Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 15:25, 09 mar 2019

agla napisał(a)

Skąd ja to znam...

Gdzie nie wsadzić łopatę to brzęk .
Witam Cię ciepło .
Kasiolaaa 15:30, 09 mar 2019

kostka buszrem ? super to wyglada jakie roslinki beda wsadzone ?
Nowa12 15:31, 09 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)
Ładniutko,czyściutko u Ciebie zazdraszczam powiększona rabatka bardzo łdanie się prezentuje

ja się czaję na przycięcie traw..ale kurka wodna.. jak nie wichura.. to leje,chyba przyjdzie mi ciąć w deszczu ...już nawet zerkam na prognozę godzinową z nadzieją że w końcu przestanie padać

Też Asiu liczyłam na więcej osiągnięć ogrodowych dzisiaj. Specjalnie nic nie planowałam na tę sobotę. W deszczu już mi się zdarzało walczyć w ogrodzie .
Nowa12 15:35, 09 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Super podziałałaś dzisiaj
U mnie właśnie się pogoda popsuła i leje

A u mnie na razie nie leje. Może uda mi się jeszcze zmotywować drugą połowę do najprzyjemniejszej roboty na świecie .
Nowa12 15:42, 09 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
No to też działasz ostro, ciekawe jaka pogoda w poniedziałek będzie bo też mam prace zaplanowane

Chciałabym zrobić jak najwięcej zanim sezon się zacznie na dobre. Bo potem to mi się zjadą moje 3 zamówienia internetowe z roślinami. Czeka mnie też sporo przesadzania. A jeżdżenie po szkółkach też dużo czasu zabiera. Dobrze że w "wykopaliskach" w dużej części wyręcza mnie mąż.

Jak nie będzie padać to na pewno nadgonisz w poniedziałek.
Nowa12 15:54, 09 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
kostka buszrem ? super to wyglada jakie roslinki beda wsadzone ?

Kasiu na tym kawałku to bardziej poprzesuwam rośliny niż dosadzę. Dojdzie hortensja blueberry cheesecake którą przesadzę z innej części ogrodu, liliowce stella i niskie szałwie jako obwódka dla hortensji. Berberysy Goldalita wysunę na przód bo gniotą się przy krzewuszce. I może jeszcze jedną ketmię dam obok tej co już mam bo zrobi mi się tam miejsce a ja bardzo lubię te rośliny z uwagi na długie kwitnienie.
Ostateczna koncepcja jeszcze mi się krystalizuje .

A na dalszej części jeszcze nie zrobionej to oczywiście 2 róże posadzę, które zamówiłam. To co ty i ja lubimy najbardziej .
I chcę tam też lawendę z którą mi nie po drodze było do tej pory.
anbu 16:41, 09 mar 2019

A co w środku?
Nowa12 napisał(a)

Mieszkamy chyba na tym samym śląsku bo u nas też dziś wichura. Ale i tak na szczęście byliny udało mi się ściąć
Nowa12 17:45, 09 mar 2019

Na tym samym pięknym Górnym Aniu . My też podziałaliśmy. Deszczu i gradu jak gdzie indziej nie było.
Jeżeli chodzi o zawartość paczki to jestem miłośnikiem wszelkiego rodzaju lampek, światełek, lampionów, świeczek itp. itd. I od czasu do czasu sobie kupię coś świecącego . Takie tzw. zachcianki i dyrdymałki. Wcześniej już wklejałam moje domki świecące a teraz jest solarny bukiet z listkami .
Udało mi się go dzisiaj włączyć na chwilę bo nie jest naładowany.

agla 19:09, 09 mar 2019

Teraz tak się już oficjalnie przywitam
Masz bardzo ładny ogród. Jeżówki piękne - sama dojrzałam do nich niedawno. Róże też mi się podobają, chociaż osobiście się nie lubimy - znaczy one mnie nie lubią.
Ja też jestem w klubie gliny I też żeby cokolwiek posadzić, to najpierw muszę małe co nieco wykopać.
Oznaczam, nadrabiam zaległości i będę zaglądać
ElzbietaFranka 19:27, 09 mar 2019

Dzisiaj wichury i darmowe lanie wszedzie,. Do południa była ładna słoneczna pogoda potem się wszystko skiepscilo.
Trudno dzień stracony w pracach, ale co się odwlevze to nie uciecze.
Takie plany i guzik.
Najgorszy ten wiatr głowę urywa w oczach pełno piachu.
Czekam jutra.

Pozdrawiam Agata