Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka. 22:40, 02 lut 2014

Do góry
Bogusia.. u nas smolinosy inaczej wyglądały.. to były takie typu azjatyckiego lilie Pomarańczowe
Moje lilie z czarnych nasionek się nie mnożą
A na sabat musisz jechać ..... i nie ma że nie.. zabraniam..
Ogród cioci 20:03, 02 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Śliczny ogród, kolorowy, zadbany. Masz śliczne lilie, moje ulubione. Szkoda, że mój ogród nie jest z gumy bo widzę na różnych wątkach tyle ciekawych roślin, a u mnie już miejsca brak... Pozdrawiam i zapraszam.

dziękuję bardzo za pochwały, mój ogród niestety też nie jest rozciągliwy a trawniczka ubywa i już nie ma co wycinać. Potrafię jednak nieźle upychać
Ogród cioci 18:28, 02 lut 2014

Do góry
Śliczny ogród, kolorowy, zadbany. Masz śliczne lilie, moje ulubione. Szkoda, że mój ogród nie jest z gumy bo widzę na różnych wątkach tyle ciekawych roślin, a u mnie już miejsca brak... Pozdrawiam i zapraszam.
W cieniu - zacieniona 17:47, 02 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu podziwiam twoją niesamowitą kolekcję lilii i anemonów, zapiera dech
pozdrawiam
Aniu...jeżeli miałabym wybierać - to lilie lubię najbardziej.Pozdrawiam.
Moja działka. 16:12, 02 lut 2014

Do góry
Bogusiu dziś tak na spokojnie pobuszowałam po twoim ogrodzie zafascynowały mnie piękne, wypasione hortensje, cudne lilie i wszystkie pstrokate
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:53, 02 lut 2014

Do góry
Miłego dnia chwilka spokoju u Ciebie, pewnie wszyscy obiad jedzą - smacznego , korzystam z ciszy i pozdrawiam serdecznie Piękne czerwone lilie widziałem wstecz, wrócę tam jeszcze ...
W cieniu - zacieniona 09:43, 02 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Lilie...nie wyobrażam sobie bez nich mojej Zacienionej.Najbardziej lubię białe...ale te pstrokate mają swój urok. [img
size=640x474]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/52/521746/original.JPG[/img]

Bajeczne jednak natury nic nie przebije tylko podziwiać lubie te azjatyckie bo kupisz 5 a za 2 lata masz 3 razy tyle ide dalej na spacer po Twoim ogrodzie pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 01 lut 2014

Do góry
Melduje dzisiaj u mnie termometr pokazał 10 stopni, śnieg znika w oczach i robi się błotko.
Z pod kołderki niestety ukazał się zły widok, 2 lilie i 3 czosnki wyszły na słonko... niestety.
Zamówiłem sobie liliowce i od razu bardziej poczułem wiosne z tego się nie wylecze, całkowicie zawirusowany jestm
Ogród cioci 20:02, 01 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują

Ja lilii jeszcze nie widziałam ale tulipany i żonkile wielkie A ten tydzień ma być ciepło to pewno jeszcze bardziej urosną Byle już wielkie mrozy nie przyszły
Ogród cioci 18:03, 01 lut 2014

Do góry
Krokusy a co tam, u mnie lilie postanowiły wychodzić z ziemi na szczęście tylko 2, czosnki im nie ustępują
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:49, 01 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawki Stipa tenuissima, Salvia nemorosa, żółte lilie, białe lilie, bladożółte krwawniki.
Nie rządkami ale jako łączka.

Plus bordowe niskie berberysy np. Bagatelle cięte w kule.

Dziękuję Danusiu. Dopytam tylko jeszcze, czy lawenda może zostać i czy krwawnik Terracota mógłby być, albo zamiast krwawnika rudbekia?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:45, 01 lut 2014

Do góry
Trawki Stipa tenuissima, Salvia nemorosa, żółte lilie, białe lilie, bladożółte krwawniki.
Nie rządkami ale jako łączka.

Plus bordowe niskie berberysy np. Bagatelle cięte w kule.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:22, 01 lut 2014

Do góry
Witajcie! Chciałam prosić o radę odnośnie tej rabaty. To jest południowa ściana, cały dzień w słońcu. Co najlepiej pasowałoby do tych róż? Posadziłam brzegiem lawendę, pomiędzy lawendą są tulipany. Między różami rosną lilie w odcieniach żótło - pomarańczowych. Nie wiem czy nie za wiele? Czy ta kolorystyka może być? Na drabince posadziłam jesienią powojnik Polish Spirit. Rabata ma długość ok.8 m i szerokość 1,5 m. Z góry dziękuję za sugestie

Tak wygląda teraz tzn. zanim spadł śnieg.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:49, 01 lut 2014

Do góry
Ojejku, jaki ruch u mnie, aż gorąco się robi. Pozdrawiam Was, wszystko poczytałam, na pytania odpowiadam

Agnieszko - drzewa w donicach to ryzyko, zmarzną jak duże mrozy u Ciebie zimą, trzeba do garażu chować

- Irenko - piwonie to od razu mi przychodzi do głowy róże, ale też bodziszki, kosaćce syberyjskie i brodate, delikatne trawy np. Stipa, maki oraz rośliny cebulowe np. żonkile, późne tulipany i lilie.

Mam na myśli peonie bylinowe, bo jeśli krzewiste to napisz, pomyślę

Pola - zaskoczyłaś mnie normalnie

Aniu, Ana, Bogusław, Zawitka, Sebka też widziałam - witam mroźnie niestety

Nosa dzisiaj nie wystawiam z domu. Antena mi nawaliła Pan naprawił, ale nie całkiem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 01 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tu musiałam znaleźć dłuższą chwilkę na odpowiedź..
Lubię cebulowe, nie tylko tulipany, bo one oznaczają wiosnę na którą czekamy dłuuuugo... nawet bym powiedziała, że za długo
Miłości kwiatowe raczej się nie zmieniają, ale co do niektórych miłości .. przeżywam wielkie rozczarowanie i sie odkochuję, a zakochuję w innych. Od początku kocham wrzosy, lilie, liliowce, wiosenne cebulowe, lilaki i piwonie. Po drodze zakochałam się w trawach i hortensjach, różanecznikach i azaliach Powoli przekonuję sie do róż.. a róże to kolor różowy... chociaż zawsze mi sie kojarzyły z kolorem czerwonym. Ulubione moje kolory kiedyś to czerwony, żółty i niebieski..... różowy mnie drażnił..by nie powiedzieć kolor... hmmm lalki Barbie i wycyckanych panienek... w stylu "legalna blondynka". Zero różowych rzeczy.... bo róż sie kojarzył z kolorem majtek.. brudny różowy majtkowy.. bleee. I tu nastąpiła zmiana, bo zaczęłam doceniać piękno tego koloru w ogrodzie.... byle to był róż majtkowy.
W ogrodzo trudno jest uniknąć tego koloru... a połączanie ulubionego żółtego z różowym do tej pory powoduje szczękościsk... ale nie mam szans bez wyrzucania wielu rośłin zlikwidować tego połączenia.. wiec sie przyzwyczajam.. jak nie miłość... to niech będzie przyjaźń.

Co do tego różu, to ja ciągle jeszcze w roślinach wolę jasny, rozbielony i subtelny. Taki nawet z żółtym jakoś można zestawić. No chyba że ten mocny róż to kolor starej odmiany róży, o tak, wtedy bardzo mi się podoba.
Z tego co napisałaś wywnioskowałam, że będziesz sadzić róże, mam rację?

Miało być inaczej 09:26, 01 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Witaj Agnieszko, po przerwie.
Lilie i grzybki fajne, nawet trawa przy nich w ciapki. Pozdrawiam.

Tam gdzie rosną grzybki zostawialiśmy trochę bardziej naturalne warunki, bo na wypielęgnowanym trawniku to maczej by nie rosły Tak jak pisałam w tym roku zamierzam zmienić ten kawałek ogrodu

Ogród z łezką 20:01, 31 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu ja tez już tęsknię do wiosny Ale dzisiaj już prawie była Miłego weekendu

Rano jeszcze chłodno było...ale jak wracałam z pracy... wiosna...a ja w futrze...dobrze, że blisko mam, bo by mi po plecach pot spływał
Ja bardzo silną wolę ćwiczę Oglądam sobie różności w sklepach internetowych (lilie mnie przede wszystkim kuszą...i orliki) i nie zamawiam!!! Czekam na sezon...nie pamiętam gdzie coś mogę posadzić...muszę poznaczyć...
Moja działka. 17:56, 31 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I jeszcze lilie które lubię najbardziej

Bogusiu cudne te lilie a kropeczki jak piegi na opalonej dziewczęcej buzi
W cieniu - zacieniona 15:49, 31 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Ja też jesienią dosadziłam,ale one szybko znikają a ja potem coś kope i często padają ofiarą mojej kopaczki
Zapisałam do zeszytu te lilie jak będzie więcej to podziele się z tobą bo nie pamiętam ile ich mam,a nasionka mogę też ci posłać
Już się cieszę...to taki sentyment z dzieciństwa...
iryski wsadziłam pod krzak azalii i w runiankę...tam na pewno będą bezpieczne.
W cieniu - zacieniona 15:42, 31 sty 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Następne w kolejce ustawiają sią drobne irysy.
Na pierwszym planie Blue Magic...za nim Purple Gem.
Jesienią dosadziłam więcej...do towarzystwa dostała je runianka.Myślę,ze dobrze będzie im razem.

Ja też jesienią dosadziłam,ale one szybko znikają a ja potem coś kope i często padają ofiarą mojej kopaczki
Zapisałam do zeszytu te lilie jak będzie więcej to podziele się z tobą bo nie pamiętam ile ich mam,a nasionka mogę też ci posłać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies