Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 10:42, 23 kwi 2021

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:37, 23 kwi 2021

Do góry
Madziu wilkowa, tu ten nasz foliaczek DIY

Straszny brzydalek ale stoi na działce za ogrodem i w sezonie za bardzo nie rzuca się w oczy. Kiedys na pewno postawię ładną szklarnię ale kasa...
Ostnica - Stipa 10:24, 23 kwi 2021

Do góry
Stan na dzień dzisiejszy. Wkrótce wypadałoby wsadzić już do gruntu, tylko kiedy, pogoda taka kapryśna a nie mam czasu ich hartować. Na rabacie przycięte, choć było mi ich szkoda bo ładne i zielone były po zimie.
Ogród z koroną w tle 10:22, 23 kwi 2021

Do góry
rabata dziś... i co tu rośnie
Koło szarego kominka - perukowiec, przed nim o tyłu - cisy, miskanty, potem mix tulipanowy, hortki Limelight, jeżówka Candy, płotek buxów a pomiędzy Sesleria jesienna. Rośnie też czosnek główkowanty.

dalej są 4 tawułku gold flame, a w nich bez lilak, tło robią już graby szpalerowe, dalej jest trzmielina oskrzydlowa a wokół kulki Danica, a przed nimi pas Red Baron i rozplenica Little Bunny. A teraz rosną tulipany Exotic emperior (muszę mieć ich więcej za rok Póżniej rośnie śmiałek darniowy (te kepki małe) którego porozsadzałam żeby było go więcej a przed nim sesleria jesienna aby zdobiła cisy limonkowym kolorem

część z trawami zamykaja dwa cisy Anna z których będę robić kulki... posadziłam 4 po dwóch stronach tej rabaty (troszkę tego nie widać) a pomiędzy rośnie hakonechloa Aurea (a teraz pomiezy tulipanki).... no i tak się to teraz przedstawia... Dużo tego.. czuję, że za dużo...
Sezon 2017 u Hanusi 10:19, 23 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Ciekawe jakie teraz hasełka w sieci? Nie jestem w temacie.

Haniu takich fotek jeszcze tysiące chcę oglądać

Ta fotografia oddaje całą Ciebie, brawo dla fotografa.. świetnie Cię uchwycił

A współczesnych haseł lepiej nie znać. Dla zdrowia psychicznego.. i zależy która stonkę czytasz.. bo albo ****** albo inne farmazony. Co jedne to głupsze.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:53, 23 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przyszły zapakowane idealniew nienaruszonym stanie

A co to?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:51, 23 kwi 2021

Do góry

Piękny!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:51, 23 kwi 2021

Do góry
Przyszły zapakowane idealniew nienaruszonym stanie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:50, 23 kwi 2021

Do góry

kukułcze jajko na ziemi pod krzewem...

ciekawe
Ogród z zegarem 09:39, 23 kwi 2021

Do góry
A oto dowód

(Ja przy „stole”, po lewej moja siostra )

Sezon 2017 u Hanusi 09:32, 23 kwi 2021

Do góry
Basiu, już nawet nie liczę tych tysięcy. Ale za życzenia dziękuję. bez O. byłabym juz starym zgredem.

Irenko. za 5 dni szczepienie. też Pfizerem.

Zbyszku, dziękuję za odwiedziny. Dobrze czasami wspomnieć młode lata.

Pogodnego nieba
W ogródku Martki 09:31, 23 kwi 2021

Do góry
Wiola, u siebie też wyraźnie obserwuję odchyły od początkowych założeń, lekko mnie to niepokoi

Iwona, wstawiaj duuużo nowych zdjęć do wizytówki, bo masz tak piękne miejsca, że aż korci, żeby tam pozaglądać częściej i o różnych porach roku

Iwona i Mary, Watanabe trafiła na listę "do rozważenia" i miałabym dla niej miejsce. Piękna.

Sylwia, kilkanaście worków tego siana... tego jeszcze nie było, siano z Mazowsza do Małopolski nawet gdybym jechała w górki, to bym Ci przywiozła kilka , bo szalona jestem, ale teraz nici z wypadów...

Mary, trawnik masz przepiękny Hakone Albostriata zauroczyły mnie, dziękuję za zdjęcia u Ciebie, masz tych hakone trochę i piękne

Johanka, potrzebuję 6 sztuk BKaze, masz namiary? W ogóle dramat i nie wiem, gdzie kupić, chcę już sadzić, a tu wszędzie piszą że w produkcji, u mnie rabaty rozgrzebane i pilnie pragną traw! zrobię w przyszłym tygodniu objazd pd.-mazowieckich szkółek.

Johanka, TYLKO zielona Hakonechloa pod graby/cisy. Obejrzałam jeszcze u Ursy i już ostatecznie potwierdziły się moje wizje, tak, zielona! Dziękuję za te sugestie!

Mary, dziękuję Ci za te bezcenne wskazówki, u Ciebie na wątku gdzieś mi przemknęło to img, ale nie czaiłam jeszcze o co chodzi Admin forum to by się mógł trochę przyłożyć do poprawienia wyszukiwarki żeby te opcje były łatwo dostępne dla wszystkich a nie dla wtajemniczonych ale moje życzenia jakoś nie zostały wzięte pod uwagę...

NO I DZIEWCZYNY I CHŁOPAKI! KOPIE SIĘ DUŻO!!!! Zrobiona rabata z hortensjami 11 szt. Limelight, wsadzone graby i cisy pod nimi, z pomocą przybyła moja siostra i LEDWO za nią nadążałam, przez 1,5 dnia posadzić 24 cisy, 6 grabów i 13 hortensji z dołami potężnymi na wszystko, PLUS zdarcie darni .... nie wierzę własnym oczom! Fotki wstawię w weekend, dziś praca i chwila oddechu od szpadla

Dobrego dnia wszystkim!
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:21, 23 kwi 2021

Do góry
JoannA napisał(a)

Przepraszam... skąd donice grafitowe? ))
Teraz ceny oszalały i jak je widzę, to przecieram oczy ze zdumienia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:09, 23 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Wszędzie piszą o UFO a ono u Ciebie w ogrodzie wylądowało. Aby zachować kosmiczny charakter i konsekwencję na bocznym konarze nie robiłabym kulek tylko fragment pierścienia ciętego górą na płasko.
Też cięłam swojego jałowca, ale górę ścięłam ze spadkiem (pod kątem ok 30 st) tak, że siedząc na leżaku widziałam elipsę. Nazwałam go fotel teściowej siebie mając na myśli .
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:43, 23 kwi 2021

Do góry
A takie kolosy wykopalismy pod warzywniakiem na jednej tylko rabacie

Ogród bez reguł 08:41, 23 kwi 2021

Do góry
Zaczęłam zbierać kwiaty do obsadzenia skrzynek. Dziwnym trafem co chwila natykam się na cudne pelargonie angielskie i nie ma zmiłuj, muszę brać
A ja wcale tak bardzo pelargonii nie kochałam

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:40, 23 kwi 2021

Do góry
Przylaszczki uwielbiam.Tylko baaaardzo powoli u mnie przyrastaja.Pogoda u nas sloneczna ale noca okolo 0 albo przymrozek a w dzien 10 stopni. Chlodno jak na koniec kwietnia.Moj maz zaczal budowac pierwsza podwyzszana rabate warzywna pierwszy fundament juz jest

Ogród bez reguł 08:30, 23 kwi 2021

Do góry
A na balkonie...

Magnolia Sweet Merlot jeszcze na przechowaniu. Kwiatów kilka, ale jakie

Słoneczny Ogród 08:28, 23 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Moje zakupy
Dwie magnolie zakup sprzed kilku dni Leonard messel i Rustica Rubra
Judaszowiec Avondale
Dereń pagodowy
Azalia japońska
Monarda
Jeżówka Milkschake
Serduszka okazała
Lawendy 5szt
Budka dla pełzacza (to ta trójkątna) i budka dla małych ptaków

Same fajne rośliny
Czyli judasze nowy, to i kwitnie już. dereń, zawsze mam na niego ochotę, jak coś wyleci, posadzę. Teraz klon i magnolia na liście u mnie, muszę u znajomego zamówić, aby mi dorodne okazy ściągnął.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies