Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 21:12, 09 wrz 2013

Do góry
mira napisał(a)
dzięki, a te deski ktoś Ci robił na zamówienie cz kupiłaś w tartaku?

ja bym tam posadziła limki hortensje, liliowce może azalie - z zimozielonym to trudno bo to głównie iglaki
chyba że jakieś niske a szeroko rosnące chyba masz zimniej niż u mnie więc dodatkowa bariera - z pewnością coś wymyślisz - te jałowce nie są złe ale nie sadź blisko domu i na zimę koniecznie sznureczkiem a jak będą większe to też trzeba wiązać - mi duże ulewy rozłożyły 2 metrowego

deski kupiliśmy gotowe w takim sklepie/tartaku

a co do nasadzeń to chyba idę dobrą drogą bo właśnie między jałowcami a różami posadzę lilie, które lada dzień mają do mnie dojść a na hortensje tam już miejsca zabraknie
wcześniej zamiast jałowców myślałam nad posadzeniem tuj aurea nana ale ona są za małe bo potem idą bardziej wszerz niż w zwyż
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 19:29, 09 wrz 2013

Do góry
AgaAga napisał(a)
Tak aktualnie wyglądają dwie rabatki, muszę jeszcze koniecznie dosiać trawkę bo czarna ziemia bije po oczach

Tu po prawej od wiciokrzewu (tam gdzie ta mała doniczka) brakuje jeszcze czegoś wysokiego i kolorowego, może małe lilie by tam pasowały?

i nie mam pomysłu co posadzić tam gdzie ten biały beton, z przodu przed nim są Liliowiece 'Stella de Oro'

Tak, świetnie sobie poradziłaś z tymi nasadzeniami. Bardzo mi się podoba. Dawno tu nie zaglądałam bo mam ostatnio dużo na głowie no i jeszcze nasadzenia u mnie :/ ale mam nadzieję że niedługo też sobie poradzę tak jak Ty i wreszcie uporamy się z M z naszą gliniastą glebą :/ oprócz dwóch szpadli pożyczyliśmy kilof.
Ogród z łezką 13:18, 09 wrz 2013

Do góry
Wczoraj tak ciepło, a dzisiaj zimno i już teraz cięgiem pada. Większość zdążyliśmy Lilie przesadzone i te od Bogusi posadzone. Z tym najdłużej zeszło. Jeżówki potffforyy przesadzone, wielgachne były, bez eMusia byłoby ciężko. Z całą bryłą wykopaliśmy, mam nadzieję, że warto było i w przyszłym roku będą kwitły. Białe odetchnęły...w tą dziurę w przyszły roku pójdą czerwone i żółte

i na nowym miejscu

Kwitnie jeszcze ostróżka

a wczoraj jeszcze tak sucho i słonecznie było...

cebulki lilii i tulipanów funkie żurawki 20:35, 08 wrz 2013

Do góry
fajnie że są wymiany bo zamieściłam też wątek w przyjmę:

witajcie nie mam w ogóle cebulek i jestem chętna na każdy kolor rodzaj, zachwycają mnie lilie,tulipanów mam kilka ale w necie nie chcę zamawiać jeśli ktoś skompletuje mi większą ilość to chętnie kupię i pokryję wszystkie koszty wysyłki bo jednak 2-3 cebulki to chyba nie będę was fatygować .

kocham też funkie jeśli ktoś ma ładnie się przebarwiające albo żurawki - ja mogę dać również na wymianę :
żuraweczka Alabama sunrise -dużo
Berry smoothie
Brass lantern - dużo
Żuraweczka Solar Power-
Southern Comfort-dużo
Velvet night- dużo
Georgia Peach dużo
palace purple-dużo
peppermint Spice
Heuchera Micrantha odm. "Palace Purple"dużo
Heuchera Wendy - Żurawka Wendy dużo
bERRY SMOOTHIE

te co napisałam dużo to ładne sadzonki reszta do podzielenia

i funkie:

guacamole
patriot
striptease
frozen margerita
mediovariegata
golden tiara
i inne nn można zobaczyć u mnie w wątku
mam też turzyce ice dance i trochę traw miskanty itp ale to na wiosnę

czekam z niecierpliwością na propozycje
cebulki lilii i tulipanów i inne... funkie żurawki 20:22, 08 wrz 2013

Do góry
witajcie nie mam w ogóle cebulek i jestem chętna na każdy kolor rodzaj, zachwycają mnie lilie,tulipanów mam kilka ale w necie nie chcę zamawiać jeśli ktoś skompletuje mi większą ilość to chętnie kupię i pokryję wszystkie koszty wysyłki bo jednak 2-3 cebulki to chyba nie będę was fatygować .

kocham też funkie jeśli ktoś ma ładnie się przebarwiające albo żurawki - ja mogę dać również na wymianę :
żuraweczka Alabama sunrise -dużo
Berry smoothie
Brass lantern - dużo
Kasandra
Żuraweczka Solar Power-
Southern Comfort-dużo
Velvet night- dużo
Georgia Peach dużo
peppermint Spice
Heuchera Micrantha odm. "Palace Purple"dużo
Heuchera Wendy - Żurawka Wendy dużo
Galaxy
bERRY SMOOTHIE
MARMALADE
SHANGHAI
MILAN
OBSIDIAN
RAVE ON
MIDNIGHT BOYOU
SPARKLING BURGUNDY
GUNSMOKE
CHOCOLATE RUFLES
BLACBERRY CRISP
PEACH CRISP
GALAXY
GINGER PEACH
Café ole
Root bear

te co napisałam dużo to ładne sadzonki reszta do podzielenia

i funkie:

guacamole
patriot
striptease
frozen margerita
mediovariegata
golden tiara
i inne nn można zobaczyć u mnie w wątku
mam też turzyce ice dance i trochę traw miskanty itp ale to na wiosnę

czekam z niecierpliwością na propozycje

A miało być tak pięknie.... 11:02, 07 wrz 2013

Do góry
Aniu,nie stresuj się , ja będę po nocnej zmianie ,więc muszę się wyspać deczko i zanim przecisnę się przez korki wasze ,to napewno późnym popołudniem będzie.Nie potrafię podać dokładnej godziny..
Gdyby nie to,że mam dla Ciebie odkopane lilie św Antoniego,to nie najeżdżałabym Cię w ten gorący czas
Oszczędz M jedno ciacho mniej bo się odtłuszczam
Jak już,to dla mnie tylko kaweczka i to nawet krowy nie musi doić,bo czarną piję

Ogród cioci 19:50, 06 wrz 2013

Do góry
Cześć Gosiu, zaglądam do ogrodu cioci
Twoje pomocnice – urocze. Z resztą sam ogród też- taki ciepły i klimatyczny! Tyle tajemniczych zakątków i kwiatów. Lilie i ostróżki – boskie! Ja na ostróżki bardzo choruję, powiedz mi – nie łamią się? Trzeba je jakoś podpierać? Rany…ja to taki laik jestem, że pytań będę mieć tysiące. A taką białą lilię to koniecznie muszę sobie sprawić! I jeszcze bardzo mi się podoba to połączenie wrzosów i kostrzewy. No i co ja czytam, Gocha– gwiazda tv Muszę znaleźć ten odcinek na necie.
A poza tym – jestem jak najbardziej za by w którąś sobotę wypić razem kawunię i może do tego zahaczyć o ogrody u Kapiasów?
Pozdrawiam serdecznie
Lilie - Lilium 20:19, 05 wrz 2013

Do góry
Jagna napisał(a)
Przyszedł czas rozmnażania Lilii. Będac 2 tyg temu u rodziców zobaczyłam w sąsiednim ogrodzie lilie która miała 2,5 m wysokości.
Zatkało mnie. Okazało się, ze ta lilia ma sporo napowietrznych cebulek. Poczytałam cebulki za pozwoleniem zdjelam ostrożnie i teraz sa w pojemniku z ziemią.
No i nie wiem co dalej. czy je wsadzać do ziemi, czy przezimować w pomieszczeniu? Szukałam informacji ale nie znalazłam nic konkretnego. Może macie jakieś doświadczenia?

Ja też sadze do doniczki a doniczkę wkopuje do ziemi na wiosne pokażą listki i tak trzymam do sierpnia potem rosadzam na rabaty lub do większej donicy żeby się nie potraciły w trzecm roku dopiero kwitną
Anglia sierpień 2013 09:42, 05 wrz 2013

Do góry
Może Was zainspiruje rabata późnego lata z agapantami. Konsekwencja w kolorze (niebieski, żółty, biały).

