Szalwie polecam. Przynajmniej u mnie jest niewymagająca a oko cieszy do jesieni. Oczywiście trzeba przycinać przekwitłe kwiatostany ale pieknie komponuje się z różnymi kwiatami.
U mnie rosnie na rabatach z różami, hortensjami, tawulkami i piwoniami.
Ja mam odmianę Ostfriesland bo to nasza lokalna odmiana.
Pochwalę się córcia a dokładniej jej! zakupami
Nawet dostała stały rabat w sklepie jako następczyni swojej mamy Duma rozpiera! Czeka na kolezankę i będą same razem sadzić. Ma swój kawałek ogródka za garażem i nie powiem, roślin coraz więcej tam rośnie.
06.05.2021 Nabyłam ułudkę poruszona jej urodą Odkryłam ją u April, w jej leśnym ogrodzie. Mam nadzieję, że zadomowi się też w Casa Verde. Tej wiosny królują białe niezapominajki
Elu, spoko, ja swój ogród nie zamieniłabym na żaden innybo jest mój Nie chwaląc się, u sasiada to podoba mi się tylko oświetlenie mój ogród ładniejszy
Cieszę się z ładnego otoczenia wokół, to ważne, poznałam kolejnego nowego sasiada i też będzie ogród robił więc zapowiada się, że prawie z każdej strony będzie ładnie
U nas też pogoda w kratkę, wlasnie leżę na leżaku w pełnym słońcu, cieplutko ale jeszcze przed chwilą było chłodno i chmury, taka wiosna dziwna.
Ja dzisiaj tylko bambusy wsadzę do donic, muszę folią czarną obić donice drewniane, żeby nie pogniły i najpierw zaolejować.