Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Muszelki 22:05, 25 lis 2018

Do góry
Pozostaje przy swoim w Adobe photoshop CC 2018 20.0 mozna kazda nawet najgorsza fote obrobic i wychodzi brylant.
To wszystko w tym temacie.

Muszelko robisz dobre foty to nie ulega watpliwosci.
Ogród Muszelki 17:14, 25 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wielka sztuka jest zeskanowac lub sfotografowac stare zdjecie, starodruk z poprzednich wiekow i doprowadzic do tego aby ogladajacy mial wrazenie, ze nie zostal poddany obrobce graficznej a jednoczesnie wszystko bylo widoczne i czytelne.

Pozdrawiam

Nie nazwałabym tego "wielką sztuką". Tylko po prostu świetnym posługiwaniem się narzędziem, jakim jest program graficzny.

Wielką sztuką (moim zdaniem)jest np. takie fotografowanie:

https://35photo.pro/genre_414/

https://35photo.pro/genre_110/

https://35photo.pro/genre_102/

https://35photo.pro/genre_396/

https://35photo.pro/genre_103/

itd.

Mirkowy ogród (początki) 16:18, 25 lis 2018

Do góry
Mirka nie jest tak zle z twoja roslinnoscia. Piszesz ze bylinowa zamarla, odzyje wiosna nie martw sie. Nic nie rob, natura da rade.

A teraz odnosnie domku. Jaki fajny taki zgrabny tez taki chcialam postawic parterowy, ale eM mowi dostawmy jeszcze gore bedzie wiecej miejsca dla przyjezdnych.
Najwaznjejsze, ze masz juz pod dachem, okna wstawione wiec przeciagow nie ma.
Mozna srodek ocieplac chodzi mi o sufity-strych. Czy bedziesz ocieplac na zewnatrz pewnie tak ale nie teraz, chociaz jak nie ma mrozu mozna ocieplac. Daj dobry styropian nie welnę bo myszy wchodza w ocieplenie. DOBRE Ocieplenie domu to mniejsze koszta ogrzewania.
Zreszta pewnie Mirka wszystko przesledzilas z Emem,. Ale doradzam aby dobrze wszystko wyszlo.

Mirka bardzo fajny tak trzymac.

Elu tak mi mów tak mi mów dzięki za rady.
Na ten rok kończymy prace.Jeszcze szambo nam wykopią i roboty ziemne zakończone.
Dziś wreszcie miałam czas uporządkować trochę rabaty
Wykopałam dalie i powiązałam trawy, wycięłam część bylin i zrobiło się ciemno. Fotek brak.
Ogród Muszelki 12:56, 25 lis 2018

Do góry

Nie zgodze sie, ze z byle czego nie mozna zrobic dobrego zdjecia (jezeli robi to amator zgadzam sie). Profesjonalista z takim programie jak np fotoshop zrobi wszystko.

Zdefiniuj to, rozwin, bo nie przekonalas mnie. Dalej uwazam, ze dobrego zdjecia nie da sie po prostu "zrobic" w szopie. Co Ty uwazasz za dobre zdjecie?

Ptasi gaj 12:46, 25 lis 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Bardzo ciekawa strona. Opisuje dużo tych mniej popularnych gatunków.
I znowu na wiosnę będą zakupy. Ale jak tu się oprzeć.

Gosiu nie da rady. 5 mcy myslenia.
Ogród Muszelki 12:43, 25 lis 2018

Do góry
Program graficzny to nie wszystko. Trzeba wiedziec jak go obugiwac co sie da "wyciagnac" z niego obrabiajac co kolwiek.
Nie zgodze sie, ze z byle czego nie mozna zrobic dobrego zdjecia (jezeli robi to amator zgadzam sie). Profesjonalista z takim programie jak np fotoshop zrobi wszystko. Mam takiego w domu wiec wiem jak to sie robi. Kiedys tym sie zajmowalam ale program nie byl tak rozwiniety nie mial tyle mozliwosci jak teraz.

Wielka sztuka jest zeskanowac lub sfotografowac stare zdjecie, starodruk z poprzednich wiekow i doprowadzic do tego aby ogladajacy mial wrazenie, ze nie zostal poddany obrobce graficznej a jednoczesnie wszystko bylo widoczne i czytelne.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:13, 25 lis 2018

Do góry
Dzieki Kasiu, wieczorem przeczytam rzeczywiscie duza terancja kwasowosci ziemi.
Wczoraj wieczorem czytalam o uprawie traw. Albamar ma ich sporo i dobrze trawy opisuja.
Na zolto przebarwiajace juz mam teraz interesuje mnie kor czerwony, bordowy trzeba kupic. Mam ponotowane nazwy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:45, 25 lis 2018

Do góry
Sylwio przyszlam od Mirki. Przeczytalam jak bys chciala miec taki domek cos w tym stylu. Mysle sobie przeciez ty masz dom.
Zaczelam ogladac twoj watek od poczatku a u Ciebie ladnie odnowiony domek.
Tez chcesz nowy pobudowac?
Jeszcze sie usmialam jak fotki pokrecone wstawialac ale mialas checi pokazania.
Jak to milo sie oglada nie bylo nic i cos pieknego powstalo.
Mam zamiar swoje fotki z moich poczatkow przejrzec, aby sobie przpomniec z czego startowalismy, jakie bagno bylo a co jest teraz i jak duze uroslo.

Pozdrawiam u nas teraz w miescie 5 stopni na plusie ociepliło sie.

Elu dom miał tylko elewację pomalowaną, w środku cały do remontu. A marzy mi się zabudować kiedyś stodołę i taras drewniany przed nią....na razie marzenia, ale sporo mi się spełniło, więc wierzę, że i to się uda
No na początku moje foty sporo do życzenia pozostawiały, a i teraz jak z telefonu to odwrócić nie umiem
Ogród się zmienia z każdym rokiem, ja się o porównania może zima pokuszę....bo to sporo czasu trzeba żeby znaleźć podobne kadry tych samych miejsc, fotek mam w tysiącach chyba
Ogrodowe kreacje 00:17, 25 lis 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu to jodła kalifornijska, zawsze na zdjęciach niestety taka ucięta,bo wysoka bardzo jutro postaram się zrobić jej zdjęcie całościowe

Wlasnje juz zmienilam cos. Mi sie z ta sosna pokickalo.
Chcialam zapytac bo mam 2 szt ok 1,5 metra ona u ciebie bardzo gesta czy ja podcinasz z boku.
Ogrodowe kreacje 00:12, 25 lis 2018

Do góry

Aurelia na tej fotce u samej gory w srodku jest duzy krzak czy drzewo czy to nie przypadkiem jodla. Czy jodla kalifornijska? Pokaz ja cala.
Ogrodowe kreacje 00:06, 25 lis 2018

Do góry
Mam wszystkie trzy dzwonki. Bardzo lubie niebieski kolor. Szkoda, ze tak malo kwiatow jest w niebieskim kolorze. Ten na ostatniej focie najdluzej kwitnie.

Ptasi gaj 00:02, 25 lis 2018

Do góry
Dzisiaj bylam na dzialce i podlewalam tuje. Juz nigdy sie tak nie zalatwie. Czekalam na deszcz przepowiadali oszusci, ze bedzie padac. Jest sucho i nie moglam zostawic tui bez mokrego podloza na zime.
Podlalam ponad 200 szt tui, zmarzlam bo to w bezruchu z ta sikawka stalam. Robota glupiego.
W zeszlym roku pompowalam wode z dzialki tak bylo mokro, a w tym podlewalam bo sucho.
Byl mroz, woda na oczku zmarznieta. Chcialam jeszcze wydobyc liscie z. Lilii wodnych,.ale nie dalo rady wtopione w lod.
Ukojenie 23:52, 24 lis 2018

Do góry
Wlasnie Zoja co to za konstrukcja?

A teraz o tujach. Szmaragdy sa. Ladne wolnjej rosna ale rowno nie trzeba ich przycinac po bokach. Nie wiem co tam Gonia przycinala po diabla. Trzeba je przycinac gora bo nie rosna wszystkie row o.

Mam tez brabanty te rosna szybko nawet 0,5 metra w jeden sezon. Trzeba je jednak przynajmniej raz w roku przycinac po bokach wtedy sa geste. Bardzo ladnie pachna naprawde.

U mnie siapilo zaden to deszcz a jest sucho.
Ptasi gaj 23:27, 24 lis 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Jakbyście chciały od Godlewskich kupić wysyłkowo, to zamówienia składa się wg oferty ze strony ich szkółki w sklepie funkia.pl
link do zasad zamawiania
funkia.pl/zasady-wspolpracy-ze-szkolka-zielone-progi-n-12.html?sStore=hn0j576geinvnb07f8jpdch1c1

Kasiu dziki za przypomnienie obejrzalam. Podobaja mi sie te czerwono-bordowe miskanty piekne. Zrobie spis i zakupie.
Bylam na stronie szkolki. Kasiu nie wiem jak to sie dzieje, ze u mnie prosa sie nie przebarwiaja czegos im brak jaki mikroelementow sierka podobno jest wazna. Inne trawy po oczach daja a prosa ledwo ledwo.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:18, 24 lis 2018

Do góry
Sylwio przyszlam od Mirki. Przeczytalam jak bys chciala miec taki domek cos w tym stylu. Mysle sobie przeciez ty masz dom.
Zaczelam ogladac twoj watek od poczatku a u Ciebie ladnie odnowiony domek.
Tez chcesz nowy pobudowac?
Jeszcze sie usmialam jak fotki pokrecone wstawialac ale mialas checi pokazania.
Jak to milo sie oglada nie bylo nic i cos pieknego powstalo.
Mam zamiar swoje fotki z moich poczatkow przejrzec, aby sobie przpomniec z czego startowalismy, jakie bagno bylo a co jest teraz i jak duze uroslo.

Pozdrawiam u nas teraz w miescie 5 stopni na plusie ociepliło sie.
Mirkowy ogród (początki) 22:53, 24 lis 2018

Do góry
Mirka nie jest tak zle z twoja roslinnoscia. Piszesz ze bylinowa zamarla, odzyje wiosna nie martw sie. Nic nie rob, natura da rade.

A teraz odnosnie domku. Jaki fajny taki zgrabny tez taki chcialam postawic parterowy, ale eM mowi dostawmy jeszcze gore bedzie wiecej miejsca dla przyjezdnych.
Najwaznjejsze, ze masz juz pod dachem, okna wstawione wiec przeciagow nie ma.
Mozna srodek ocieplac chodzi mi o sufity-strych. Czy bedziesz ocieplac na zewnatrz pewnie tak ale nie teraz, chociaz jak nie ma mrozu mozna ocieplac. Daj dobry styropian nie welnę bo myszy wchodza w ocieplenie. DOBRE Ocieplenie domu to mniejsze koszta ogrzewania.
Zreszta pewnie Mirka wszystko przesledzilas z Emem,. Ale doradzam aby dobrze wszystko wyszlo.

Mirka bardzo fajny tak trzymac.
Ptasi gaj 20:18, 23 lis 2018

Do góry
I tak trzeba podchodzic. Mnie przez nie wiedze, zle posadzone rosliny, mokry grun szczegolnie iglaki bardzo duzo juz wyginelo.
Jak sobie przypomne i nie raz ogladam foty jak moje posadzone swierki srebrne jesienia 2009 r a 2010 r od wiosny lało byly powodzie swierki staly w wodzie tuje tez straty mialam ogromne. Nastepnego roku 2011 poprawilo deszczem masakra. Od tego czasu wszystko sadzilam na podwyzszeniach.

Wiec po takich stratach jest mi juz wszystko jedno.
Mirkowy ogród (początki) 20:05, 23 lis 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Wiem Zoju. Jutro synusie do pomocy przyjadą to coś podgonimy. Może wreszcie jutro mi się uda parę fotek zrobić. Chociaż nie bardzo jest już co fotografować. Najgorsze że dalie mam nie wykopane jeszcze.
Ciekawe czy nie zmarzły.

Mirka gdzie tam zmarzly. Ile tego mrozu bylo. Wykop jutro bo szkoda, nie musisz sortowacw przyszlym roku posortujesz.
Mirkowy ogród (początki) 20:03, 23 lis 2018

Do góry
Dom musi zime odstac mimo ze inna technologia dzisiaj. Mury musza sie ustac na fundamentach. U mnie stal w stanie surowym prawie 4 lata, ale nie z naszej niemocy tylko przez moich sk... Sąsiadów nie mialam wody ani pradu. Inspektor nadzoru, wstrzymywal mi budowe sprawa byla w sadzie. Dopiero ruszylo wszystko jak wygralam w sadzie.
Pozniej wykonczeniowke zrobilismy bardzo szybko.
Nie sztuka jest postawic dom w stanie surowym, sztuka jest go wykonczych to dopiero polka.

Buduj Mirka bo co swoje to swoje.
Ptasi gaj 19:46, 23 lis 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Oj tak to prawda Elu Ja już z butów jesiennych na zimowe się przerzuciłam, tak samo z kurtką
A będziesz coś w ogrodzie przed zimnem okrywać? - bo prognozują w nocy do -7 w przyszłym tygodniu.

Aurelia jutro jade lukne okiem. Przydalo bysie ambrowca troche okryc bo pierwszy rok u mnie. Rozy pnacych nie okrywam maja jeszcze liscie na badylach ktore maja po 4 m dlugosci. Trudno jak zmarzna to sie bede martwic.
Jes, cze przydaloby sie tuje podlac bo wysokie i nie jest tak mokro. Jak ziemia zmarznie a slonce zaswieci to nie beda mialy skad wody pobrac.

Aurelia poza tym co bedzie to bedzie wiosna bedziemy sie martwic.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies