Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Między polem, a lasem. 13:13, 19 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wczoraj nie dokończyłam wpisu. Na tym wąskim zwirowym okręgu posadzi rozplenice japońskie. Posadzić też drzewa co druga kępe rozplenicy mogą być
miłorzeby, dęby wąskie dadzą trochę cienia na trawnik.

Hm.... O tym nie pomyślałam, tzn o drzewach, bo rozplenica przeszłą mi przez myśl. Musze z tym "pochodzić".
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:37, 19 gru 2018

Do góry

Milus wszystkie tuje w tym roku sypia tak maja od czasu do czasu. Suchy rok i zrzucaja igliwie. U mnie tez sie bardzo przerzedzily, ale wszystko odrosnie.

Odnosnie wzrostu jezeli maja 8 m przycielabym 2 m jak przycinke dobrze zniosa w przyszltm roku znowu 2 m. Albo ciachac od razu 4 m. Trzeba je tez po bokach skrocic aby zgestnialy.

Moje byly wysokie ok 5 metrow i w zeszlym roku przyciela i ladnie odbily przycinam tez boki.
Wzrostu trzeba pilnowac przynajmniej raz na 2 latactrzeba ciachac.

Poza tym wspominki ladne. Tez mam co wspominac, ale nie mam specjalnie czasu aby szperac w komputerze.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję Elu
Każdy z nas ma mnóstwo zmian i co wspominać i to jest piękne, pozdrawki
Ptasi gaj 22:29, 18 gru 2018

Do góry
Oczywiście że wypuści nowy nawet i kilka może wypouscic. Też tneci odrosły. W przyszłym roku tne znowu.
Kiedyś mało kto obcinał iglaki a teraz tną wszyscy kto tylko chce.
Między polem, a lasem. 22:13, 18 gru 2018

Do góry
Wczoraj nie dokończyłam wpisu. Na tym wąskim zwirowym okręgu posadzi rozplenice japońskie. Posadzić też drzewa co druga kępe rozplenicy mogą być
miłorzeby, dęby wąskie dadzą trochę cienia na trawnik.
Mój ogrodowy pamiętnik 23:25, 17 gru 2018

Do góry
Witaj Agata w naszym gronie.

Pokazuj co juz zrobilas. Kazdy mial balagan tylko kazdy inny. Jak budynek zbudowany na podwyzszeniu to taz zaleta. "ogrod z wilkiem"zobacz sobie jak ladnie wyglad obejscie.

A jeszcze jedno a skad jestes?

Jestem z Górnego Śląska . Miło mi bardzo, że zajrzałaś.
Między polem, a lasem. 22:07, 17 gru 2018

Do góry
Kasiu mam uwage co zauwazylam jak sadzisz co kolwiek w tym zwirze odslon troche zwir. Np masz posadzone trawy ktore nie beda sie mogly przebic przez ten zwir.

Teraz już odsłaniam po posadzeniu, przy starych też odgarnęłam.
Między polem, a lasem. 22:01, 17 gru 2018

Do góry
Kasiu mam uwage co zauwazylam jak sadzisz co kolwiek w tym zwirze odslon troche zwir. Np masz posadzone trawy ktore nie beda sie mogly przebic przez ten zwir.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:40, 17 gru 2018

Do góry

Justynabanknotynie odfruna, bo prezent w folie zapakowany
a tak wyglada z kasa

Iza pomysl ekstra. Jak mnie by sie taki prezent przydal.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:16, 17 gru 2018

Do góry
Witaj Agata w naszym gronie.

Pokazuj co juz zrobilas. Kazdy mial balagan tylko kazdy inny. Jak budynek zbudowany na podwyzszeniu to taz zaleta. "ogrod z wilkiem"zobacz sobie jak ladnie wyglad obejscie.

A jeszcze jedno a skad jestes?
Ptasi gaj 20:59, 17 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Elu Piękne zachody slonca
Jak tam twoja zima ,jest ??

U nas zima jest teraz 4 stopnie na minusie. Podobno odwilż nadchodzi.

