Te pojemniki betonowe usuń, są bardzo brzydkie i niemodne. Zaśmiecają wizualnie ten ogród, dają poczucie, że żyjemy w PRL-u (nie obraź się ale muszę być szczera, jeśli się już wypowiadam)
Stożki są zbyt regularnie, regularnie zrób drzewa kuliste,zniwelują ogrodzenie i dadzą zieleń nad płotem. Następnie na płot daj bluszcz, zniweluje brązowy kolor, który przytłacza.
Poszerz rabatę. Przeorganizuj stożki, pomiędzy nie daj trzmielinę (nieco wejdzie na płot i da fajne złociste refleksy pomiędzy zielenią bluszczu. Niskie - daj żurawki lub pomieszane z turzycami plus cebulowe pomiędzy (krokusy i tulipany).
Usuń te kosteczki, nie pasują zupełnie a falki dają rozgardiasz, oko biega tu i tam, o co chodzi pyta?
Gdybyś dała rysunek tej rabaty z góry, to można powalczyć z tymi stożkami i dodać jeszcze hortensje bukietowe, które będą się wychylały z tyłu stożków.
Kosmosy są kosmiczne na łące, wyrosły ponad miarę. A dzisiaj skubałam nasienniki i wytrzepywałam wysuszone nasiona mojej łąki, żeby ją nieco rozprzestrzenić
Ale mi się zeszło.
Nagietki uwielbiam- za zapach i użyteczność leczniczą.
Za cuda dziękuję, cuda się dzieją, ze mną i z ogrodem
Praktyki - możliwe.Dawaj.
Przybyłam z powodu dalii i astrów. Ten Calliope to chyba mam, pasuje z opisu. Dobrze że posadziłam z tyłu rabaty,bo wysoki jest. Też chętnie będę dosadzać astry.
Te najstarsze u mnie super rozrośnięte w dobrej glebie i pięknie poprzetykały się z sąsiadami Te świeżo sadzone - wyjątkowo obficie wyglądają. Kocham astry i jesień
Dzisiaj sadziłam astry i floksy 'Narwiański Wir' (blady róż). Uwierzycie? Pachną jak maciejka, prawie, ale pięknie pachną. Jak je wiozłam to pachniało w samochodzie
Znakomity kierunek, popieram. Ja poszłam w astry już trzy lata temu, idę dalej i dlatego polubiłam jesień i nauczyłam się nią cieszyć. A i latem dodają niebieskości rabatom.
mam taki problem, że prawie wszystkie wielkie topiary, które ważą koło tony, nie mają jeszcze docelowego miejsca. Gdybym wsadziła do ziemi, a potem przesadzała, musiałabym HDS wynajmować.
A tak, podważę, i wiozę avantem. Na razie powoli zagospodarowałam kilka stożków - już rosną w gruncie. Powoli wysadzamy drzewa.