Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Gosialuk 01:05, 03 lis 2018

Danusiu dawno cię tu nie było, ale może zaglądasz. Mam problem. Posadziłam tej jesieni lilie tygrysie i dziś zobaczyłam, że wypuściły pędy z rozetką liści wysokie na 5-7 cm. Czy one w ogóle mają teraz szanse przezimować? Ewentualnie w jaki sposób je zabezpieczyć? Pomożesz?
Kindzia 09:28, 11 lis 2018

Danuśka...na urlopie od forum jesteś? Wracaj...nie bądź taka...
danuta_szwajcer 22:33, 09 mar 2019

No dokładnie urlop od forum jak zresztą i Kasia też ale "wiosna wiosna cieplejszy wieje wiatr" to i mnie tu z powrotem przywiało. W ogrodzie już działam, porządkuje, staram się codziennie chociaz 3 godzinki a wiatr głowę urywa chodz wówczas mogę oddychać dobrym powietrzem bez smogu Wczoraj wygrabiłam 5 godzin trawnik to dziś wichura zrobiła swoje i nawiała mi liści od sasiadów co nie czyszczą ogrodu Cieszy każdy kwiatuszek co zakwitnie i każdy kolor. Sa i ranniki, dużo krokusów i będą kolejne, forsycje już tuż tuż...

sylwia_slomc... 22:48, 09 mar 2019

Piękną kolorową wiosnę masz
marba 00:22, 10 mar 2019

Pozdrawiam wiosennie, Danusiu. Fajnie, że znów jesteś.
ElzbietaFranka 08:30, 10 mar 2019

Witam Danusiu

U nas też wieje teraz chmury ciężkie na przemian ze słońcem wczoraj ulewy ale deszcze też potrzebne bo sucho. U nas nie było dużo śniegu.
Tylko trawy ścięłam wiatr rozrzuca wszystko po ogrodzie.
Dzisiaj też pewnie prac nie będzie a tyle roboty trudno zostanie na później.

Smog rozwiany to dobrze jest czym oddychać.

Pozdrawiam
Gosialuk 09:48, 10 mar 2019

Cieszę się, że zaglądasz. Kolorową wiosną nas witasz. Te białe krokusy z rumieńcem śliczne. Nie widziałam jeszcze takich.
danuta_szwajcer 17:50, 12 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękną kolorową wiosnę masz

Już wszyscy tęsknimy za kolorami, chodz dziś rano znowu biało ale już nawet nie robiłam zdjęc Krokusy nawet w słoncu nie chcą się otwierać bo zimno.

danuta_szwajcer 17:56, 12 mar 2019

marba napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie, Danusiu. Fajnie, że znów jesteś.

Też się ciesze no i postaram się bywać częsciej chodz ciągle gonie czas a haha z wiekiem wszystko wolniej też idzie i nie wyrabiam a zajęć dużo, często też mam wnuki na parę dni, sama wiesz jak to jest Ogrodowo już działam chodz moje sprzątanie po wichurze znowu na nowo

danuta_szwajcer 18:02, 12 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusiu

U nas też wieje teraz chmury ciężkie na przemian ze słońcem wczoraj ulewy ale deszcze też potrzebne bo sucho. U nas nie było dużo śniegu.
Tylko trawy ścięłam wiatr rozrzuca wszystko po ogrodzie.
Dzisiaj też pewnie prac nie będzie a tyle roboty trudno zostanie na później.

Smog rozwiany to dobrze jest czym oddychać.

Pozdrawiam

U nas śniegu miałam dużo i z 6 tygodni chyba to dużo jak na ostatnie zimy, trawnik bardzo zle wygląda po tym śniegu, już wygrabiłam i posypałam nawozem przed deszczem się spieszyłam. Chodz pracowałam już od lutego te 3godz prawie codziennie, no to jeszcze dobre dwa tygodnie będzie pracy. Jak sie ciut ociepli to znowu mnie sprzątanie czeka bo po strasznej wichurze nawiało mi mi różności z okolicy.
Dziś rano było biało ale nie było mrozu, róże czas obcinać bo listki wypuszczają.