Ptasi gaj 20:54, 17 gru 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, nie żal ci czasem, że nie patrzysz na swój piękny ogród bez przerwy, że opuszczasz go

Kasiu tak mam, że wyjeżdżam z pięknego miejsca i jadę w piękne miejsce. Z balkonu patrzę na Park a za płotem hasają sarny.
A to jedna z choinek

LeŚnicZaNka 20:51, 17 gru 2018

Do góry
Kasiu u nas w Wawie też się wszystko pięknie świeci. Teraz każde osiedle ma piękne iluminacje. Jak ktos chce przyozdobić dom, okno świerk jest dużo ozdob, ale jest dużo niedbaluchow nie przywiązujących wagi do przystrojenia czego kolwiek.
To tak samo jak z wywieszeniem flagi w różne święta, mają to gdzieś.

Pozdrawiam Kasiu zjeżdżasz na święta?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:48, 16 gru 2018

Do góry
O to nie zle napadalo w Sandomierskiem. Aby jeszcze mrozio przyszedl i moze sie Barbara sprawdzic.
No wlasnie z tym lepieniem ile trzeba miec samozaparcia, aby cos tak misternego zrobic. To juz nie dla mnie wole podziwiac.
Te stroiki tez bardzo piekne niebieski to moj kolor.

Oczywiscie, ze nie powtarzalna.

Dzialaj dalej Dorotko
W nocy temperatura spada poniżej zera, ale w dzień na pograniczu zera. W niebieskiej tonacji pierwszy raz robiłam stroik i spodobało mi się. W pokoju telewizyjnym ma stać choinka i tam ma królować czerwień. Przez kilka lat miałam ubraną choinkę w jasnych kolorach i białych lampkach. Już mi się to znudziło, będzie czerwień z dużą ilością złota.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:28, 16 gru 2018

Do góry
O to nie zle napadalo w Sandomierskiem. Aby jeszcze mrozio przyszedl i moze sie Barbara sprawdzic.
No wlasnie z tym lepieniem ile trzeba miec samozaparcia, aby cos tak misternego zrobic. To juz nie dla mnie wole podziwiac.
Te stroiki tez bardzo piekne niebieski to moj kolor.

Oczywiscie, ze nie powtarzalna.

Dzialaj dalej Dorotko
Ptasi gaj 21:21, 16 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
O jak pęknie w ogrodzie choinki ubrane, renifer biega, a ja w lesie. Nie mam dekoracji w ogródku.... na razie nie mam, mam nadzieję, że mi się w końcu zechce coś zrobić.

Dorotka tobie sie nie chce? I kto to mowi.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:20, 16 gru 2018

Do góry
Dorotko toż to arcydzieła. Coś pięknego. Rzeczywiście można się załamać po obejrzeniu takich cudeniek.
Jak byłam dzieckiem tak sobie wyobrażałam świat gdzieś tam gdzie mieszka św. Mikołaj.
Kiedyś dawno temu znajomy cukiernik też robił takie cudenka z piernika i codziennie chodziliśmy oglądać na wystawie szopke z piernika.
Przypomniałaś mi moje dziecięce lata. Dziękuję.

Pozdrawiamy
Dlaczego chcecie się załamywać skoro Wam się podoba moja piernikowa wioska?
Jakie to miłe, że urzeczywistniam czyjeś wyobrażenia o miejscu zamieszkania Mikołaja. Powtarzam zawsze, że ja taka niepoprawna marzycielka jestem i lubię takie bajkowe i romantyczne scenerie. No i tak sobie myślę, że ta moja dekoracja jest raczej niepowtarzalna, bo komu chciało by się robić szablony na domki, tyle dni lepić, lukrować i kombinować inne detale.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:44, 16 gru 2018

Do góry
Dorotko toż to arcydzieła. Coś pięknego. Rzeczywiście można się załamać po obejrzeniu takich cudeniek.
Jak byłam dzieckiem tak sobie wyobrażałam świat gdzieś tam gdzie mieszka św. Mikołaj.
Kiedyś dawno temu znajomy cukiernik też robił takie cudenka z piernika i codziennie chodziliśmy oglądać na wystawie szopke z piernika.
Przypomniałaś mi moje dziecięce lata. Dziękuję.

Pozdrawiamy
Ptasi gaj 18:31, 16 gru 2018

Do góry

Ptasi gaj 18:27, 16 gru 2018

Do góry
wieczorne Zimowe foty

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:12, 16 gru 2018

Do góry
Sylwia super foty piękny zachód.
Teraz najniżej słońce zachodząc przy chmurach takie efekty. Chmura to woda.

Dzisiaj było mleczno różowo, ale ja w domu i nie cyknęłam W Szmaragdowej te zachody słońca robią taki klimat, że się wracać nie chce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies