Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Dragonka 14:52, 22 lip 2021

Magleska napisał(a)
Basia fajne zakupy

i pobrudz się trochę -też bym chciała zrobić sobie takie donice ,ale jakoś nie mogę się za nie zabrać
No to ja może spróbuję i Ci powiem czy warto Może po weekendzie wreszcie kupię cement i wiadra..
Dragonka 14:53, 22 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Widzę ciekawe zakupy, i jak zawsze u wszystkich ogrodników, problem z instalacją ich w ogrodszie. Powodzenia,
Oj tak Haniu, jak je postawiłam, tak stoją Z moim 'zdecydowaniem' i wyobraźnią ogrodową mogą tak postać bardzo długo!
Dragonka 14:55, 22 lip 2021

gogo napisał(a)
Basiu, bierz brzozę pendulę i to za taką cenę, mam i bardzo ją lubię, nie będzie gigantem i to pożyteczne drzewo.
Nie usuwaj Grażynko, niech mam choć na zdjęciu jakieś drzewo Fajna ta brzoza, wybiorę się po nią chyba jednak, drzewa mają w niższych cenach niż w pozostałych pobliskich. Może coś jeszcze wypatrzę- mieli klonika ale maluch 29 zl więc chyba też tanio, jak tak patrzę po cenach w innych. No ale gdzie ją tą pendulę posadzę, hmmmm
Dragonka 14:57, 22 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Fajne zakupy . Powojniki są na mojej przyszłorocznej liście zakupów .

Tez nie usuwaj, będę mieć juz dwa drzewa dzięki Wam hehe. Widzę, widzę miłorzęba! Fajne są, tylko jak będzie jak urośnie?Że czupryna ogromna a kijek malusi? Ale z drugiej strony one podobno wolno rosną? Powojniki nadal u mnie w doniczkach...
Dragonka 14:59, 22 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)

A co do powojników... chyba bym powkręcała takie haczyki w beton i tak jak było sugerowane jakieś żyłki - sznurki mogą się rozlecieć z czasem. Inna sprawa - są takie kratki, które bys mogła zastosować

Oj to obok cementu do donic trzeba będzie i kratkę dorzucić Kurczę, muszę się nauczyć wiercić w betonie..eM mi nie będzie chciał pomóc 'popsuć' płotu
Dragonka 15:01, 22 lip 2021

basia3012 napisał(a)
Basiu, na powojniki można postawić przy betonowym ogrodzeniu przęsło ogrodzeniowe z prętów, takie zwykłe z OBI, kiedyś były za około chyba 70 zł. Ja mam takie. Powojniki będą się owijały ogonkami liściowymi dookoła tych cienkich prętów. Można jakoś je przywiązać na górze aby wichura nie przewróciła.
Dereń jadalny jest ładnym drzewkiem, nie śmieci, owoce zjadają ptaki lub robi się nalewkę.
Kupiłaś piękne derenie, bardzo dobra cena za takie duże okazy. gratulacje.

Basiu, dzięki za podpowiedź Już poszperałam u Ciebie, widzę tą kratkę, może i bym dała radę coś takiego zmontować.
Muszę zwrócić uwagę przy wizycie w szkółce na tego derenia, nigdy nie widziałam na 'żywo".
Dragonka 15:10, 22 lip 2021

Moje drogie, kto mi pomoże zidentyfikować być może sałatę? Posiałam jako rzymską, wyszło coś nie przypominającego sałatę rzymską znaną mi ze sklepu.. czy to ona? Na chwaściki nie patrzymy

Kasia_CS 15:22, 22 lip 2021

Pierwsza moja myśl, że to rzymska, zanim przeczytałam do końca czyli to raczej ona
Dragonka 15:28, 22 lip 2021

No popróbowałam jak się nie odezwę do jutra to znaczy,że trucizna to była Smakuje jak sałata, ale ja rzymską jem tylko z patelni już podduszoną zawsze, więc powiem po teście nr 2
Dragonka 16:01, 22 lip 2021

Miałam dzisiaj taką smutną sytuację wracając z pracy. Stałam na krzyżówce czekając na ostatnzmianę świateł, już przy wyjeździe z miasta. I nagle obok słyszę rżenie. Normalnie rżenie konia, ale takie...no pomyślicie, że sama kopnięta jestem, ale takie przerażone. Patrzę- dwa pasy dalej, równo ze mną ciężarówka i on patrzy przez te kratki, rzuca łbem i rży.. Pytam się, Koniu, gdzie jedziesz? A on tak patrzył tymi pięknymi mądrymi ślepiami.. że aż się poryczałam. Oby nie jechał tam, gdzie myślę..