Oj tak, tak bardzo energetyczny ten hibiskus w swojej żywej czerwieni.
Dokładnie nie liczyłam ile to dni upływa od przycięcia do kwietnia ponownego floksów.
Może tydzień może więcej.
Wiem że to na e forum malarskie ale kilka moich obrazów wam pokażę z mojego ostatniego pleneru.
Namalwałam portret pani wójt i poszedł w jej ręce
Te już dostały ramki będą zaprezentowane na zbiorowej wystawie 6'wrzesnia w moim mieście.
Pochwalę się jeszcze, że wśród samosiejek kosmosów pojawił mi się rodzynek cupcakes i to w dodatku różowy
Miałam w zeszłym roku białe, ale takiej siewki się nie spodziewałam.
Jeśli komuś by się przydała to mam sadzonki szałwii omszonej, takiej, którą siałam sama z nasion. Bardzo ładne krzaczki i obficie kwitnie, ale bardzo się sieje
Dziś dla odreagowania i nabrania sił pojechaliśmy do Muzeum Narodowego na Gruzińską wystawę "Złote Runo" Było pięknie zdjęć mam sporo. zaraza pokażę. Potem był pyszny obiadek u przyszłych teściów syna i świetna zabawa rzutkami. Nie wiedziałam, ze mam takie oko. Grałam może drugi raz w życiu
Wszystkich nie pokażę bo to forum ogrodnicze, ale najładniejsze moim zdaniem dla tych co chcieliby zobaczyć, a mają za daleko. Robią wrażenie eksponaty sprzed tyłu tysiącleci p.n.e tak misternie wykonane i z taką precyzją bez użycia technologii
Ta rabata jest dla roślin lubiących bardziej suche stanowiska, więc dokładany tam był piach dla rozluźnienia mojej gliny. Trochę na wierzchu jeszcze zostało przypadkiem.
Już niewiele do sadzenia zostało. Brakuje kocimiętek, jeżówek, szałwii (jak uda mi się je rozmnożyć z innych miejsc). Wtedy ściągniemy matę i wyściółkujemy skoszoną trawą.
P.S. Mam pytanko odnoście siatki cieniującej na płot. Teraz na czasie testowania wybrałbyś ponownie tą samą 62% czy 90%?
Możesz wysiewać w domu, albo leniwie prosto do gruntu. Nic trudnego Tylko przed ślimakami trzeba chronić.
Ja od zeszłego roku cieszę się z obecności kosmosów siarkowych w ogrodzie. Wszelkie bzyki zresztą też