Agapanty to główna gwiazda.
Towarzyszą im krokosmie, rudbekie, krwawniki, lilie, czarnuszki, szałwie, perowskie, nachyłki, nasturcje, penstemony, przegorzany, kłosowce. Tutaj nawet ławka jest konsekwentnie niebieska.

Drzewulcowo 21:15, 04 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Boziu co za słodziak. te blond włosiska i ten uśmieszek. Całuski od cioci Gochy.

A tak przy okazji mi się nasunęło, że mamy Małgosiu coś wspólnego oprócz ogródkowania

- nazwisko-

A teraz biegnę dalej oglądać Twoje cudne lilie
W cieniu - zacieniona 19:20, 04 wrz 2013

Do góry
Jeszcze kwitną lilie...
Moje "Ranczo Akapulko" 12:34, 04 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Witaj

Na początek trochę sobie pochlipię - miałaś taaaki śliczny naturalny ogródek, chlip chlip

Zrobić w tym ścieżki i jak w bajce. Ale będę podglądać, niech się Akapulko rozwija ładnie

Witaj nie płasuj, nie płaksuj. Na wiosnę będzie pięknie, mam juz posadzone tulipany , duzo paproci,narcyzki, lilie i kilka innych roslinek, żywopłot rosnie ma juz pierwsze gałązki bedzie ładnie nie martw się, może biednie ale naturalnie.Kocham maki i chabry sypnę garść pod płotem w jednym zakątku który zagospodaruję na takie chwastowisko, byś miała na co patrzeć jak będziesz mnie czasem odwiedzała. Pozdrawiamy cieplutko.Jeszcze nie znam wszystkich nazw kwiatów, ale po woli z wazą pomocą poznam.A teraz zmykam Pozdrawiam

Rododendronowy ogród II. 21:03, 02 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Moje lilie jeszcze kwitną...

I jest jeden pąk lotosa... dobrze, że sie ociepli to może zakwitnie

Tym lotosem zrobiłaś furore, piękny jest. Niestety skończyły mi się róże to dostaniesz buziaka.
Rododendronowy ogród II. 21:00, 02 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Bozenko miłego u mnie kwitną jeszcze lilie hi hi hi caluski

U mnie lilie skonczyły kwitnienie. Wy na południu macie wcześniej wiosnę i później jesień ,wogóle macie lepiej, ale nie bede zazdrościc tylko też Ci dam różę-czarną.

Rododendronowy ogród II. 20:53, 02 wrz 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Lilie piekne Jesień już niestety czuć w powietrzu

Faktycznie zaczyna byc jesiennie ale jeszcze złota jesień przed nami więc bedzie ładniej niż teraz. Pozdrawiam serdecznie. Inne oblicze tej samej róży.

Lilie - Lilium 20:18, 02 wrz 2013

Do góry
Przyszedł czas rozmnażania Lilii. Będac 2 tyg temu u rodziców zobaczyłam w sąsiednim ogrodzie lilie która miała 2,5 m wysokości.
Zatkało mnie. Okazało się, ze ta lilia ma sporo napowietrznych cebulek. Poczytałam cebulki za pozwoleniem zdjelam ostrożnie i teraz sa w pojemniku z ziemią.
No i nie wiem co dalej. czy je wsadzać do ziemi, czy przezimować w pomieszczeniu? Szukałam informacji ale nie znalazłam nic konkretnego. Może macie jakieś doświadczenia?
Rododendronowy ogród II. 16:52, 02 wrz 2013

Do góry
Lilie piekne Jesień już niestety czuć w powietrzu
Rododendronowy ogród II. 12:09, 02 wrz 2013

Do góry
Moje lilie jeszcze kwitną...

I jest jeden pąk lotosa... dobrze, że sie ociepli to może zakwitnie
Rododendronowy ogród II. 10:53, 02 wrz 2013

Do góry
Bozenko miłego u mnie kwitną jeszcze lilie hi hi hi caluski
Rododendronowy ogród II. 10:35, 02 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Smutne bo to już idzie jesień... ale za to znów będą ogniste kolory u Ciebie ... Midasowa Kraina

A zimą będziemy nadrabiać zaległosci na watkach i prowadzić życie towarzyskie Ale jeszcze cieszmy sie kolorami jesieni, bo te kolory są też cudowne... tylko po jesieni powinna być wiosna

Aniu jesień jest piękna i nic przeciwko niej nie mam i zima też ma swoje uroki ale żeby krótsza była, niestety nic zrobic sie nie da. A Twoje lilie jeszcze kwitną?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies