Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 19:01, 29 wrz 2025

Kasiu bardzo dziękuję za wyczerpująca informacje.
Podoba mi się i może sobie zamówię.
Teraz mam zagwostke napaliłam się jeszcze na roze np. Bailando czy w trawy. Jeszcze przemyśle.
W tym roku zawiodłam się na Bonice. Bardzo marne drugie kwitnienie. Czy to nie moja wina za nisko je przycielam i ledwo dusza.
Więc takie to moje dylematy.
ElzbietaFranka 19:03, 29 wrz 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też mam sadzenie jeszcze przed sobą, ale na razie się nie da sucho znowu potwornie. Podlewać musze rośliny, których nawet w najgorsze upały od 10 lat nie podlewałam bo sobie radziły teraz schną i więdną Kolorów masz jeszcze sporo. Brachytrichy kwitną, nawet nie wiem jak u mnie czy też, o ile nie uschły....

Susza okropna. No dzisiaj chmury tarzają się prawie nad ziemią a tu mżawka co jakiś czas pada.
Gdzie ten deszcz.
pestka56 21:38, 29 wrz 2025

Elu, daj Bonice czas. Rok ciężki. Różom cięcie nie szkodzi, nawet mocne.
mirkaka 10:52, 30 wrz 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Carla Kurtis

Przepiękna, to chryzantema?
Aster też wspaniale kwitnie Oba są niskie?

U nas też już susza, mam pełne zbiorniki deszczówki, idę właśnie podlewać, trzeba je opróznić przed zimą
ewsyg 12:22, 30 wrz 2025

Elu, piszesz, że u Ciebie susza, ale na zdjęciach tego nie widać. Jestem zaskoczona ilością kwiatów na różach. U mnie tylko pojedyncze kwiaty. Miałam kiedyś Bonikę ale bardzo chorowała. Mam cztery krzaczki Baillando, przyznam, że w tym roku dały popis. Również podobają mi się judaszowiec i zapewne kiedyś się skusze. Póki co kupiłam dęba. Byliśmy z mężem w ogrodach Państwa Kapias, potem w ich centrum ogrodniczym i ten dąb, to była miłość od pierwszego wejrzenia.