No i na końcu nowo powstała miejscówka klonowa po grillu. Zastanawiam się czy nie usunąć jeszcze tych dwóch rzędów płyt betonowych, w sumie teraz to poszerzenie chodnika już nie potrzebne bo nie ma grilla.
Rabata będzie większa, musiałabym podzielić elaty, żeby tam dosadzić kilka carexow jako kontynuacja obwódki. Za nią klon palmowy. Jeżówki, które rosną od strony trawnika chyba bym przesadziła bo do rabaty klonowej mi nie pasują. Wsadziłabym tawlinę jarzębolistną w dużej donicy w ziemię, żeby kontrolować jej rozrost na boki.
Doradzcie proszę ,kiedy mogę przyciąć Śliwy wiśniowe
Mam posadzone takie krzoki i chciałabym żeby się zagęściły
czy teraz jak przekwitną to dobry moment ?
Mam fotkę ale nie wiem czy będzie je widać
Jeszce raz Kiku, w zachodzącym słońcu zaczyna zachwycać
Decyzja o mocnym krótkim cięciu dwa lata temu była świetna, dzięki temu bardzo się wzmocniła i zagęściła.
Super jest ta rabata, śliczna ścianka, kratka rewelacyjna, uwielbiam takie zakątki z cegłą. Bardzo klimatyczne.
Co do przesadzania... jak ja cię rozumiem Jak coś nie klika to też działam. Szkoda, że nie możesz pracować kiedy chcesz, troszkę znam ten ból, szczęśliwie tylko troszkę...
Trzymaj się jak najzdrowiej!
Bodziszek cudny!!!
Irenko, ale miałam u Ciebie zdjęć do nadrobienia - wątek pędzi, bo wiosna u Ciebie pędzi - trzeba wszystko uwiecznić na fotkach. Wszystko piękne - począwszy od magnolii, cebulowych, krzewów, hortensji, traw - piękności
Może już pytałam, nie pamiętam - co to za zielona trawka? Hacone?
Przez moje kurczęta prawie to cudo przegapiłabym Zainteresowanie jest obopólne, ale dla małej bezpieczniej za kratką pod waszą nieobecność
Niech się zdrowo nowy "szkodnik" chowa
Bo się 6-8 nazbierało i miejsce które trzeba ogarnąć jest wybitnie dla róż...mokra glina
Ta kwitnie do samych mrozów i jest jeszcze jedna taka NN
Na przesadsenie czeka Goethe, 2 bordowe NN, jeszcze 2 parkowe romantyczne i 1 do przeniesienia z tarasu, bo pies co roku ją niszczy.
nie wiem czy wcześniej ten temat był poruszany, ale mam trzy róże krzewiaste (nie wiem jaki to gatunek, gdyż dostałem od teściowej) i chciałbym przyciąć gałęzie, ale nie wiem czy nie jest na to za późno. Chciałem zrobić w marcu i w kwietniu, ale było zimno i deszczowo (a czasem śnieżnie).
Kasiu dziękuję za zawilcowe namiary Wykupiłam dla Anitki i siebie wszystkie
Powiedz mi, czy ten wilczomlecz masz od naszego Pana? Śliczny jest.
Serduszki pamiętam, że kupowałaś na targu, czy tak ci się rozrosły? Na tym zdjęciu dwie kępy są?
Tak myślę, czy koło swojej ławki zielonej nie dać... One cały sezon mają tak dekoracyjne liście? Stanowisko półcieniste, prawda?
Kupiłam sobie zielone serduszki na biało kwitnące, dam przy wejściu do altany. A te limonkowe rozważam