Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Wzgórze chaosu 20:33, 10 mar 2019

Do góry
Iwonka juz rozpisalam trawy 2ch nazw nie znam zobacz u mnie.
Ptasi gaj 20:26, 10 mar 2019

Do góry
Kalina sztywnolistna

Odstukac bardzo ładnie przezimowały juki w zeszłym roku u mnie nie kwitły ani jedna może w tym roku dadzą popis.

A to dzisiaj zrobiona fotka ławicy już chcą jeść m, ale się wstrzymuje. Widziałam również dzisiaj żabkę jak wychodziła z ziemi i znowu się zagrzebska. Myślałam, że to mysz ale nie żabka.
Jaki wniosek widocznie jeszcze jest chłodno dla niej.

Ptasi gaj 20:15, 10 mar 2019

Do góry
Iwonka jeszcze druga fotka ta niska żółta roślina to tawuła gold flamenco

Dzisiaj znowu wiało i nie było pracy.
Kilka fotek zrobiłam moich tulipanów

Róże mają spore paczki

Cisy

Ptasi gaj 19:23, 10 mar 2019

Do góry

Więc od lewej nad rozplenica miski chiński melopartus wszystko na to wskazuje ma bordowe miotełki później brązowieją i wybielają sie.
Na jego tle z tyłu na dużej focie nie widać miskant Memory ten z białym pióropuszem na focie ponizej

Obok rośnie proso którego się pozbędę bo łamliwe pod wpływem deszczu, burzy.
Następnie rośnie w środku trawa afrykańska jestem z niej zadowolona pięknie się przebarwia jesienią.
Na poniższej focie powyżej hortensji

Ostatnie najwyższa nie wiem jak się nazywa pierwsza z moich traw jest olbrzymia ok 2,5 m wysokości rozsadzona i w tym roku znowu muszę ją trochę oberwać w korzeniu.
Na samym końcu przepiękna trawa ok 1 m wysokości wcześnie kwitnie bardzo ładnie się przebarwia.

Tak się przebarwia

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:12, 10 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.

Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.

Milus milego sadzenia

Ja w necie już nic nie kupuję, ten etap mam za sobą, plus ten etap kupowania wszystkiego, minimalnie coś kupię, całe szczęście dorosłam ogrodowo.
Kanny mini w katalogu oglądałam, ale w końcu się nie skusiłam, znowu kopanie i przechowywanie, ale tę 1 sztukę to sezonowo potraktuję, nie będę jej chować. Róż żadnych już nie chcę, cała podrapana łażę, a Klondyke kupuj, cudo buziaki Ela
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:09, 10 mar 2019

Do góry
Przegladam twoj watek pedzisz, ze nie nadazam. Natrafilam na ptaszki pokaze jak tyllko zrobie fotki tzn po niedzieli. Sa w. Pudeleczkach i trzeba wyciagnac i sfocic.

To czekam na ptaszki
Ptasi gaj 09:30, 10 mar 2019

Do góry

No i to jest rabata trawiasta Przepiękna!!! Wiesz, że będę moją robić, podpowiedz Elu co na niej rośnie? Widzę rozplenicę Hameln i miskanty ale jakie?

I ta też super Żywopłot idealny, świerki mają dużo miejsca, berberysy robią świetne bordowe plamy. Kulki na pniu wprowadzają znów nieco ładu. To lubię A na samym froncie tej rabaty co rośnie?
Wzgórze chaosu 09:14, 10 mar 2019

Do góry
Witam Iwona

Chyba nigdy nie byłam u ciebie masz dużo iglaków już takie bardzo dorosłe.
Na fotkach widzę piękna sosnę kulkowata czy to limba? A może czarna strzyżona.

Świerki konika - lubią je bardzo przędziorki zeszły rok bardzo suchy więc miały idealne środowisko boją się wody jak diabeł .... Więc koniki trzeba przynajmniej raz w tygodniu podlewać opryskując je tzn dać im dobry prysznic.

Ten świerk obok sosny prawdopodobnie też na nim żerują. Jakbyś mogła ooryskaj go teraz promanalem aby zatrzymać wszelkie robactwo. Przeczytaj o tym promanalem możesz też opryskać inne iglaki.

Trawy jak bym nie powiązała to bym tak miała na całym ogrodzie po tym wietrze który obecnie wieje.

Ogród to wieczne przeróbki mój ma ok 10 lat i tez wycinam przecinam wysadzania wsadzam i tak wkoło.

Pizdrawiam
Wzgórze chaosu 08:49, 10 mar 2019

Do góry
Witam Iwona

Chyba nigdy nie byłam u ciebie masz dużo iglaków już takie bardzo dorosłe.
Na fotkach widzę piękna sosnę kulkowata czy to limba? A może czarna strzyżona.

Świerki konika - lubią je bardzo przędziorki zeszły rok bardzo suchy więc miały idealne środowisko boją się wody jak diabeł .... Więc koniki trzeba przynajmniej raz w tygodniu podlewać opryskując je tzn dać im dobry prysznic.

Ten świerk obok sosny prawdopodobnie też na nim żerują. Jakbyś mogła ooryskaj go teraz promanalem aby zatrzymać wszelkie robactwo. Przeczytaj o tym promanalem możesz też opryskać inne iglaki.

Trawy jak bym nie powiązała to bym tak miała na całym ogrodzie po tym wietrze który obecnie wieje.

Ogród to wieczne przeróbki mój ma ok 10 lat i tez wycinam przecinam wysadzania wsadzam i tak wkoło.

Pizdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 08:30, 10 mar 2019

Do góry
Witam Danusiu

U nas też wieje teraz chmury ciężkie na przemian ze słońcem wczoraj ulewy ale deszcze też potrzebne bo sucho. U nas nie było dużo śniegu.
Tylko trawy ścięłam wiatr rozrzuca wszystko po ogrodzie.
Dzisiaj też pewnie prac nie będzie a tyle roboty trudno zostanie na później.

Smog rozwiany to dobrze jest czym oddychać.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:36, 09 mar 2019

Do góry
Tak jak pisałam przechodziły burze lało jak z cebra wszędzie kałuże ogromniaste. Woda nie nadąża spływać. Deszcz potrzebny bo już było bardzo sucho. Trochę ta aura pokrzyżowała plany na dzień dzisiejszy ale deszcz też potrzebny ważniejszy od wszelkich innych prac

Ale świetna, fotogenicznie aura!
Deszcz rzeczywiście bardzo potrzebny. U mnie po zimie do wczoraj była susza.
W innych rejonach Polski zimą był śnieg, a u nas spadł dwa razy i w dodatku tyle, co kot napłakał. W najbliższych dniach mają być u nas spore opady deszczu. Fajnie!

Kwiaty we włosach 21:31, 09 mar 2019

Do góry
Goniu dzisiaj to byl okropny dzien u mnie gradu nie bylo ale lalo dobrze ciesze sie, ze podlalo bo juz bylo bardzo sucho. Trzeba by bylo podlewac bo tuje duzo a pod korzeniem popiol.

Roboty sie odsunely w czasie troche szkoda.
Goniu co to za krzaczek na zolto kwitnacy to nie jest forsycja boma wiecej platkow w kwiatku.

Goniu jeszcze odnosnie traw musisz poczekac niech wypuszcze czupryny chociaz kilka centymetrow.
Tez musze rozsadzic to chyba najgorsza robota bo z siekiera.
Ogród z uśmiechem 19:48, 09 mar 2019

Do góry
Witam Jolu

Dzięki, że byłaś u mnie. U mnie te chmury przeszły obok, ale lało bardzo. Jadąc z powrotem od strony Zalesia w stronę Wawy to widać było jak musiało lać wody wszędzie od groma.
Mam działkę w polu więc tam szybko chmury przechodza, ale były błyski.

Właśnie nad Piasecznego u Aurelii lało bo tam najwiecej wody.

Pozdrawiam

Deszcz jest teraz potrzebny, oby tylko nie w nadmiarze ale grad? To mi się zupełnie nie podoba
Mój ogrodowy pamiętnik 19:35, 09 mar 2019

Do góry
Dzisiaj wichury i darmowe lanie wszedzie,. Do południa była ładna słoneczna pogoda potem się wszystko skiepscilo.
Trudno dzień stracony w pracach, ale co się odwlevze to nie uciecze.
Takie plany i guzik.
Najgorszy ten wiatr głowę urywa w oczach pełno piachu.
Czekam jutra.

Pozdrawiam Agata

Pozdrawiam Elu .
Cały rok się wkurzam bo często w tygodniu piękna pogoda a jak przyjdzie sobota to plany idą w łeb. Chcąc nie chcąc bierzemy urlop bo nic by człowiek nie zrobił. Pocieszające że dni coraz dłuższe to przynajmniej w tygodniu chociaż na chwilę można skoczyć do ogrodu.
Mój ogrodowy pamiętnik 19:27, 09 mar 2019

Do góry
Dzisiaj wichury i darmowe lanie wszedzie,. Do południa była ładna słoneczna pogoda potem się wszystko skiepscilo.
Trudno dzień stracony w pracach, ale co się odwlevze to nie uciecze.
Takie plany i guzik.
Najgorszy ten wiatr głowę urywa w oczach pełno piachu.
Czekam jutra.

Pozdrawiam Agata
Ogród z uśmiechem 19:17, 09 mar 2019

Do góry
Witam Jolu

Dzięki, że byłaś u mnie. U mnie te chmury przeszły obok, ale lało bardzo. Jadąc z powrotem od strony Zalesia w stronę Wawy to widać było jak musiało lać wody wszędzie od groma.
Mam działkę w polu więc tam szybko chmury przechodza, ale były błyski.

Właśnie nad Piasecznego u Aurelii lało bo tam najwiecej wody.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 19:03, 09 mar 2019

Do góry
Gosiu czytam o stipie to nic że ziemia ciężka. Sądzę na podwyższeniach wystarczy, że 10 cm wyżej posadzona a do dołka dodaj żwiru. Stipa musi mieć sucho w korzeniach aby woda nie zalegała i to wszystko

Też mam ich sporo w zeszłym roku nie kwitły i czekam co będzie w tym roku.
Jeszcze jej nie tnę bo tak Toszka radziła aby się nie spieszyć bo u nas klimat chimeryczny. Można ciąć lub wyczesywać.

Dobrze, że pojechałaś w zeszłym tygodniu bo dzisiaj nie dalo rady nic zrobić wszędzie wiatr i leje. Ja w poprzednia sobotę też dużo zrobiłam.
Oj żeby znowu nie było tak jak w zeszłym roku nagle lato się zrobiło i nie można się było wyrobić.

Jak ty się rozpoznaje szczególnie w tym gąszczu roślin.

Powodzenia i pozdrawiam
Ptasi gaj 18:46, 09 mar 2019

Do góry
Tak jak pisałam przechodziły burze lało jak z cebra wszędzie kałuże ogromniaste. Woda nie nadąża spływać. Deszcz potrzebny bo już było bardzo sucho. Trochę ta aura pokrzyżowała plany na dzień dzisiejszy ale deszcz też potrzebny ważniejszy od wszelkich innych prac

Ptasi gaj 17:14, 09 mar 2019

Do góry

Wiola powinno się wykopywać tulipany jak liście uschną, ale robiłam to tylko raz potem zaniechałam. Wykopują aby odpoczęły od ziemi przynajmniej przez 2 m-ce i trzeba je oczyścić z cebulek przybyszowy nowych małych które nawiazaly. Po ten przestałam wyciągać i niektóre pojedyncze kwitną do tej pory.
Poczekaj może zakwitną to, że teraz zielone to nie świadczy o tym, że nie będą kwitły. Po okwitnieciu o wyschnięciu liści ok 6 tygodni to trwa to wyciągni. I te dorodne wybierz. Resztę zostaw wysiej gdzieś aby dorastały jesienią lub wyrzuc.

Dziękuję wszystko już wiem
Ptasi gaj 16:36, 09 mar 2019

Do góry
U nas nawałnica za nawałnica przechodzi.

Tujami marywa w każdą stronę

Ryb po zimie duże stado

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies