszczają tyle pędów.

ale masz super, jabym chciała zeby cokolwiek poza trawą było jego..
Co z tym ogródeczkiem począć 19:58, 01 sie 2016

Do góry
Ewa moja kocimietka nie leży, niewiem jaka odmiana bo dostałam. ale spoko dasz co chcesz przecież, to tylko luźna propozycja była
Ogród z pergolą 19:51, 01 sie 2016

Do góry
dziękuję dziewczyny bardzo,wiedzialam że mogę na was liczyć już mnie zaczął wkurzać ten osad. dzisiaj tylko przecieram nasączoną wata ale jutro połoze i zostawię na trochę
Z Pszenicznej ... 19:48, 01 sie 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Anka jesze i mnie zabierzcie bak będziecie się z Ewką co Agaty wybierać...plisss

Koniecznie!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:12, 01 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Mirella Ty masz robale?? przeciez ty chemii masz tyle ze powinny na koniec miasta uciekać..chyba musisz namierzyc szkodnika żeby dobrac środek

Robale były, są i będą. Zachodząc się można na smierć. Dlatego pisałam, ze pryskaj tylko gdy jestbiazja mocy gasienice zbieram recznie, tylko wykonam oprysk na szpeciele bo mi wysysają soki z grabow.
Z Pszenicznej ... 16:04, 01 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

myslę Ewa ze czas nawiedzić tą naszą kolezankę tyle piekna do obejrzenia

Anka jesze i mnie zabierzcie bak będziecie się z Ewką co Agaty wybierać...plisss
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:25, 01 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja sadziłam 1-1,3m od siatki
ja Cię pośledzę
Szmaragdowy Zakątek 10:34, 01 sie 2016

Do góry
ryska – ja też ! Jak to zobaczyłam to nogi się pode mną ugięły.

jankosia – to typ człowieka całkowicie dysfunkcyjnego ogrodowo! Rośliny można zdeptać…rozjechać autem…zalać betonem…przecież to tylko rośliny !!! Najważniejsze jest: jego „ego”, jego cele i jego zdanie. Niereformowalny tyran…niby grzeczny i kulturalny starszy pan, ale „jego” ma być zawsze na wierzchu !
A co do rzeźby/aranżacji ogrodowej to faktycznie …wał splątanych gałęzi byłby ciekawym akcentem w ogrodzie…nie pomyślałam o tym w tym kontekście….jeśli duży ogród to mogłoby wyglądać to ciekawie. Szkoda, że ta dekoracja ważyła chyba z 300 kg i nie nadałaby się przetransportować w jednym kawałku.

Luki – tymbardziej, że na tej ścianie jest tylko jedno malutkie okienko od klatki schodowej….

Krys - noooo, troszkę się narobiłam…ale mam nadzieję, że przy tej okazji schudłam jakieś 3 kg…ha ha.

anna_t, popcorn, Mala_Mi - dziewczyny prawo mówi, że za porządek na terenie nieruchomości odpowiada jej właściciel. Nawet liście opadające na mój ogród z drzewa sąsiada mam obowiązek posprzątać ja a nie sąsiad. Bluszcz był mój, spadł na moją działkę więc sprzątam ja…niestety ! Gdyby spadający bluszcz wyrządził szkody (złamał jakieś drzewko, stłukł jakąś donicę) to mam prawo domagać się odszkodowania.
Nie chcę toczyć wojny z sąsiadem, bo jak będzie chciał zrobić na złość to powie, że korzenie starego bluszczu niszczą mu fundamenty i będę musiała bluszcz całkowicie usunąć…niestety prawo jest po jego stronie….
Muszę się zastanowić jak puścić ten bluszcz na ścianie (na jaką wysokość) żeby mi się podobało a żeby sąsiad nie mógł się czepiać.
Tak teraz myślę…może na jakiś fantazyjny wzór go przyciąć, żeby stanowił atrakcję a nie szpecił…muszę po googlować w necie, może znajdę jakąś inspirację…

rozark – tak tak…ja też panuję nad słowami, bo jak bym napisała co o tym gościu myślę to by nie jednemu czytelnikowi słownik się wzbogacił….

A w sobotę fajnie było, szkoda, że nie byłaś

AnnaCh – smutno, ale już się nie martwię…coś wymyślę…nie nazywałabym się Nikitą gdybym czegoś nie wymyśliła…ha ha.

AgataP - Agatko, bluszcz jest mój tylko rośnie na jego ścianie. Jak kupował dom to się zgodził na tą zarośniętą ścianę, ale teraz mu nagle zaczęła przeszkadzać. Miał prawo zrzucić ten bluszcz ale w imię dobrosąsiedzkich stosunków powinien zapytać czy mi nie pomóc posprzątać…tym bardziej , że ja do pomocy miałam tylko schorowanego tatę. Zwykła kultura osobista by tego wymagała…no ale cóż …dałam radę sama (z tatą oczywiście).

Sebek – resztę gałęzi na razie leży na trawniku przy ulicy przed domem…jego domem…hihi.
Ogród z pergolą 22:26, 31 lip 2016

Do góry
nie, serio? jutro spróbuję. nie niszczy kamienia?
Ogród z rzeźbą 22:17, 31 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)

chodzi mi o te
Szmaragdowy Zakątek 22:12, 31 lip 2016

Do góry
szok !!!
moim zdaniem skoro już sie tego dopuscił to powinien sam to sprzatnąć..
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:03, 31 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja bardziej od swany polecałabym ci the fairy jesli już. bardziej zwarta,swany ma tendencje do robienia "ośmiornicy", kwiaty na końcach, środek zielony. mam obie na moich mini skarpach
ale też bardzo podobająmi się skarpy zety, lubię połączenie ciemnej zieleni z limonką. trzecim pasem mogłaby byc tuje tuffet (jakoś tak :/)obok kosodrzewiny

Zapisuję do pliku roślinek do obczajenia w takim razie tą fairy
Biało różowy ogród za płotem. 21:58, 31 lip 2016

Do góry
fajnie
wybrałes według mnie najładniejsza odmiane trzmieliny, uwielbiam
Ogród z rzeźbą 21:56, 31 lip 2016

Do góry
przepiekne jezówki w ostatnim poście na ostatnim zdjęciu, co to za odmiana? zdjecie oddaje ich kolor?
Ogród z rzeźbą 21:52, 31 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Zdjęcia z rabaty, która stała się przechowalnikiem. Zapanował tam styl ogrodowy pod tytułem misz-masz

Jeżóki Green Jewel zachwycają mnie.

Rozchodnik Chocolate Drop:

Zawciągi kwitną skromnie, ale nieprzerwanie:

Jedyna ocalała rozplenica wynagradza zimowe straty

post idealny dla mnie te jeżówki rza juz zamawiałam ale w ostatniej chwili napisali że brak towaru ale widzę że nie powinnam odpuszczać w ich poszukiwaniu..piekne są
rozchodnika kupiłam miesiąc temu, 3 sadzonki zaledwie a chce obsadzić nim kwadrat 1,5x1,5 będzie akcja mnożenie pokazalbys mi całego u siebie,ciekawa jestem jak wygląda w masie
i zawciag...zmartwiłasmnie tym kwitnieniem, zalezy mi na masie białych kwiatków a długie kwitnienie to jego najwiekszy atut
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:40, 31 lip 2016

Do góry
symetria niby passe ale mi się 1 wersja podoba
a moze za trzmieliny gracka dac? dzisiaj spodobało mi sięu Ewy połaczenie tujek z ml
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1917-co-z-tym-ogrodeczkiem-poczac?page=1488
Odcienie zieleni 2 21:17, 31 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja z perspektywy czasu tez bym chyba wybrała firany a porwałam się na żaluzje drewniane i teraz co tydzień lata z puszkiem :/

Ja też mam żaluzje drewniane-fakt kurzą się,ale są piękneFirany nadają lekkości i przytulności...no i są tańsze
Ogród z pergolą 21:12, 31 lip 2016

Do góry
dzięki Marta
mam znowu nie ogrodowy temat i prośbę
czy macie/znacie/polecacie jakiś środek do czyszczenia kamienia na marmurze/granicie? chodzi mi o taki osad przy zlewie kuchennym
Co z tym ogródeczkiem począć 20:59, 31 lip 2016

Do góry
kocimietka leży?no co ty..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies