Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 12:45, 04 lis 2013

Ból kolan i ja wspólodczuwam choc fug nie robiłam. U mnie dziś piękny dzień, słoneczko swieci. Pozdrówka.
magnolia 12:48, 04 lis 2013

ja jeszcze zapomniałam, co miałam napisać, raczej westchnąć- ach te Twoje łany jeżówkowe!
Jak będę dzielić znowu, to wyślę Ci Pow Wow Wild Berry - chcesz do kolekcji?
Mala_Mi 13:00, 04 lis 2013

magnolia napisał(a)
ja jeszcze zapomniałam, co miałam napisać, raczej westchnąć- ach te Twoje łany jeżówkowe!
Jak będę dzielić znowu, to wyślę Ci Pow Wow Wild Berry - chcesz do kolekcji?

BA!!!! Pytanie Pewnie że chcę..... co chcesz w zamian
magnolia 13:01, 04 lis 2013

buziaka!
przypomnij mi wiosną.
Gabriela 13:09, 04 lis 2013

To jej drugi sezon u mnie, ale niestety tylko jedna zima, która była łagodna.... coś więcej możesz napisać o tej róży???? Tu ma wysokość dobrze ponad 2 metry

Mogłabyś się czasami pochwalić.

A tu się zapytałam i proszę o odpowiedź: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3827-pasje-ogrodnicze-magdy?page=11#reply
Rench 13:10, 04 lis 2013

asc napisał(a)

Muszę sobie zrobić zestaw żelaznych roślin na kwitnące rabaty.. takie które długo kwitną, są ładne i bezproblemowe.. albo coś wnoszą do ogrodu, że bez tego to ani rusz......
[b]Marzec
- krokusy, irysy żyłkowane, ciemierniki
Kwiecień - narcyze, tulipany wczesne, magnolie
Maj - tulipany, żagwin i floksy szydlaste (ale to skalniak), sasanki, bez, pełniki europejskie, piwonie, azalie i rododendrony, bodziszki, czosnki, orliki, kocimiętka, irysy syberyjskie, bródkowe), powojniki, szałwia (maj chyba jest najbardziej kwitnącym miesiącem.... inne miesiace do pięt majowi nie dorastają
Czerwiec - róże, irysy japońskie, naparstnice, dzwonki (różne), tojeść kropkowana, lilie azjatyckie, ostrózki, pysznogłówka, lawenda, nachyłki, pełniki chińskie, firletka chalcedońska, , firletka kwiecista, krwawnik, złocienie
lipiec - hortensje, rozwary, pozostałe lilie, jeżówki, liliowce, przetaczniki, juka, liliowce, floksy, rudbekie, tawułki, odętki, perwoskia, liatry, tawułki, tojeść orszelinowata, akant, krokosomia
sierpień - hibiskus, lobelia, wielosił, trawy róże drugie tłoczenie, wrzosy, rozchodniki. goryczka jakaś tam wysoka
wrzesień - zimowity, zawilce, liriope, astry, chryzantemy bylinowe
pażdziernik - to co zaczęło we wrześniu

Bardzo fajna lista,nie wymyślisz nic więcej na wrzesień ?
Rench 13:18, 04 lis 2013

Gabriela napisał(a)

Mogłabyś się czasami pochwalić.

A tu się zapytałam i proszę o odpowiedź: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3827-pasje-ogrodnicze-magdy?page=11#reply

O matko,jak to się stało,że ja nie widziałam u Ciebie tej rózy, piękna ?????
Właśnie marzę o takich na podpórkach i właśnie tę mam na liście A teraz u Ciebie widzę że dobry wybór !
magnolia 13:22, 04 lis 2013

na wrzesień/październik super jest zawciągowiec zwyczajny- teraz jeszcze kwitnie , z przebarwionymi czerwono- brązowo listkami
i rozchodniki
Mala_Mi 13:38, 04 lis 2013

magnolia napisał(a)
na wrzesień/październik super jest zawciągowiec zwyczajny- teraz jeszcze kwitnie , z przebarwionymi czerwono- brązowo listkami

Zawciągowca nie znałam

magnolia 13:47, 04 lis 2013

fajny jest. i można sadzić w nim cebulki- budzi się nie za wcześnie, więc nawet niskie. Potem długo jest niski, cho docelowo tez nie wysoki- tak ok 35 cm.