Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Do raju daleko - u Ewy 21:22, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To wszystko jasne
Domek fajniutki

Chyba też kupię godecję

Miałaś wcześniej Godecję? Ja będę miała pierwszy raz Skusił mnie opis kwitnienia.

Czy ktoś z Was zna się na odczytywaniu oznaczeń na opakowaniu nasion? Niektóre symbole rozumiem, a z innymi mam problem.
Ogródek Iwony 21:19, 03 mar 2016

Do góry
Kasiu, nie masz parapetu? Jak to się stało ?

Gosiu, dziękuję za cenne uwagi co do nasionek. Krwawnika i rozplenicę posieję jeszcze raz. Inaczej

Mirelko, kiedy miałam zdrowe oczy, uwielbiałam haftować, robić na szydełku i drutach. Teraz nie bardzo mogę, a ręce nosi czasami. Więc jak już mnie tak ponosi, to coś pokombinuję. Ale już cierpliwości brak. Czasami łatwiej jest iść i kupić. Szybszy efekt. Za to, jak się zrobi samemu - satysfakcja jest ogromna Dlatego czasem coś robię. Jak mam czas W Pep...o jest tyle fajnych rzeczy, że jak chce się jedną rzecz kupić, to wychodzi taniej

Aga, chyba jest więcej takich samych miejscowości
A może ja przemrożę część nasionek? Jako eksperyment?

Ewa
, doniczki malowałam miękkim pędzlem. Można nakładać też kawałkiem gąbki. Zależy, jaki chcesz osiągnąć efekt. Pędzlem trzeba kłaść w jednym kierunku. A gąbką się "pacynkuje.

Po wyschnięciu przetarłam lekko papierem , żeby wyrównać i lekko zmatowić
Ogródek Iwony 21:01, 03 mar 2016

Do góry
Ilonko, chciałabym wierzyć, ze mi się na rabatach stipa wysiała, ale na razie nie widziałam, obawiam się, ze niechcący mogę wypielić ją. Dlatego wolę mieć troszkę zapasu

Tereniu, na sobotę planuję zakup gipsu i baloników

Mirelko, macham

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:52, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Marchewkę drobną kroiłaś? Ananasa ile? I do blendera?

Marchewkę kroiłam w kostkę, ananasa 1/3 z połówki. Wszystko do blendera
Asi ogródek pod świerkami 18:19, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja jeszcze raz wysieję. Nasionka mam jeszcze

Iwonka ja je posypałam na wierzch ziemi i delikatnie przegranęłam tylko. Wzeszły szybciutko. trzymam kciuki
Ogród pewnej ogrodniczki 18:06, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Elu, czyżbyś się zmęczyła sadzonkowaniem stipy? Co tu taka cisza?

Iwonka, zostałam znokautowana przez to zielsko, musiałam odpocząć. Na ogród patrzyc nie mogłam a stipę w wielodoniczkach omijałam z daleka.
Tydzień leżałam i pachniałam, nawet jej nie podlewałam. Ale juz wróciłam do życia i przeprosiłyśmy się. Teraz czekam czy wyrośnie czy też da mi kosza.
Asi ogródek pod świerkami 17:25, 03 mar 2016

Do góry
Ja jeszcze raz wysieję. Nasionka mam jeszcze
Asi ogródek pod świerkami 16:57, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa śliczna, równa... Pfu...
Krwawnik pięknie wzeszedł. W takim razie mi wzeszły 4 krwawniki. Nie będę miała problemu z pikowaniem

Wzeszły ładnie to fakt - oprócz rozplenicy , zobaczymy jak mi się uda je popikować. Krwawnik jakiś delikatny i wybujały mi się wydaje. Ale jest go sporo.Podzielę się z Tobą
Asi ogródek pod świerkami 16:48, 03 mar 2016

Do góry
Stipa śliczna, równa... Pfu...
Krwawnik pięknie wzeszedł. W takim razie mi wzeszły 4 krwawniki. Nie będę miała problemu z pikowaniem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:38, 03 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Macham wszystkim kawoszom i Ewce koktajlowej

Ja po czystku, teraz kawa za godzinę koktajl.
Wczoraj świetny wyszedł Sałata, marchewka, pomarańcz, ananas i nasiona. Pyycha!

Marchewkę drobną kroiłaś? Ananasa ile? I do blendera?
Ogródek Iwony 15:35, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, a tobie wzeszedł? Skąd miałaś nasionka?
Mój nie chce się pokazać
Ja nie pikowałam. Tak mizernie wschodził w zeszłym roku, że miałam kilka sadzonek w pojemniku, tak wsadziłam do ziemi w maju.
Muszę do ciebie iść obejrzeć krwawnik

Zobacz u mnie Iwonka wstawiłam zdjęcia roślinek. Nasiona kupiłam i wykiełkowały po dwóch dniach. Za to rozplenica nie wschodzi mi.;(

Fajny pomysł z donicami . Fajnie wyszły.
Mała Eleczka 14:29, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobrze, że doczytałam, że kuzynki, bo myślałam, że zdemontowałaś swój śliczny zakątek i działasz od nowa

Spokojnie, wszytko pod kontrolą. U mnie wszytko ma już tylko rosnąć
Mała Eleczka 14:11, 03 mar 2016

Do góry
Dobrze, że doczytałam, że kuzynki, bo myślałam, że zdemontowałaś swój śliczny zakątek i działasz od nowa
Prawie - jak ogród 13:49, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi też rozplenica nie wzeszłą. Może trzeba przemrozić? W zeszłym roku zbierałam po mrozach i wzeszła. Chyba spróbuję. Ale Hameln nie mam więcej nasion. Popróbuje z Moundry

Ja wsiałam nasionka zebrane jesienią i kłosy, które urwałam teraz, więc te były przemrożone. Tylko tak myślę, czy w tych kłosach jeszcze jakies nasionka się ostały... Bo wrzuciłam w ziemię nie sprawdzając...
Na razie jeszcze czekam z nadzieją na oznaki życia, bo nie wiem, czy moja rozplenica przezimowała
Ranczo Edy 11:38, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To tegoroczne? Masz podgrzewany trawnik i rabaty może ?

Tak tegoroczne i jeszcze siedzą w pąkach za mało słońca nie nie ha ha nie podgrzewane
Ogródek Iwony 10:45, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie też zimno za oknem. Przestałam już myśleć o pójściu do ogrodu. Nie ma co sobie robić nadziei
Zabrałam się dziś za malowanie doniczek.
Kupiłam takie:

Pomalowane:

Świetnie wyszły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:54, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszyscy się zawzięli na różowe stokrotki To jakiś hit wiosenny?

A u Ciebie Iwonko nie będzie stokrotek?
Ogródek Iwony 09:23, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pomalowane:

Pięknie....jak napisałaś,że malowane będą to pomyślałam ,ze zły pomysł a tu taki EFEKT.To pędzlem ??
Ogródek Iwony 08:59, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

...
Mieszkam niedaleko Czerska
To najbliższe miasteczko
Witaj u mnie

Tak czytam zaległości ....
Też niedaleko mnie Czersk jest....ale na mazowszu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:51, 03 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosia, czy rozplenicę trzeba przemrozić? Nie chce mi wzejść. Krwawnik też strajkuje

Iwonka, moja rozplenica nie była stratyfikowana i po kilku dniach od wysiania, jako że nic się nie działo, wylądowała na balkonie, jeszcze jej nie wniosłam z powrotem.
I teraz z tego co podejrzałam u innych: Sylwia S. strafyfikowała całą zimę na balkonie i po wniesieniu jej ładnie kiełkuje: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5608-ranczo-szmaragdowa-dolina?page=775
Iwonka (żabka) nie stratyfikowała i skiełkowała jej po dwóch tygodniach.
Wychodzi na to, że przechłodzenie może pomóc.

Iwonka, co do krwawnika: a przykrywałaś nasionka? Ja nie przykrywam, nawet za bardzo nie wciskałam w ziemię. Zaczął kiełkować po dwóch lub trzech dniach. Nie trzeba go stratyfikować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies