Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 14:36, 08 kwi 2019

Do góry
Witam dziołcha

Moim zdaniem powinnas ogród podzielić na 4 części cały jest całością. W każdej ćwiartce zacząć robić przemeblowania powoli z namysłem.
Wysokie rośliny robią tło i coraz to mniejsze z przodu.

Rabatki pod domem poszerzyc, krawężniki wyciągnąć i wkopać na szerokość szerszą. 20 cm od krawężnika wsadzić małe bukszpany. Co ile sądzić wymierzyć długość rabaty podzielić cm przez ilosc kupionych bukszpanów. Ja bym sądziła w zależności co to ma być, kulki, zywoplot niski odstęp co ,20 cm zapytaj się jeszcze u pani Danusi Spec od bukszpanów.

W każdym razie zawsze wszystko przemysł ja np nie mam bukszpanów 1 jedyny rośnie w kulkę. Nie mam ich bo ćma bukszpanowa atakuje. Nie chcę się denerwować.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 14:10, 08 kwi 2019

Do góry
U nas dzisiaj piękna pogoda jakby miało się na burze. To osiedlowe pigwy.

Ptasi gaj 13:06, 08 kwi 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wertykulacja widze udana Eluś tak czytam o parole ze przereklamowana a ja ją wpisalam na liste chciejstw ze niby taki duzy kwiat no i juz niewiem czy jej nie wykreslic

Kasiu miałam ją dwa sezony w pierwszym roku 2 kwiaty w zeszłym tak samo. Rzeczywiście bardzo wielkie ale nic poza tym.
Przesadziłam zobaczę w tym roku. Wielkość nie zawsze idzie w parze z ilością.

Pozdrawiam Kasiu
Ogrodowy song 16:49, 07 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A ja czekam na rozkwit kiku shidare ma zatrzęsienie pąków, aby tylko piękna pogoda była w czasie rozkwitu.
Będzie pokaz
Ogrodowy song 14:54, 07 kwi 2019

Do góry
A ja czekam na rozkwit kiku shidare ma zatrzęsienie pąków, aby tylko piękna pogoda była w czasie rozkwitu.
Ptasi gaj 14:49, 07 kwi 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Elu, jak teraz mają się rh ? akcja z wertykulacją widzę udana. Sporo pracy, ale efekty lada moment

Chyba od 2 tygodni je kuruje, ale dzisiaj liście już nie takie ondlane więc coś drgnęło. Jeszcze trzeba poczekać na efekt.

Jestem po pracy przesadzania więc się cieszę że mam to już za sobą zjem coś i idę sądzić rodki i azalie. EM gdzieś pojechał więc coś wyrzucę coś wsadzę i będzie dobrze.
Ogrodowy song 10:11, 07 kwi 2019

Do góry
Odnośnie tego rododendrona zapytaj jeszcze Bogdzi. Też mam kłopoty z jednym. Mazana pytałam później Bogdzi aby też zetknęła fachowym okiem hodowcy.

Opryskalam czym się dało na grzyba przeciw fytoftorozie. Na robactwo oprysk zrobiłam a wczoraj opryskalam mikstura Bogdzi przepis na moim wątku. I dobrze podlałam.
Wydaje mi się że temu rododendronowi brakuje żelaza typowe dla takich liści przy głównych nerwach jasno zielony kolor.

Ufuf wertykulacja zrobiona ale wiatr nam dał popalić siano latało w każdą stronę w oczku korzuch z pyłu.

Odnośnie mikstury i innych rad przeczytaj na moim wątku strona 550.

Pozdrawiam
Dzięki za rady Słucham rad doświadczonych i staram się wdrażać w życie. Żelazo zamówiłam i czekam na dostawę.Lecę do Ciebie.
Ogród pod Górą 09:45, 07 kwi 2019

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Elu tego klona kupiłem troszkę przez przypadek i też z racji że był tani bo kosztował około 110 zł za sztukę. Namiary na szkółkę podam tobie na priva ciężko mi powiedzieć czy będą go jeszcze mieli na ten sezon

Dzięki zanotowałam nazwę będę szukać. Nieraz przez przypadek może na dostać.
W każdym razie w cenniku nie jest odnotowany.
Moje też piękne więc bez pospiechu

Tarasy się kształtują będzie ładnie.

U nas ciut deszczu dzisiaj spadło jest bardzo sucho.

Pozdrawiam miłej niedzieli
Ptasi gaj 22:29, 06 kwi 2019

Do góry
No to czekamy więcej nas to raźniej
Mirkowy ogród (początki) 22:28, 06 kwi 2019

Do góry
Mirus witam

Odezwałaś się wyobrażam sobie jak budowa to kociokwik w głowie.

Też będę witać wnuka w połowie czerwca. Cieszymy się, bo dzieci nigdy nie za dużo. No i świat Mikołaj Kwakwa daje podarunki za nie swojego.

Dzisiaj ładna pogoda ale wiało siano w każdąstronę fruwało.

Ale zrobione wszystko. Jutro jeszcze przycinkę choiny kanadyjskiej zrobię i kurników. Potem zabieram się za rabatę wrzosowa już mam dosyc, ale bliżej końca robot jestem. Potem zabieram się za porządki w domu.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:43, 06 kwi 2019

Do góry
Sterty siana mam. Wykopie w jednym miejscu dziura na ok 1,5 szpadla złoże i przykryje ziemia z wykopu.
Każdego roku tak mam i wrzucam do kompostu w tym roku nie da rady, gdyż wszystkie liście z brzóz wylądowałam do kompostu zmieszałam liście z zeszłoroczna skoszona trawa i w przyszłym roku będzie dużo przerobionego kompostu. Tegoroczna trawa będzie kompostowania z trocinami z brzozy.

Mam przerób jak w miejskiej kompostowni nic nie marnuje nawet z domu obierki różnego rodzaju wożę.
Ogrodowy song 21:25, 06 kwi 2019

Do góry
Odnośnie tego rododendrona zapytaj jeszcze Bogdzi. Też mam kłopoty z jednym. Mazana pytałam później Bogdzi aby też zetknęła fachowym okiem hodowcy.

Opryskalam czym się dało na grzyba przeciw fytoftorozie. Na robactwo oprysk zrobiłam a wczoraj opryskalam mikstura Bogdzi przepis na moim wątku. I dobrze podlałam.
Wydaje mi się że temu rododendronowi brakuje żelaza typowe dla takich liści przy głównych nerwach jasno zielony kolor.

Ufuf wertykulacja zrobiona ale wiatr nam dał popalić siano latało w każdą stronę w oczku korzuch z pyłu.

Odnośnie mikstury i innych rad przeczytaj na moim wątku strona 550.

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 19:24, 06 kwi 2019

Do góry

Duże straty.

Kasiu dzisiaj przesadzalam Róże Grafin Marie Heńriette w lepsze miejsce ty wiesz jaki dorodny korzeń miała. Zdrowa róża.

GRATULACJE !!! Długo jeszcze musisz na wnuka czekać?

Są straty, mam sporo róż, zwykle jakaś kończy żywot. Szkoda mi tylko tych sadzonych jesienią, na pewno jednej nie ma, druga się zbiera, trzecia...jutro odkopię, zobaczę czy się ruszyła.

Tak, to dobre róże, piękny kwiat, pachnące i zdrowe. Dobre poleciłaś
Ogród z łezką II 19:20, 06 kwi 2019

Do góry

Kasiu też czekam na wnuka.

Teraz mnie zmartwiłaś...tak się na Grafin Dianę nastawiłam...zadzwonię do szkółki i pogadam...
Jeszcze dzisiaj nie miałam czasu popatrzeć na róże, bo od rana prasowanko, okna, firanki i jeszcze wyjazd do bielskiej szkółki po magnolkę. Jutro przepatrzę ile potrzebuję. Rano, przed deszczem jeszcze, zdążyłam tylko parę zdjęć cyknąć i poszukać Gobasi lilii. Jest

Ptasi gaj 16:19, 06 kwi 2019

Do góry
Piękna pogoda więc praca wre

Zielony zakątek z Antonówką 23:49, 05 kwi 2019

Do góry
Witam i ja będę zaglądać bo to dopiero początek opowiesci.
Czego wyrzuciłam takie urodziwe zdrowe hosty.

W jednym czasie piszemy ta hosta na pierwszej focie pięknie kwitnie może znasz nazwę.
Ogród z łezką II 23:13, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)

Tak, mam zrobione na tę chwilę

Myślałam o Tobie, jak mi emuś, przy okazji rozkopcowywania, wywlókł świeżutką, jesienią posadzoną, Grafin Dianę...w pogóle słabo mi się zbierają posadzone jesienią golasy. Baden Baden nie wiem czy przeżyła, ledwo zielony ma jeden pęd pod ziemią, ale nie puściła jeszcze, Wielka Księżna Luisa puszcza, ale taka rachityczna, mam nadzieję, że się wybierze. Jeden z Chopinów skończył żywot i Jubilee Celebration też zdechła. Czekam jeszcze, ale zamawianie róż to pewnik.

Pozdrówka

Duże straty.

Kasiu dzisiaj przesadzalam Róże Grafin Marie Heńriette w lepsze miejsce ty wiesz jaki dorodny korzeń miała. Zdrowa róża.
Ogród z łezką II 23:06, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z tych pierwszych to jeszcze iryski mam i ciemiernika

Ale po oczach daje piękne są u mnie są te późniejsze. Tak wszystko wypielęgnowane u mnie to misz masz wszędzie pracuje i wszędzie nie dokończone ale trudno. W zeszłym roku okorowalam jesienią w korę poleciały liście mimo przegrabienia wygląda to żałośnie.

Kasia Grafin Diana u mnie 2 sztuka się wykończyły. Napisałam na moim wątku jakaś pechowa i nie wiem czy zamawiać 3 raz ale już w jesieni.

Kasiu jak nie masz miejsca poproś sąsiada aby ci pozwolił za płotem posadzic i skieruj krzaka w twoją strone

Kasiu też czekam na wnuka.
Ptasi gaj 22:55, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Uff...poczytałam trochę u Ciebie. Zakupy widziałam Kiedyś bardzo polowałam na azalię Chanel, nigdzie nie mogłam spotkać i kupiłam inną. Teraz już musztarda po obiedzie, bo nie mam gdzie wcisnąć. Mam 4 wielkokwiatowe i nie da rady więcej...chyba, że klomb w trawniku wymodzę Na razie nie zamierzam...
Ostatnio mnie moi goście usilnie namawiali u Kapiasa na kupno kolejnej piwonii drzewiastej...piękne czerwone były...chętnie, tylko gdzie mam sadzić???

M mi uśmiercił Grafin Dianę, pisałam u siebie. Znowu róże będę zamawiać...

Pozdrawiam serdecznie

Kasiu też nie mam szczęścia do "Grafin Diany"
A ja mogłam kupić już nie jeden raz w tym roku Chanel. Nawet chciałam kupic, ale tyle tego mam że nie wiedziałam, że już u mnie są 3 sztuki. Sprawdziłam a u mnie też Chanel.
Ptasi gaj 22:48, 05 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Moje wrzosy ( część) wymarzła i to już któryś raz z kolei. Dużo wiosennych u Ciebie,oj będzie kolorowo.

Goniu dzisiaj działałam na rabacie z wrzosami u mnie kwitną jak w jesieni. Muszę zrobić porządki poprzenosic i kilka wyrzucić bo już za stare i zdrewniałe.
Jak przekwitna floksy bo z jednej strony mam floksy z drugiej wrzosy chce to wszystko zmienić na nowo posadzić floksy przerosły trawa może to perz więc trzeba wszystko oczyścić.

Tulipanów mam sporo mimo, że ich nie wyciągałam z ziemi, ale w tym roku wyciągnę bo mnóstwo malych.Duzy wiatr jest muszę miedzianem opryskać róże miałam opryskać dzisiaj ale wolałam podlać tydzień temu nawozilam.
Jutro pod wieczór zrobię opryski nawozowe i inne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies